Jump to content

Poleć coś w stylu...

Figaro

Recommended Posts

Posted

Przykład - widziałem Snatch. Znacie coś w podobnych klimatach? Jakieś tytuły?

Można też pisać - co wybrać? Mam do wyboru Snatch albo Shrek.

A więc. Ja szukam coś w stylu Projekt: Monster.

Posted

Zna ktoś coś podobnego do Event Horizon? Kosmos, opuszczona stacja badawcza, i te sprawy. Chodzi mi w głównej mierze o umiejętne budowanie klimatu za pomocą wszechobecnej ciszy i ponurych lokacji, nie wiader flaków i hektolitrów juchy. Od biedy może nawet być coś z potworkami, tylko nie jakieś Alieny czy inne Gremliny, chodzi mi o coś co naprawde straszy.

Posted

Godzilla.

Godzilla: Ostatnia wojna

Godzilla kontra Król Ghidorah

Powrót Godzilli

Godzilla kontra Destruktor

Godzilla: Król potworów

Posted (edited)

Charlie... to bajka, z ciekawości można obejżeć bo zabawny kawałek kina, ale lepiej Edward'a Scissorhands albo Sweeney Todd, no i stary ale jary - Beetlejuice, dawka czarnego humoru, ale chyba nie ma osoby która by tego nie widziała.

szukam czegoś podobnego do El Maquinista, Fight Club, Usual Suspects dobre specyficzne kino.

Edited by Yahoosh
Guest _Milan_
Posted (edited)

krull

Edited by _Milan_
Posted

No mialem napisac wlasnie. Fajne, tylko jak sie nie ma do filmu sentymentu wynikajacego z ogladania go w dziecinstwie, to trzeba troche przymknac oczy na kilka babolixD

Guest _Milan_
Posted

wiadomo, a tak calkowicie powaznie to Willow, film ponadczasowy, klimatem przebija wladce, efekty troche moga bawic, ale jak ktos ma zdrowe podejscie to doceni wszystko.

Guest andertejker
Posted

z dobrych fantasy była jeszcze 'niekończąca się opowieść' (never ending story)- pamietam, że klimat w tym filmie też był mocarny.

choć ostatnio widziałem go z 12 lat temu i pewnie dzisiaj także musiałbym przymykać oczy na babole :P

ale polecam gorąco.

Posted
Jeszcze Diary of the Dead

jeden z gorszych filmow jakie widzialem nie polecam

Zna ktoś coś podobnego do Event Horizon? Kosmos, opuszczona stacja badawcza, i te sprawy. Chodzi mi w głównej mierze o umiejętne budowanie klimatu za pomocą wszechobecnej ciszy i ponurych lokacji, nie wiader flaków i hektolitrów juchy. Od biedy może nawet być coś z potworkami, tylko nie jakieś Alieny czy inne Gremliny, chodzi mi o coś co naprawde straszy.

Polecam The Objective, nie dzieje sie w kosmosie ale film strasznie podobny i imo rownie dobry (choc rozne sa opinie), troche podobny jest tez Dante 01

Polećcie mi cos podobnego do The Descent, chodzi mi o ten klimacik

Posted (edited)

No Diary of Dead był kiepski, ale jest też w stylu Cloverfielda. Przynajmniej biorąc pod uwagę tę nieszczęsną kamere. Osobiscie nie wiem jak sam Romero mogł sie pod tym podpisać, ale to nie o tym temat.

Edited by gekon
Posted
Polećcie mi cos podobnego do The Descent, chodzi mi o ten klimacik

The Cave. Ludzie uwięzieni w jaskini, stworki i te sprawy - powinno ci się podobać.

Posted (edited)

The Dark Side of The Moon polecam 8)

Trailer: http://pl.youtube.com/watch?v=jrn3oazv8_I

Edited by Humulus XP
Posted

jeśli stay to drabina jakubowa, ale to pewnie widziałeś.