Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft chyba trafił na żyłę złota.

Nalezy zauwazyc, ze:

- Kinect jest pod konsole Microsoftu, wiec wynik z Amazonu (USA) nie jest miarodajny

- Kinect zdaje sie przyciagac bardziej mozliwosciami, niz grami (spaslaki nie beda skakac przed TV, grawitacji nie oszukasz)

Co do znajdywania zyly zlota:

Ja Ty bys sie czul, gdybys byl od kilku generacji liderem na rynku (PlayStation) lub pokazal niezla klase grami i uslugami (Microsoft), a tu nagle konsola majaca bebechy komputera sprzed 10 lat, nie oferujaca HD i bedaca uwazana za sprzet "nie-dla-gracz" sprzedaje sie w milionowych nakladach i zyskuje miano najszybciej sprzedajacej sie konsoli w historii dzieki (pipi)nym gierkom i graniu cialem? Prawdopodobnie zrobilbys to co Sony (kopiowanie pilota) i Microsoft i poprostu bys liczyl na zarobek :P Widac MS zaczyna cos juz tam robic w tym kierunku.

P.S. A Nintendo nie dosc, ze ma OGROMNA baze (ok. 70 mln) uzytkownikow (w wiekszosci casuale) to jeszcze teraz p(pipi)y sporo uzytkownikow od Microsoftu i Sony. TO jest marketing :)

Na miłość boską co kieruje człowiekiem żeby kupić Kinecta na chwilę obecną.........

Wystarczy nie byc Sonyslave i miec spory zapas pieniedzy.

Edytowane przez MakaPL

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 193,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Wygląda na to, że Kinect to będzie prawdziwa komercyjna bomba.

SłupekPL: Nie zadawaj takich głupich pytań :P Zapomniałeś już, że do tej pory zeszło jakieś 30 mln czegoś takiego jak Balance Board, które sprzedało jedna aplikacja - Wii Fit. Na Kinect są dużo lepsze aplikacje dla casuali niż to.

Opublikowano

@Maka

Tak, tak tłumacz to sobie to tak.

Na moje oko to trzeba być ...... (filmik o tańczeniu haha, no nie mogę, co za pajac), albo total casualem żeby kupić Kinecta. Do głaskania tygrysa, alby spływu pontonem. LITOŚCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Zaznaczam an chwilę obecną. Bo może za rok będą wychodzić normalne gry warte uwagi.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Na moje oko to trzeba być ...... (filmik o tańczeniu haha, no nie mogę, co za pajac), albo total casualem żeby kupić Kinecta. Do głaskania tygrysa, alby spływu pontonem. LITOŚCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Czlowieku litosci. Rozumiem, ze masz PS3 i nic z innych obozow Cie nie zadowala, ale uspokuj sie. Przezywasz to jakbys byl skazany miziac tygryska po jajach przez reszte dni.

W cytacie pogrubilem slowa, ktore opisuja target Microsoft Kinect i PlayStation Move.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Czlowieku litosci. Rozumiem, ze masz PS3 i nic z innych obozow Cie nie zadowala, ale uspokuj sie. Przezywasz to jakbys byl skazany miziac tygryska po jajach przez reszte dni.

W cytacie pogrubilem slowa, ktore opisuja target Microsoft Kinect i PlayStation Move.

Pie.rdolnij się w łeb.

Bo nie wiesz co gadasz. Pogłaszcz pytonga znaczy tygrysa. No jakoś Ps Move nie uderza z grami dla Maćków, wręcz odwrotnie.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Przezywasz fakt, ze ktos kupuje Kinecta jakby od tego zalezalo Twoje zycie. Sam sie pi*rdolni i wrzuc na luz. Nie chcesz, nie kupuj. Dla mnie obydwa gadzety (jesli chodzi o gry) to sobie mozna w dupe wsadzic, ale nie musze kazdemu to uswiadamiac.

Bo nie wiesz co gadasz. Pogłaszcz pytonga znaczy tygrysa. No jakoś Ps Move nie uderza z grami dla Maćków, wręcz odwrotnie.

Nikt normalny nie bedzie gral na Move w nic innego jak FPSy.

Zauwazylem, ze wiekszosc (NIE wszyscy!) osob majaca pod profilem PSN id reaguje niezwykle wybuchowo na wszystko co nie lize panow od Sony po jajach ^^ Przynajmniej w tym temacie.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

SłupekPL: Naćpałeś się ? :P

Opublikowano

Wsadź.

Pojemny chłopak jesteś.

BTW przeżywam i przeżywać będę od tego jest ten temat. Zresztą nie podoba się to PASZOŁ WONT.

Tylko w fps-y ? A no tak, yhym.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Tylko w fps-y ? A no tak, yhym.

