Guest _Milan_ Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Oci,pialem na jej punkcie, od tygodnia gdzie tylko moge to ja podmieniam. Na dzien dzisiejszy wygrywa z pyzami chyba nawet, o frytkach, ziemniakach i ryzu nie wspominajac. szukam innych fanow tej kaszy, nie wierze ze jestem sam. rozmawiajmy Quote Link to comment
ghost. 60 Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 kuskus jest wyku.rwisty, żałuje ze troche mam problem w okolicy u siebie zeby to dostac, ale raz na jakis czas ide do jakiegos carreforu'a czy czegos takiego i biore zapas - wypasiona sprawa, niesamowicie szybko mozna przygotowac, doskonale sie nadaje do sosów, miesa, idealny substytut ziemniaków, ryżu czy makaronu. jeszcze podobnym szacunkiem darze purre ziemniaczane w proszku, aczkolwiek tutaj wiecej chemii jest niz w rzeczonej kaszy Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 (edited) zgadza sie, ja pierwszy raz sprobowalem miesiac temu, zawsze bylem anty gdy slyszalem slowo "kasza", no ale jak dziewczyna przyrzadzila smazone cukinie z kus kusem to nie mialem wyjscia, i wpadlem ;] wlasnie wchlanalem kurczaka ze sosem smietanowym, ofkoz z kus kusem, ja nie wiem, to jest mega uniwersalne, nie ma problemu jesc kuskusa z ketchupem, czy innym sosem, w tym tygodniu sprobuje zrobic sobie tortille z miesem i kuskusem, sadze ze wyniki beda znakomite. Edited June 15, 2008 by _Milan_ Quote Link to comment
ojejcu 86 Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 no kus kus z kurczakiem jest najzaje,bistsze. Quote Link to comment
Manor 645 Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 no nie będę oryginalny i powiem że też lubie kuskus. No i do tego błyskawicznie się robi, zalewam michę wrzącą wodą, czekam 4 minuty i łala. Zazwyczaj wpie.przam kuskus jak nie chce mi się robić ryżu. dobra rzecz, na poziomie ryżu i kaszy. Quote Link to comment
szeni 114 Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 No kur.wa nie ma innej opcji jak widzę. Najlepszy jest czas przygotowania. Ostatnio widziałem w sklepie suszony makaron, taki jak w Vifonach, tyle że w większych paczkach. Też musi być dobry i wygodny. Quote Link to comment
Reiko 12 Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 Jdałam kus kus. Tzn nie kaszę ale kus kus w sensie potrawy. Tradycyjnej tureckiej potrawy. I nie smakowała mi. Bo i na zimno była i jakieś ciulowe warzywa w tym. Sama kasza może by i smakowała ale kus kus jako potrawa to fuj Quote Link to comment
kold 8 Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Ohohoh.... Dzieki za ten topik. Kupie sobie rozne kasze, bo glownie na ryzu i makaronie jade ;F. Umiecie gotowac kasze? Ja robilem na wodzie z kostka rosolowa, potem przerzucalem na patelnie z olejem na koniec sypiac ziolami salatkowymi Kamisa. Kawalek 'martwego zwierzaczka' i jest dobra szama. I mizeria sie do tego nada jeszcze ;]. Quote Link to comment
kempa 0 Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 a to nie jest czasem to co haryharyhary rama kryszna daje na woodstocku ? Quote Link to comment
Guest Maiden Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 Kus kus owned. Szczególnie przyrządzony z daniami marokańskimi (Tażin, czy też danie kus kus - gotowane warzywa, trochę rodzynek (?), drobiu, posziszu itp), a nie żadnymi Ketchupami ; ) Quote Link to comment
Lain 107 Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 uwielbiam sałatki z kaszą kuskus. masakra <3 szczególnie polecam z tuńczykiem ; D kiedyś jadłam z miodem i jakimś mięsem ;0 pycha. muszę wygrzebać w necie przepis na to. :] Quote Link to comment
Guest Maiden Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Kus Kus na daktylach - to jest masakra Quote Link to comment
kold 8 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Pitu pitu, a przepisow nie widze. Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.