Opublikowano 28 sierpnia 200816 l Cris, tu chyba Fan CP jestes nie? Ten nick to chyba tez cos z Coldplaya? Z nowej plytki ostatnio czesto slucham min Death and all his friends oraz cemeteries of london.
Opublikowano 13 września 200816 l Autor Chłopaki z Coldplay poinformowali , że już w przyszłym roku na sklepowe półki trafi ich piąty album. Dlatego piszę "już" bo zwykle za nowym krążkiem czekaliśmy 2-3 lata,a tu taka niespodzianka. Mało tego. W grudniu tego roku ma się ukazać EPka i zwać ma się ponoć Prospekts March. Czekam z niecierpliwością.
Opublikowano 13 września 200816 l ten utwor nowy calkiem zjadliwy. Chlopaki udaja udochowionych i w ogole gospel - fajnie. Wstawki orkiestrowe 'zrobia' popularnosc kazdej piosence, zwlaszcza dobrze wypromowanej. Nawet Feel o tym wie. Ogolnie wielki plus, ze nie gwalca sluchacza ta swoja kakofonia gitar i innych za(pipi)istych dzwiekow. Jako kawalek do radia - bardzo ok. Sam bym sobie tego nie zapuscil, jest wiecej muzyki wartej uwagi.
Opublikowano 13 września 200816 l Autor Swego czasu Fel przyznał się że chce być podobny do takich kapel jak Stereophonics czy Coldplay ;] Chcieć a móc...
Opublikowano 10 października 200816 l Autor Coldplay zagra w Szczecinie? http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,5..._.html?skad=rss
Opublikowano 10 listopada 200816 l Autor Najnowsza płyta Coldplay już za 2 tygodnie. A będzie to EPka pt: Prospekt's March. Oto preview płyty. Lista utworów: 1. "Life in Technicolor II" 2. "Postcards from Far Away" 3. "Glass of Water" 4. "Rainy Day" 5. "Prospekt's March/Poppyfields" 6. "Lost+" (featuring Jay-Z) 4:16 7. "Lovers in Japan (Osaka Sun Mix)" 3:57 8. "Now My Feet Won't Touch the Ground" Na moje oko może być nawet lepsza (lub równa) od albumu. Edytowane 10 listopada 200816 l przez Cris
Opublikowano 10 listopada 200816 l Autor No nie wiem tak jakoś mają ciągi do tych hiphopowców.... jay-z,kanye west...kto następny? Akon;]? (chociaż do kanye nic nie mam)
Opublikowano 10 listopada 200816 l Hm, dość szybko tworzą nowy album, toż Viva la vida ma dopiero kilka miesięcy. Nie podoba mi się to, wygląda jak skok na kasę.
Opublikowano 10 listopada 200816 l Autor To jest tak. Przed wydaniem albumu Viva la Vida , było nagranych kilkanaście piosenek. Nie wszystkie się zmieściły na płytę , więc wydają epkę. Nie nagrywali na szybko. Edytowane 10 listopada 200816 l przez Cris
Opublikowano 11 listopada 200816 l ale to tez wyglada troche jak "wrzucmy odpadki z poprzedniej płyty i będziemy mieć kasę". Nie mam im tego za zle, ale takie mozna odnieśc wrazenie. Podoba mi się średnio zobaczymy jak wyjdzie
Opublikowano 18 listopada 200816 l Autor "Nowy" teledysk do piosenki Lost+ z Jayem-Z http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92327,59..._teledysk_.html
Opublikowano 19 listopada 200816 l "Nowy" teledysk do piosenki Lost+ z Jayem-Z http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92327,59..._teledysk_.html W imię ojca i syna i ducha świętego... Tragedia. Po co. Na co...
Opublikowano 21 listopada 200816 l Autor Mam już całą epkę Prospekt's March (jakość 192kbit) http://www.divshare.com/download/5883158-4c3 1)"Life in Technicolor ii" 4:05 2)"Postcards from Far Away" 0:48 3)"Glass of Water" 4:44 4)"Rainy Day" 3:26 5)"Prospekt's March/Poppyfields" 3:39 6)"Lost+" (featuring Jay-Z) 4:16 7)"Lovers in Japan (Osaka Sun Mix)" 3:57 8)"Now My Feet Won't Touch the Ground" 2:29 pliki należy usunąć z dysku w ciągu 24 h ;] ps: wcześniejszy post można skasować.
Opublikowano 22 listopada 200816 l co moge powiedziec.. Przesłuchałem kilka razy i mam 3 typy do ulubionych na chwile obecną: life in technicolor zwei, glass of water, rainy day - Nparawdę dobre kawałki . Lost + to totalne nieporozumienie jak dla mnie, podobnie z tym mixem. Reszta może być.. musze jeszcze trochę posłuchać. Edytowane 22 listopada 200816 l przez bajej
Opublikowano 24 listopada 200816 l Totalnym nieporozumieniem jest nie umieszczenie tych kilku utworów z epki na wydanym wcześniej albumie... Przynajmniej byłby dłuższy. <_< Coldplay leci sobie w kulki na kase, nie po raz pierwszy zresztą.
Opublikowano 24 listopada 200816 l No muzyke to sie raczej wydaje dla kasy, a nie ku uciesze garstki osob co i tak sciagna to z torrenta. Jednak myslałem, ze colplay pozują na zespoł ambitny grający kołysanki, a nie zespoł młodziezowy. Chyba bardzo chcą chłopaki zagrać na jakimś MTV Award z JeyemZi
Opublikowano 24 listopada 200816 l Autor "Grali" (wokalista) również z Kanye Westem , który chyba cieszy się większym szacunkiem niż dżejzi. O tu Edytowane 24 listopada 200816 l przez Cris
Opublikowano 24 listopada 200816 l Tylko, że wokal coldplaya był tylko dodatkiem do piosenki Westa, ktora nie ma rokowego brzmienia. A z Jazem jest odwrotnie. Rock i Rap to dwa gatunki, ktorych nie powinno się łaczyć. Na przestroge niech słuzy muzyka wczesnych lat 90, ale ktos tu pozazdroscił popularnosci Linkin Parkowi
Opublikowano 24 listopada 200816 l Muzycznie Kanye szanuje bardziej niż Jay zi ale jako osobe to juz wole dżeja. To co ostatnimy czasy wyprawia Kanye to szkoda słów. Edytowane 24 listopada 200816 l przez _Be_
Opublikowano 24 listopada 200816 l Rock i Rap to dwa gatunki, ktorych nie powinno się łaczyć. E tam, Rage Against The Machine daje rade.
Opublikowano 3 stycznia 200916 l Autor Guy Berryman , basista Coldplay , w jednym z wywiadów powiedział , że byłoby idealnie gdyby udało im się COŚ skończyć przed końcem 2009 roku. Oczywiście można się tylko domyślać że chodzi o nowa płytę , bo nie powiedział tego wprost... i pewnie o to chodzi aby zainteresowanie zespołem nie gasło.
Opublikowano 21 stycznia 200916 l Autor Najnowszy teledysk do nowego singla LIFE IN TECHNICOLOR II (swoją drogą świetny utwór). Wreszcie coś oryginalnego.Podoba mi się.