Sonyslave, ze az plakac sie chce. Nawet jesli masz 3 konsole to wiem ktora kochasz najbardziej ^^

Tylko FPSy. Co z tego, ze w teorii mozna grac we wszystko jak okaze sie, ze granie w Harrego Pottera na PS3 bedzie powodowalo zmeczenie rak po 15 minutach.

Opublikowano

Na Gamestop Kinect na 5 miejscu, pierwszy komponent Move - Navigation Contoler poniżej 60 miejsca (Move i Bundle poniżej 70 miejsca).

Chcesz nam wmówić, że miarodajne jest zestawienie w którym subkontrolerów będzie więcej, niż kontrolerów? Puk puk, gdzie tu wiarygodność, sens i logika?

Najpierw się zastanów zanim napiszesz.

Subkontrolery ludzie kupują do bundla i do samego Move, które kupują ludzie, którzy mają już PSEYE. Dlatego Subkontrolerów może się sprzedać więcej niż Bundle packów.

Łopatologicznie:

Ty masz PSEYE - dokupujesz osobno 1x Move i 1x Sub

Ja nie mam nic - kupuję Bundle pack i 1x Sub

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja nastawiam się na LBP 2 i np Trine 2. Z Move i Heavy Rain też może wyjść ciekawe doświadczenie.

Opublikowano

Maka żegnam się z Tobą pokazując Ci FAKA.

Głaszcz sobie ptaka, strusia, tygrysa

mi się do boskiego Heavy Rain patch z obsługą Ps Move zasysa.

Ja będę się bawił oczoje.bnym trzecim Killzonem

Ty co najwyżej spłyniesz e-pontonem.

Graj, skacz, jak pajacyk na stojąco

ja w Dead Space: Extraction pogram sobie na leżąco.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ja nastawiam się na LBP 2 i np Trine 2. Z Move i Heavy Rain też może wyjść ciekawe doświadczenie.

Pardon, nie wspomnialem o Heavy Rain, ktore zdaje sie byc stworzone do takiego sterowania :thumbsup:

Ogolnie IMHO Move wypali jesli bedzie uzywane do gier, ktore nie wymagaja ruchu ramieniem, a jedynie nadgarstkami (jak np. FPP czy gry "wolne" jak Heavy Rain).

@Slupek: FAIL. Ani to techniczne, ani ciekawe. Ani PRAWDZIWE, bo Kinecta NIGDY nie kupie. Ciesze sie, ze pomoglem Ci skompromitowac sie na forum. Polecam sie na przyszlosc.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano
Maka i Słupek, uspokójcie się i skończcie z wulgaryzmami, dałem wielu osobom zły przykład angażując się w spór poniżej pewnego poziomu, ale uwierzcie mi, nie warto bo się później człowiek sam ze sobą źle czuje.

Pragne dodac, ze nie uzylem ANI JEDNEGO wulgaryzmu :turned: OLO Od mojego warniacza widze innego Grigorego :) (brak ironii w moim zdaniu)

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Od kiedy to obóz Sony podnieca sie grami z Wii ? Tak tak wiem, HD i te sprawy. Nie zmienia to faktu iż to gra z Wii :whistling:

Jedyne czego zazdroszcze to Remake MOH Frontline.

Opublikowano

Ja tam mam gleboko oba "wynalazki". Obie prezentacje tych gowienek to dla mnie jeden wielki zal .... ale jezeli Child of Eden nie bedzie nadawalo sie do grania na padzie to kupuje Kinecta odrazu - nic na to nie poradze, jestem fanbojem gier Mizuguchiego :woot:

Tak czy inaczej smiesznie jest patrzec jak ludzie, ktorzy do niedawna jechali po Wii, czekaja z wypiekami na twarzy na motion control dla ich konsol. Zalosne panowie, po prostu zalosne.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

CoE będzie kontabilny z padami. (było w newsie na PPE)

Opublikowano

Wiem o tym. Na X360 pad i Kinect, na PS3 tylko pad (chyba). Chodzilo mi bardziej o to, czy sterowanie padem nie bedzie wypadalo slabo w porownaniu do Kinecta. Po prezentacji ciezko mi sobie wyobrazic, ze za pomoca dwoch analogow bedzie rownie dobra zabawa.

PS. Ludzie odpowiedzialni za konferencje MS to idioci, nie wiem czemu nie wrzucili chociaz krotkiej prezentacji CoE.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja wogóle niewiem dlaczego nie było trailerów gier chocby multiplatform. Na marketplace troche trailerów jest wiec co by im szkodziło ? Nadal sie zastanawiam po co 90% czasu poświęcono Kinectowi skoro miał on swoją własną, oddzielną prezentacje. Dobrze, że mam w co grać i nadrabiać zaległe gry leżące na półce. Inaczej bym sie załamał. Przez najbliższy rok miałbym smyrać tygrysa ? Move i kinect będą sie starały walczyć o mega olbrzymi rynek casualowy ale nie ma sie co oszukiwać. Monopol ma Ninty i tak już zostanie.

