Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kabel optyczny, a Xbox 360 Arcade.

Featured Replies

Opublikowano

Witam.

Mam do Was pytanie odnośnie podłączenia kabla optycznego do xbox'a 360 Arcade.

Z tego co wiem to jedyne wyjście to zakup tego adaptera audio który podłączamy tam gdzie kabel component ? i wtedy już normalnie możemy podłączyć kabel optyczny, ale akurat się zdarzyło, że mam kabel component, którego aktualnie używam, ale chciałem sobie sprawdzić jak wygląda obraz na HDMI i dla mnie zdecydowanie lepiej, na componencie mam jakiś pionowe paski które się przesuwają z lewej na prawą, nie widać tego aż tak, pewnie to przez to, że component to anologowe połączenie i jakieś zakłócenia są ? a na HDMI tego w ogole nie zauważyłem i z tego co widzę to obraz jest ostrzejszy. Chciałem sprawdzić takie połączenie, że podłączam kabel HDMI i component żeby sobie optyka podłączyć do tego wyjścia na componencie, ale nic z tego, bo kabla component w ogole się nie da włożyć!, poprostu kabel HDMI zawadza :/ i teraz pytanie, czy jak kupie ten adapter to wszystko będzie pasować ? Boże, zamiast zrobić wyjście optyczne w konsoli tak jak w PS3 to jeszcze trzeba wydawać 100 zł na jakiś adapter, a z tego co widzę to nigdzie tego nie ma, na Allegro nawet kabla HDMI od Microsoftu nie ma :/

No i jeszcze mnie dręczy, czy mój kabel HDMI będzie pasować z tym adapterem, bo się nie zdziwie jak ktoś odpisze, że tylko kabel HDMI od M$ pasuje z tym adapterem, chodzi mi oczywiście żeby wszystko idealnie pasowało, a nie, kupie, a tu się okaże, że nie pasuje.

Jakby ktoś miał takie combo to piszcie, dzięki.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 686
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przeczytaj temat o kablach zamiast zakładać nowy. Możesz samemu zmajstrować taki adapter z Componenta, albo kupić HDMI od MS, jak nie ma w necie to w każdym Saturnie czy MM powinien być.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odp.

Zrobiłem z kablem component to co tutaj - http://xboxmagic.com/xbox-360-premium-hdmi...l-adapter-hack/ ale nie pomogło :/, mam dokładnie ten -

interkonekt-cyfrowy-hdmi_1786.jpg

Mam nadzieje, że z tym adapterem już nie będzie problemu i każdy kabel HDMI będzie można podłączyć.

Edytowane przez Jared

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.