Opublikowano 13 marca 201114 l Zapodajcie coś od Lyncha. Mullholand Drive i Lost Highway już widziałem, teraz wolałbym coś z deko mniej mindfuckowego. "Prosta historia" jest ... prosta. Specyficzny film ale może się podobać.
Opublikowano 17 marca 201114 l Szukam filmów opowiadających o latach 70' i 80' w USA, najlepiej z narracją głownego bohatera (coś jak Klub 54 czy Blow) Edytowane 17 marca 201114 l przez Carleone
Opublikowano 19 marca 201114 l Znacie jakieś fajne filmy w stylu Uncharted? Indiego i Mumię już widziałem, ponoć Krwawy Diament z DiCaprio też jest w ten deseń. Ostatecznie nie musi być plądrowania grobowców, ale posmak przygody, zawadiacki główny bohater i lekka dawka humoru już jak najbardziej. Ewentualnie jakiś nowszy horror. Ale nie slasher tylko coś co faktycznie straszy. Edytowane 19 marca 201114 l przez Josh the Boy
Opublikowano 19 marca 201114 l przygodowki: Miłość, szmaragd i krokodyl Klejnot Nilu Kopalnie króla Salomona i wybitne dzielo kinematografii z samym Chuckiem Norrisem Słoneczny wojownik Edytowane 19 marca 201114 l przez Snejk
Opublikowano 19 marca 201114 l Krwawy diament jest raczej w stylu gry Far Cry 2. Ja, prócz filmów, które polecił Snejk, dodałbym, mimo nieco innego stylu, obie części Skarbu Narodów, oraz Saharę, która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i wbija się tym samym do kanonu gatunku.
Opublikowano 20 marca 201114 l Obejzalem Heat i Big Lebowski - oba filmy mi sie spodobaly (Heat w szczegolnosci, film jest jak dla mnie bezbledny). Ma ktos cos fajnego do polecenia?
Opublikowano 20 marca 201114 l Jeśli heat ci się podobało to warto obejrzeć (choć to film w innym stylu) życie Carlito, nie zawiedziesz się.
Opublikowano 20 marca 201114 l Jeśli heat ci się podobało to warto obejrzeć (choć to film w innym stylu) życie Carlito, nie zawiedziesz się. Hah - w tym problem ze ostatnio obejzalem ten film. Owszem, spodobal mi sie - a nawet bardzo. Jak dla mnie niesamowite arcydzielo, film wart 10/10 i chyba najlepszy ze wszystkich gangsterskich jakie widzialem (tak, jak dla mnie lepszy od ojca chrzestnego) @chaoz The Town obadam, z tego co przeczytalem na necie to faktycznie film chyba jest dobry.
Opublikowano 20 marca 201114 l Obejzalem Heat i Big Lebowski - oba filmy mi sie spodobaly (Heat w szczegolnosci, film jest jak dla mnie bezbledny). Ma ktos cos fajnego do polecenia? zbyt precyzyjne pytanie to nie jest,ale przypuszczam,że chodzi o takie filmy, które poprostu dobrze się ogląda. Zobacz sobie chociażby ''Sexy Beast'' albo ''Tropa de Elite''. Można też wspomnieć o ''Człowieku, który pogryzł psa'',ale to już taka czysta groteska, fanaberia.
Opublikowano 23 marca 201114 l widziałem niedawno, akerlund powinien trzymać się teledysków bo z fabułą to on sobie kompletnie nie radzi. ale ofkoz 10/10 za rurka i robertsa. i want you
Opublikowano 23 marca 201114 l Winterbottoma mam wiekszosc przerobiona. polecam Welcome to Sarajevo jak nie ogladales. padlo na Me and Orson Welles z zakciem efronem! xD Edytowane 23 marca 201114 l przez marjano
Opublikowano 23 marca 201114 l cos o cpaniu narkotykow oprocz spuna, trainspoting, requiem, las vegas parano, human trafic, candy, gridlock'd, candy, wasted, drugstore cowboys ?
Opublikowano 23 marca 201114 l 24 hour party people, bright lights, big city; less then zero Edytowane 23 marca 201114 l przez tk___tk
Opublikowano 24 marca 201114 l Nie będe wyjasnial dlaczego ale mam do wyboru "Tam gdzie rosną poziomki" i "Źródło" co wybrać?
Opublikowano 24 marca 201114 l "Poziomki" to must see. "Źródła" jeszcze nie widziałem, ale nie jest wymieniane wśród jego "podstawowych" dzieł, aczkolwiek ci co oglądali, chwalą.
Opublikowano 24 marca 201114 l "Poziomki" to Bergman zdecydowanie w najwyższej formie- film lżejszy, bardziej przystępny (i IMO lepszy) od Źródła. Idealny na początek 'znajomości' z tym reżyserem.
Opublikowano 30 marca 201114 l twilight samurai, when the last sword is drawn, zatoichi', hidden blade ichi the killer, sonatine, hana bi, rainy dog battle royale 1&2, gozu (???), audition
Opublikowano 30 marca 201114 l zamiast znaków zapytania wykrzkniki. Od siebie poleciłbym ''Its all about Lilly Chou-chou''.