Jump to content

kus kus


Guest _Milan_

Recommended Posts

Guest _Milan_

Oci,pialem na jej punkcie, od tygodnia gdzie tylko moge to ja podmieniam.

 

Na dzien dzisiejszy wygrywa z pyzami chyba nawet, o frytkach, ziemniakach i ryzu nie wspominajac.

 

szukam innych fanow tej kaszy, nie wierze ze jestem sam.

 

rozmawiajmy

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

kuskus jest wyku.rwisty, żałuje ze troche mam problem w okolicy u siebie zeby to dostac, ale raz na jakis czas ide do jakiegos carreforu'a czy czegos takiego i biore zapas - wypasiona sprawa, niesamowicie szybko mozna przygotowac, doskonale sie nadaje do sosów, miesa, idealny substytut ziemniaków, ryżu czy makaronu.

 

jeszcze podobnym szacunkiem darze purre ziemniaczane w proszku, aczkolwiek tutaj wiecej chemii jest niz w rzeczonej kaszy

Link to comment
Guest _Milan_

zgadza sie, ja pierwszy raz sprobowalem miesiac temu, zawsze bylem anty gdy slyszalem slowo "kasza", no ale jak dziewczyna przyrzadzila smazone cukinie z kus kusem to nie mialem wyjscia, i wpadlem ;]

 

wlasnie wchlanalem kurczaka ze sosem smietanowym, ofkoz z kus kusem, ja nie wiem, to jest mega uniwersalne, nie ma problemu jesc kuskusa z ketchupem, czy innym sosem, w tym tygodniu sprobuje zrobic sobie tortille z miesem i kuskusem, sadze ze wyniki beda znakomite.

Edited by _Milan_
Link to comment

no nie będę oryginalny i powiem że też lubie kuskus. No i do tego błyskawicznie się robi, zalewam michę wrzącą wodą, czekam 4 minuty i łala. Zazwyczaj wpie.przam kuskus jak nie chce mi się robić ryżu.

 

 

dobra rzecz, na poziomie ryżu i kaszy.

Link to comment

Jdałam kus kus. Tzn nie kaszę ale kus kus w sensie potrawy. Tradycyjnej tureckiej potrawy. I nie smakowała mi. Bo i na zimno była i jakieś ciulowe warzywa w tym. Sama kasza może by i smakowała ale kus kus jako potrawa to fuj

Link to comment

Ohohoh.... Dzieki za ten topik. Kupie sobie rozne kasze, bo glownie na ryzu i makaronie jade ;F.

 

Umiecie gotowac kasze? Ja robilem na wodzie z kostka rosolowa, potem przerzucalem na patelnie z olejem na koniec sypiac ziolami salatkowymi Kamisa. Kawalek 'martwego zwierzaczka' i jest dobra szama. I mizeria sie do tego nada jeszcze ;].

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest Maiden

Kus kus owned. Szczególnie przyrządzony z daniami marokańskimi (Tażin, czy też danie kus kus - gotowane warzywa, trochę rodzynek (?), drobiu, posziszu itp), a nie żadnymi Ketchupami ; )

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...