Cris 120 Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Wow! No tego to się nie spodziewałem. Liga grecka słaba nie jest. Chociaż AEK w Lidze Mistrzów sobie nie poradził, to i tak słabą ekipą nie jest. A Żurawskiego uważałem za skończonego piłkarza, który już żadnej wartości nie ma, bo jego ostatni rok w kadrze był po prostu fatalny. Z Czechami był tak bardzo gorszy od Wichniarka, że nie mogłem uwierzyć, iż jeden jest kapitanem i wielką nadzieją kadry, a drugi dostał pierwsze i pewnie ostatnie powołanie. A tutaj - gol w debiucie. Meczu nie widziałem, tak jak pewnie każdy, więc nie wiem, czy to efekt przypadku, czy świetnej gry Żurawskiego. Ale jakaś tam nadzieja się we mnie obudziła, że on coś tam jeszcze potrafi. oqqozo Ja dodam tylko tyle , że Polacy zawsze dodawali kolorytu greckiej lidze. Ostatnio strzelał również Grzelak dla Xanthi (w 44 i 59 minucie). Arkadiusz Malarz dzięki swoim występom kuszony jest grą w reprezentacji Grecji. No i dlatego zakładam ten topic. Quote Link to comment
Cris 120 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Maciej Żurawski na ławce rozpoczął wygrany 1:0 mecz Larissy z Panioniosem. Polak pojawił się na boisku dopiero w 68. minucie, zmieniając Manuela Facundo Parrę. Zwycięską bramkę dla gospodarzy zdobył inny rezerwowy, Turek Tumer Metin, który bramkarza Panioniosu pokonał w 86. minucie. Larissa odniosła trzecie zwycięstwo z rzędu i ma szansę awansować na 6. miejsce w tabeli Quote Link to comment
Cris 120 Posted February 24, 2008 Author Share Posted February 24, 2008 Rafał Grzelak zdobył bramkę dla Skody Xanthi w zakończonym remisem 1:1 meczu greckiej ekstraklasy piłkarskiej z Larissą, w której występuje Maciej Żurawski. To jego czwarty gol, od czasu gdy przeszedł w styczniu do Skody z Boavisty Porto. Grzelak wpisał się na listę strzelców w doliczonym czasie gry pierwszej połowy. Żurawski w Larissie rozegrał cały mecz. sport.pl Quote Link to comment
ogqozo 6504 Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Fajnie, nawet Rafał Grzelak strzela więcej goli niż kapitan naszej reprezentacji. Quote Link to comment
Sikor 1 Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Spokojnie, Rafa rozegrał trzy mecze więcej No i ma najlepszy polski drybling ;] Quote Link to comment
Cris 120 Posted March 9, 2008 Author Share Posted March 9, 2008 Tydzień temu(lepiej pisać o tym późno niż wcale) Maciej Żurawski zapewnił zwycięstwo Larissie po dobrze wykonanym rzucie karnym podyktowanym w 92 minucie spotkania.\ Larissa 1:0 Iraklis oto gol Macieja http://uefaeuro.pl/filmy/269/Larissa---Iraklis-10;-Zurawski/ Quote Link to comment
Grabek 2756 Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Larisa [3 - 0] OFI Crete 3' [1 - 0] Cleyton 17' [2 - 0] M. Zurawski 22' [3 - 0] T. Metin Quote Link to comment
Saunter 3 Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Larissa wygrała 5-1. Żurawski strzelił w swoim dawnym, dobrym stylu. Uciekł obrońcom, wyszedł sam na sam, kiwnął bramkarza do prawej i strzelił do pustej bramki. Emanowała z niego dawna pewność. Dobry ruch Capitane:) Quote Link to comment
Cris 120 Posted March 31, 2008 Author Share Posted March 31, 2008 W 27 kolejce greckiej ekstraklasy Larissa pokonała Apollon Kalamarias 2:1. Drugą bramkę dla gospodarzy strzelił w 53 minucie Maciej Żurawski. To jego czwarte trafienie odkąd przeszedł do Larissy z Celtiku Glasgow w zimowym oknie transferowym. Pierwszego gola zdobył w 14 minucie Clayton. W końcówce spotkania honorowe trafienie dla gości zanotował Bushi, wykorzystując rzut karny. Drużyna reprezentanta Polski zajmuje obecnie szóstą pozycję w tabeli i nadal walczy o awans do rozgrywek pucharu UEFA. sport.pl Quote Link to comment
Saunter 3 Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Trza dodać, że Maciek zaliczył również asystę, no oby się obudził na to Euro. Quote Link to comment
Cris 120 Posted April 20, 2008 Author Share Posted April 20, 2008 Zespół Michała Żewłakowa Olympiakos Pireus pokonał Iraklis Saloniki w meczu ostatniej kolejki ligi greckiej i po raz drugi z rzędu został mistrzem kraju. Ze świętowaniem Olympiakos musi jednak poczekać na decyzję Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu (CAS) w Lozannie, który ma rozpatrzyć pozew Apollonu o odzyskanie czterech punktów. Piątą i szóstą bramkę w sezonie zdobył Maciej Żurawski. Kapitan reprezentacji Polski wykorzystał dwa rzuty karne, dzięki którym Larissa pokonała PAOK Saloniki 4:3. Drużyna Polaka przegrywała już 0:3, ale w drugiej połowie zdołała odrobić straty. W 65. minucie Żurawski strzelił na 3:3, a 7 minut później dał zespołowi zwycięstwo. Larissa ukończyła rozgrywki na 6. miejscu. sport.pl Quote Link to comment
Sarge 6 Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 Czyli Żurawski sobie w pucharach nie pogra... Zabrakło 2 pkt do strefy Pucharu UEFA... Quote Link to comment
Cris 120 Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Smolarek strzelił 2 gole w meczu z Panathinaikosem (0:2) w lidze greckiej. http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,7559559,Wspanialy_Smolarek__dwa_gole_w_meczu_z_Panathinaikosem.html Quote Link to comment
Recommended Posts