Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z filmami DVD

Featured Replies

Opublikowano

Witam

po aktualizacji NXE mam problem z filmami DVD . wkladam plyte do napedu wlacza mi film automatycznie i slysze tylko dzwiek z dvd a obrazu nie ma i jest tylko logo xboxa . Jak ruszam krzyzakiem slysze ze poruszam sie po menu plyty ale nie ma obrazu . I wyskakuje mi caly czas komunikat o braku bezpiecznego polaczenia HDCP . wtf ? przed aktulaizacja mialem wszystko ok . Dodam ze film uruchomiony z pendrive np. jakis divx dziala normalnie , a plyta dd to oryginal . malo tego xbox w zakladce wideo nie widzi niejako plyty . poprostu zrodlo filmu z plyty jest niedostepne , a w glownym meu jest odtworz dvd . Juz nic z tego nie rozumiem .

pozdro

Dawid

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nikt nie jest mi w stanie pomoc ??

Opublikowano

Wiec tak sytuacja wyglada nastepujaco .

Mam xboxa elite plus oryginalny kabel hdmi + monitor Benq G2400W

i tak przed NXE jak puszczalem film DVD tez mialem taki motyw ze wyskakiwal najpierw komunikat o tym ze znaleziono polacznie hdcp a po chwili ze nie odnaleziono ale film normalnie szedl a teraz nie dziala .

Ale dzis podlaczylem konsole do tego monitorka przez kabel VGA i dziala film normalnie . Juz nic z tego nie rozumiem .

Pozdro

Opublikowano

HDCP to ten dziadowski protokol zabezpieczen HDMI. Niestety sa z nim klopoty. nie wiem jaki wplyw na to moze miec nxe, ale generalnie jest to kwestia niekompatybilnosci sprzetow. Mam dvd panasonica i tv toshiby. na początku nie chciały się załapać, nie było obrazu. DVD wyswietlal kod bledu - ktory w instrukcji oznaczal "problem z protokolem HDCP" (mniej wiecej tak pisalo w instrukcji). Po kilku probach wkladania wyjmowania kabla na szczescie okazalo sie ze po jakiejs pol minucie obraz zaskakuje sam i teraz jest ok (tzn nie potrzebuje zadnego czasu na rozruch), choc bywaja momenty podczas ogladania filmow ze obraz zanika na 2-3 sekundy (na szczescie dosc rzadko). Z kolei na tym samym tv Cyfra+ przez hdmi nie ma zadnego problemu. W drugim pokoju dekoder kablowej cyfrowki musi odczekac z 10 sekund zanim nawiaze polaczenie z tv, co jest mega wpieniajace, bo czasem obraz nie wskakuje i trzeba przeskoczyc na inny kanal i wrocic na sygnal hdmi sprobowac jeszcze raz.

Tak wiec to po prostu tak bywa i rozwiazaniem twojego problemu jest chyba tylko używanie innego kabla niz hdmi.