Skocz do zawartości

Good reads

Featured Replies

Opublikowano

Witam wszystkich wiebicieli dobrych książeczek

Niedawno zahaczyłem o bardzo fajny sajt http://www.goodreads.com/ gdzie każdy moze wymienic sie swoją wiedza o ksiazkach . Tak jak na popularnym last.fm mamy możliwosc dołaczania swoich ulubionych tytułów (oceniania , recenzowania , wstawiania daty kiedy sie ukonczyło daną książke ) , sporzadania listy oczekujacych na lekture , dodawania znajomkow , dyskutowania słowem cud miód i orzeszki . Dla każdego fana beletrystyki strona wymarzona ;d

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 25,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Miałem, ale dodawałem więcej ksiązek do "want to read" niż miałem "read" i przestałem tam wchodzić ze wstydu...

• ja głównie kradnę e-booki z internatu bo nie stać mnie na papier a w bibliotece mam spory dług i wstydzę się tam pokazywać

Opublikowano

IMO wygląda to nieźle. Przydatne są opinie o danej książce czy obszerne cytaty z niej.

• 4 lata później...
Opublikowano

Ja tam wolę rodzimą biblionetkę.peel. Może nieco po spartańsku, ale ma wszystko, co trzeba.

Opublikowano

biblionetka nie ma tylu komiksów a ja głównie to czytam a nie jakieś książki mądre więc biblionetka chu.j krótką mówiąc. i w ogóle layout taki wieśniacki dla purystów.

Opublikowano

Założylem sobie wczoraj konto na lubimyczytac.pl. Trzeba wspierać rodzime przedwsięzięcia. To nic, że jest to praktycznie kopia good reads.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ej bumpuje temat, moj profil wyzej wrzucony jest wiec tego

uzywa ktos jeszcze goodreads ?

Opublikowano

ostatnio przejrzałem mój profil i zdałem sobie sprawę, że nie oceniłem prawie żadnej książki za to komiksów w chu.j. czuję się źle z tym faktem bo wygląda jakbym prawie nic nie czytał a to przecież nie prawda !

o, wg goodreads nadal czytam "cloud atlas". przeczytałem i polecam - 5,5/6.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

troche irytuje, ze nie mozna wstawiac polowy gwiazdek, przez co obiektywizm gdzies ucieka

Opublikowano

no :(.

haha, bez kitu. wg. serwisu goodreads przez ostatnie 4 lata przeczytałem następujące tytuły:

r.l. stine - superstitious (1/5)

s.d. perry - resident evil: city of the dead (2/5)

george r.r. martin - a clash of kings (3/5)

joe hill - horns (3/5)

david mitchell - cloud atlas (5/5)

<bartek czytacz><ok>

postanawiam prawdziwą poprawę.

Opublikowano

Miałem, ale dodawałem więcej ksiązek do "want to read" niż miałem "read" i przestałem tam wchodzić ze wstydu...

Opublikowano

Miałem, ale dodawałem więcej ksiązek do "want to read" niż miałem "read" i przestałem tam wchodzić ze wstydu...

Jak większość userów gr. Ja swoje want to read mam na osobnej półce w pokoju.

Bartek chvjku, przypomniałeś mi o Rogach. ;/ Kolejna pozycja do przeczytam za nie wiem kiedy.

Opublikowano

no fajna kniga warto przeczytać zwłaszcza, że film powinien wylądować w kinach na początku roku. king junior spoko chociaż komiksy pisze lepsze niż powieści.

Opublikowano

Locke and Key jakoś specjalnie nie poryło mi bani.

Opublikowano

Jak większość userów gr. Ja swoje want to read mam na osobnej półce w pokoju.

U mnie kolekcja książek musiała się zmniejszyć z powodu ograniczonej powierzchni mieszkania. Ostatnio czytam głównie ebooki, a najlepsze pozycje kupuje w tradycyjnej formie i trzymam na półce.

Opublikowano

ja głównie kradnę e-booki z internatu bo nie stać mnie na papier a w bibliotece mam spory dług i wstydzę się tam pokazywać

Opublikowano

Ja mam 65 zł, Ty?