Opublikowano

Od kiedy to obóz Sony podnieca sie grami z Wii ? Tak tak wiem, HD i te sprawy. Nie zmienia to faktu iż to gra z Wii :whistling:

Jedyne czego zazdroszcze to Remake MOH Frontline.

Pytasz w moim przypadku?

Od kiedy pierwszy raz usłyszałem o DS: E. Od kiedy pierwszy raz przeczytałem o DS: E. Kiedy Ps Move istniało jeszcze w sferze "haha".

HD nie ma nic tu do rzeczy.

Tak czy inaczej smiesznie jest patrzec jak ludzie, ktorzy do niedawna jechali po Wii, czekaja z wypiekami na twarzy na motion control dla ich konsol. Zalosne panowie, po prostu zalosne.

Wystarczy zdjąć hujki z oczów.

Umieć czytać ze zrozumieniem, przeczytać ostatnie strony tematu, kojarzyć fakty a wszystko staje się prostsze.

Po pierwsze jechanie po grach na Wii nie ma za dużego związku z ich sterowaniem. Przynajmniej w moim przypadku. Tu chodzi o gry a nie o ich sterowanie.

Żałosne to by było gdybym jarał się Kinectem i hmm "wynalazkami" na tą maszynę. To znaczy "pontonem, tygrysem, tańcem" "grami" w cudzysłowie mówiąc którymi de facto samo Wii by się powstydziło. Killery typu Killzone 3, Heavy Rain, LBP2, DS: E to nie popierdółki z których się śmieje. To HC gry z krwi kości.

To właśnie dzięki takim tytułom Ps Move ma szansę stać się czymś fajnym, grywalnym i wyjść poza sferę "casual".

Jeszcze jedno odnośnie tego co napisał Mani w ostatnim poście. Tak racja, obie zabawki są głównie dla casuali. To znaczy to jest ich główny target.

Tyle, że Sony i PS Move póki co bardziej mi pasują do HC niż do casualu. Trzeba być niedoinformowanym żeby zlewać obsługę PS Move w takich grach jakie Sony zapowiedziało.

Czy K3, DS: E, LBP2, HR to target casual? To popierdółki?

Umówmy się póki co to Kinect wydaję się być casual targetem i to chyba większym niż samo Wii. Ja czasami mam wrażenie, że niektórzy nie widzieli konfy M$ albo jest im tak głupio. Z racji tego jak M$ się zbłaźnił, jest im przykro z racji tego, że M$ wypiął się na graczy a przerzucił się na GŁASKANIE TYGRYSA i nowy target.

Dlatego usilnie próbują wmówić, że PS Move jest również zabawką dla casuali. Otóż nie, póki co, bo zapowiedziane gry mówią co innego.

Gdyby Kinect startowal z takimi grami to bym nie śmiał się z niego tak jak teraz. I do tego to granie na stojąco....................................

Faktów się nie oszuka, które póki co wyglądają tak:

Kinect - CASUAL target

Ps Move: HC i casual target

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

jokerpopcorn.gif

Ja rozumiem podniecenie Słupka, w końcu dostanie coś, co Nintendo ma od czterech lat ;] Łącznie z konwersjami z tej konsoli :lol:

Opublikowano

MakaPL akurat Nazywanie kogos SonySlavem jest smieszne ;)

ale widze ze jak zabraknie nam Bigdaddy i Grigory to wyrasta nam kolejne pokolenie ktore bedzie sie tutaj zabijac :D

co do popularnosci kinecta w USA to ja widze jeszcze inny powod.

Aby wlaczyc xbox'a / trzeba pojsc po pada itp ruszyc reka.

a teraz wystarczy "Xbox On" Xbox play" nawet nie trzeba rekoma ruszac :D

mozna w jednej rece trzymac hamburgera a w drugiej frytki :potter:

mozna tuczyc sie w spokoju :D

Opublikowano

Panowie czy wy kiedyś byliście w USA czy tylko kolega wam mówił..k**a rozumiem ze przyjąl sie stereotyp hamburger = spaślak ale nie przesadzajmy..wiekszy kraj to i bardziej to widac niz w takiej Polszy.

Opublikowano

mozna w jednej rece trzymac hamburgera a w drugiej frytki :potter:

mozna tuczyc sie w spokoju :D

Muszą jeszcze pamiętać, żeby nie mówić z pełną gębą. ;)

Panowie czy wy kiedyś byliście w USA czy tylko kolega wam mówił..k**a rozumiem ze przyjąl sie stereotyp hamburger = spaślak ale nie przesadzajmy..wiekszy kraj to i bardziej to widac niz w takiej Polszy.

No wiadomix, mate. Śmiejemy się z tego, że Microsoft poniekąd pomógł pogłębić ten stereotyp ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.