Jump to content

Przenoszenie dysku między konsolami

Recommended Posts

Posted

Mam taki oto problem - kupiłem drugą konsolę i wożę między domem a miejscem pracy dysk. Odpaliłem jednak np. Braida z XBLA, i na drugiej konsoli mimo, że w opisie save'a było 44% ukończenia gry, to po odpaleniu zaczynałem od początku. To samo z Castle Crashers - na drugiej konsoli poje postaci zaczynają od pierwszego levelu - chyba tylko raz miałem możliwość wyboru rozwiniętego wcześniej bohatera. Od czego to jest zależne? Ktoś ma doświadczenie w tej materii? Co tydzień będę musiał levelować od początku :-)?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To jest przeciwko oszustom, widać jak mają takie zabezpieczenia tzn. że łatwo można grę oszukać. Mam podobnie z N4S: Carbon, tam również po przenosinach sejwu, drugi dysk nie widzi ich i tym samym zaczynasz zabawę od początku. Tak samo oficjalnie nie można przenieść z dysku na memorkę sejwów z Forzy. Przynajmniej ja mam taki problem.

Posted

Tyle, ze on ich nie przenosi z dysku na dysk, tylko z calym dyskiem lata. A to raczej nie ma nic do oszustwa, jesli chce pograc na swoim koncie ,swoim savie na innej konsoli.

Posted (edited)

nie wiem dokladnie o co wam chodzi z tymi save z gier

mozna je przenosic dowolnie na rozne hdd i memorki

kazdy save jest przypisany do konta na ktorym byl stworzony i tylko jedyne ograncizenie jest ze nie mozna uzywac czyichś save a nie ze nie wolno przenosic

mozliwe ze jakies rzeczy moga miec ograniczenia, ale to glownei chyba wynika z duzej pojemnosci plikowi ograniczonego meijsca na memorce...

OWIEC: tak jak pisalem wyzej mozliwe ze trzeba przypisywac save do konsoli, to jest podobna sytuacja jak wymeiniaja w serwisie plyte i po przyjsciu okazuje sie ze wszelkie wykupione arcade nie chodza jako FULL bez podlaczenia do XBL i wlasnie po to zrobili ta nowa opcje na ich stronei zeby to "naprawic"

Edited by Juchy
Posted

probowales transferowac licencje?

jak przegladasz zawartosc dysku w menu to sa widoczne te save jako prawidlowe?

jesli tak to najwyrazniej gra ma jakies bledy ale nie jest to normalne...