Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 355,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

w sumie jak tak sobie pomyśle to wacham się pomiędzy tym, a ostatnią sceną z top guna

Opublikowano
  • Autor

dajcie mi film który opowiada o pisarzu, poecie, malarzu czy dziennikarzu... najlepiej zeby glowny bohater byl dosyc dziwny i w ogole film opowiadal o jego pracy... nie chodzi mi o biografię. help.

Opublikowano

Sekretne okno z Deppem.

Opublikowano

palermo shooting. to o fotografie.

Opublikowano

W sumie "Drzwi w podłodze" w jakiś tam sposób nawiązują do pisarstwa jako takiego. Dobra obsada, dobrze się to ogląda np z dziewczyną.

Opublikowano
  • Autor

wiesz, chodzi mi o takich którzy poświęcają całe swoje życie dla pasji, artystów, którzy są maniakami na tym punkcie, jak coś to pomoże. Czekam na kolejne propozycje :F

Secret Window to raczej pobieżnie się zajmuje tym.

Opublikowano

To nie lepiej jakąś biografię? Bez tego może być trudno coś fajnego znaleźć.

Opublikowano
  • Autor

fakt, biografie niech też będą. Ale w formie fabularnej, jak np Ray, a nie dokument.

Opublikowano

Hm, może nie do końca w ten temat, ale być może "Pola Śmierci"? Jakby nie było jest na faktach i tym samym biograficzny (traktujący o dziennikarzach). A tematykę ma mocną i daje poważnie do myślenia.

Opublikowano

A ja bym prosił coś w stylu "Smoke" i "Brooklyn Boogie" z Harvey Keitelem, ewentualnie cos w stylu "Noc na Ziemi" Jarmusha. plis

Opublikowano

@Figaro:

Capote, Caravaggio, Basquiat, Andrey Rublyov, Vincent & Theo.

Opublikowano

dajcie mi film który opowiada o pisarzu, poecie, malarzu czy dziennikarzu... najlepiej zeby glowny bohater byl dosyc dziwny i w ogole film opowiadal o jego pracy... nie chodzi mi o biografię. help.

Pi.

Opublikowano

Basquiat , taniec ze śmiercią - kocham ten film i kocham Basquiata!!!!!!!!!!11111111111111111

Opublikowano

Chętnie bym obejrzał jakiś dobry film z motywem całkowitej przemiany głównego bohatera, jego życia itd. coś jak "Fight Club" albo "American Beauty". Jakieś propozycje?

Opublikowano

Dwa identyczne filmy, widziałem. Samfing els?

Opublikowano

karol: człowiek, który został papieżem