Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

szukałem co to za motyl i nic to nie dało. dopiero jak podpowiedziałeś, że ten tytuł był na minis to zacząłem szukać planszówek. Niestety nie mogę zadać, jestem w trasie. Chętnie oddam temu, kto ma ochotę na ciekawą zagadkę

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 416,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

to może ja sprobuje

b6577__armored-cats-and-mice09.jpg

dla niektorych to moze byc super easy, ale może sie tez okazac dosyc trudne

EDIT PODPOWIEDŹ SŁOWNA

obiekt na zdjeciu należy dośc dosłownie kojażyć z tym co można spotkać w grze

nie jest to skojażenie w stylu "dam zjęcie filmu bo chodzi mi o COD" :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

naprawde wiele gier?

jaki NGS2 ma zwiazek z obiektem na zdjeciu ?

w ogole fajnie by bylo przy odpowiedziach pisać skąd dana odpowiedz wynika, jaka była scieżka skojażeń odgadującego, wtedy zadający widzi czy ludzie myślą w dobrą strone, i czy zwycięzca miał na myśli to samo skojazenie co zadający

Opublikowano

oczywiście... można podać gry, w których występują opancerzone zwierzaki :)

a w NGS2? pieski na najwyższych poziomach trudności miały taki niebiesko-fioletowy pancerz;

kolejny strzał to może być np. Dark Souls

Opublikowano

też nie,

i podpowiem że chodzi o konkretny gatunek i nie jest to pies

edit

no i brawo ;p

tak mysalem ze jak ktoś skojaży że skoro ja zadawalem to musi być MH bedzie proste ;)

a obrazek nawiazywal ze pomocnicy gracza to wlasnie koty ktore noszą zbroje i broń, takie na przyklad

Felyne_Fighter.jpg

Edytowane przez Yano

Opublikowano

hehe to było jasne. U mnie nic się nie zmieniło nadal jestem w trasie :D to może pepeush coś zada?

Opublikowano

ok, to w ramach zemsty za skomplikowane quizy (nie ten Yano, tylko ogólnie), ja dam swój i spróbujcie odgadnąć; coby nie było, że ściemniam, Walduś dostanie ode mnie na PW prawidłową odpowiedź do quizu, więc sorry Brachu, będziesz wyłączony ;)

Może w ogóle wprowadźmy zasadę, że w ogóle osoba, której quiz został odgadnięty dostaje odpowiedź następnego quizu? Unikniemy tego oszukiwania, o ktorym pisałem niedawno ;)

Poziom trudności: Master Ninja

bart-simpson-culo.jpg

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

nie nie nie... DN to dopiero drugi stopień tej zagadki... Później wytłumaczę o co chodzi. Ale faktycznie, idziesz (chyba) dobrym tropem... Jeszcze 2 zakręty i 3 wzniesienia, a będziesz w domu ;)

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

Rapala Pro Bass Fishing

skojazenie na zasadzie tego z COD ;p

Edytowane przez Yano

Opublikowano

nie sugerowałem, że oszukujesz, ale wcześniej była o tym dyskusja - luz ;)

zapomniałem w końcu wysłać Ci tę odpowiedź, więc niech tak zostanie, strzelaj jak masz pomysły, bo chłopaki strzelają ślepakami;

proszę o uzasadnienia dla odpowiedzi... :]

przypominam: poziom trudności, to jak przejść Quake'a tylko z rękawicą :D

Opublikowano

skoro poziom trudności taki wysoki to może daj podpowiedź co byśmy nie błądzili zbyt dużo ;)

Opublikowano

a więc jak to już niesie klasyczny tekst tego konkursu: obrazek trzeba z czymś skojarzyć, to coś trzeba skojarzyć z jeszcze czymś, a tam jest już obiekt z gry, którą odgadniecie w połączeniu z pierwszym obrazkiem. no banalne, nieprawdaż? :)

droczę się (choć to wyżej to prawda) ale odpowiedź podam sam wieczorem, a quiz następny zada Waldek.

pierwsze zakręty pokonał już RajnerGT - to już część drogi w rozkminianiu całości. ale może komuś sie uda! :D

Opublikowano

domyślam się, skąd ten pomysł (i to bardzo ciekawa intepretacja) ale to nie to :)

(cholera, ile fajnych quizow przychodzi do głowy jak rzucacie swoimi pomysłami...)