Jump to content

LCD HD a gamecube,czy wygląda to poprawnie?

Recommended Posts

Zamierzam kupić TV HD do X360 i zastanawiam się czy zostawić telewizor kineskopowy do gamecuba.Moje pytanie wzięło się z tego że widziałem u znajomego PS2 na telewizorze LCD HD i wyglądało to kiepsko(rozmazany obraz).Czy ktoś podłaczał kostke do LCD HD ? Jeżeli obraz wygladąda podobnie jak na PS2 być może kabel RGB coś zdziała ? Wyrażcie swoje opinie.

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ja u kumpla widziałęm na hd ready lcd.. z tym że nie mam porównania do kineskopa, sprawdzaliśmy wszystkie residenty i było mocno ok. po tym co widziałem jak podpięte miał ps2 pod ten sam tv to gejmkjub wyglądał 100x lepiej imo.

btw. via chinche szło..

• 3 months later...

juz jutro powinien do mnie przyjsc kupiony w ten piatek monitor LCD Samsung T260HD, kupiłem bo głownie do kompa ale mam zamiar sprawdzic jak sie spisze tymczasowo z ps3 i NGC. jak widac na fotkach ma sporo wejsc (component, SCART, 2xHDMI, no i antene). Gacka podepne SCART'em bo moja konsola to nowszy model i nie ma wyjscia component i dodatkowo nie jest jeszcze przerobiona zadnym czipem wiec w NTSC nie zagram.

http://images33.fotosik.pl/307/a15a6ef9b7d83a05.jpg

opisze jak na nim smiga kostka, bo to mniej wiecej to samo co tv.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ja niedawno zakupiłem monitor tv LG pod x360 ale testowałem na nim moje pozostałe konsole.(PSX,GC).Na psx'ie to zależy od gry a na GC od trybu obrazu.Testowałem to na REmake'u i w trybie 60Hz myslałem że puszcze pawia.Ale w 50Hz było już lepiej.Timesplitters:FP jak się odpaliło na Widescreen to też było nawet nawet.No i RE4 tak samo jak REmake.Na psx odpalałem Silent Hill to było ok.Ale np FFVIII wygładało koszmarnie...;/.

• 3 years later...

To już lepiej kup sobie Wii( zakładając, że takowego ni masz) z wsteczna kompatybilnością. Przynajmniej mniej wybulisz za commponent :D

Inna sprawa, że Palowe gry na gacka nie obsługują 480p tylko 480i :confused:

Edited by C-Boy

Teoretycznie tak. Nie musisz Żonglować płytami, więcej alternatyw pod względem sterowania. Resident Evil Archives na oczy widziałem tylko raz i miałem wrażenie, że gra popyla w jakimś oszukamy 480p. Mnóstwo pasów, grafika rozmazana. Ogólnie, przeżyłem spore rozczarowanie. Nie wiem, nie wiem. Już wolałbym w to zagrać na CRT, albo zaczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł wydania tej gry na WiiU w 1080p z wszystkimi bajerami :D

Edited by C-Boy
  • 2 weeks later...