Jump to content

Jak zrobić z pada x360 Arcade Stick'a ?

NightForce

Recommended Posts

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Wątpię czy coś takiego znajdziesz. Jest co najmniej kilka wersji tego pada a więc i pcb. Jeżeli potrzebujesz do tego tutoriala to radzę w ogóle się za to nie brać (ścieżki są wąskie, punkty lutownicze małe, uziemienia są jedna na dwa przyciski, a cały układ jest skomplikowany i delikatny). Żeby to zrobić bezawaryjnie, to jest trudne i czasochłonne nawet dla osoby która się na tym zna, a osoba, która potrzebuje tutoriala to nie wiem jak sobie poradzi... Powodzenia

Edited by sajan100
  • 1 month later...
teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ?

Błagam Cię, powiedz że żartujesz... :P

Ehh, masa to to samo co uziemienie lub GND (Ground ang. ziemia), w elektronice jest to zazwyczaj negatywny styk zasilania, nie wdając się w szczegóły u ciebie nie ma to większego znaczenia gdyż oryginalne pady microsoftu mają urojone uziemienia na każdy input lub parę inputów czyli nie mają nic wspólnego z masą całego pcb. Czyli po prostu na każdy przycisk/kierunek będziesz musiał prowadzić po dwa kabelki od pcb.

bardzo ładnie wyszło

widze ze dałes uziemienie do blatu, ja tez swoje TE pouziemiałem

mam nadzieje ze to była przyczyna szybkiego padania PCB a jak bedzie to sie zobaczy w praniu

po czym ta obudowa jest? sam malowałes czy była juz omalowana?

Edited by kowal

No, no. Świetna robota. Aż się nie chce wierzyć że nie dawno pytałeś co to masa :P. Jak dla mnie to teraz ty powinieneś zrobić tutoriala na ten temat, bo zrobiłeś to naprawdę profesjonalnie i chyba masz kilka własnych rozwiązań. Customy bezprzewodowe to rzadkość, większość osób boi się takiego wyzwania.

@NightForce

Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie )

Sorry ale ja się nie zajmuje żadnymi przeróbkami ani nie robie dla ludzi customów lepiej zapytaj Kowala on jest profesjonalistą w tej dziedzinie i może coś ci zaproponuje :D

25 sztuk Madcatz Street Fighter⢠Xbox 360 Fight Pads bede mial 29 maja (wysylaja 26maja)

Potwierdzone, zaplacone

3 wersje dostepne (nadruk postaci na padzie)

X360 Street Fighter IV FightPad (Ken)

X360 Street Fighter IV FightPad (Ryu)

X360 Street Fighter IV FightPad (Chun-Li)

Wiec jesli chcecie miec na X360 najlepszego pada do bijatyk, a nie stac was na Arcade Sticka to poczekajcie 1 miesiac

EDIT; wersja na PS3 rowniez bedzie dostepna

Edited by Welna
  • 8 months later...