NightForce 0 Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Cześć chłopaki ! moje pytanie jest takie gdzie mogę znaleść kompletny tutorial jak krok po kroku przerobić orginalnego pada od iXa 360 na Arcade Stick'a > Zalezy mi na tym aby zobaczyć w których miejscach zostały przylutowane przewody do połączenia przycisków z padem oraz reszty okablowania. Quote Link to comment
sajan100 0 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 (edited) Wątpię czy coś takiego znajdziesz. Jest co najmniej kilka wersji tego pada a więc i pcb. Jeżeli potrzebujesz do tego tutoriala to radzę w ogóle się za to nie brać (ścieżki są wąskie, punkty lutownicze małe, uziemienia są jedna na dwa przyciski, a cały układ jest skomplikowany i delikatny). Żeby to zrobić bezawaryjnie, to jest trudne i czasochłonne nawet dla osoby która się na tym zna, a osoba, która potrzebuje tutoriala to nie wiem jak sobie poradzi... Powodzenia Edited February 24, 2009 by sajan100 Quote Link to comment
C1REX 16 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 U mnie uziemienie idzie od każdego przycisku oddzielnie. A od headsetu leci cały komplet kabli. Quote Link to comment
sajan100 0 Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 U mnie uziemienie idzie od każdego przycisku oddzielnie. A od headsetu leci cały komplet kabli. Ale te uziemienia to sprawdzałeś miernikiem, czy tylko na oko? (być może w innych wersjach pcb jest inaczej, jak coś to ja tylko te na usb robiłem) Quote Link to comment
NemoKOF 665 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Na oryginalnym padzie jest to od groma roboty. Zdobadz cos ze wspolna masa (generalnie wiekszosc kontrolerow MadCatz, pady, dziwne sticki itp) Quote Link to comment
NightForce 0 Posted March 2, 2009 Author Share Posted March 2, 2009 Wiem że nie jest to prosta sprawa ale trzeba sobie radzić znalazłem kilka informacji oraz zdjęć i jakoś idzie do przodu \o/ teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ? Quote Link to comment
sajan100 0 Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ? Błagam Cię, powiedz że żartujesz... Ehh, masa to to samo co uziemienie lub GND (Ground ang. ziemia), w elektronice jest to zazwyczaj negatywny styk zasilania, nie wdając się w szczegóły u ciebie nie ma to większego znaczenia gdyż oryginalne pady microsoftu mają urojone uziemienia na każdy input lub parę inputów czyli nie mają nic wspólnego z masą całego pcb. Czyli po prostu na każdy przycisk/kierunek będziesz musiał prowadzić po dwa kabelki od pcb. Quote Link to comment
NightForce 0 Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Nie zartowałem przeciez nie musze sie znac na wszystkim Swoja droga juz dawno skoczyłem tego sticka i jak sie okazuje nie jest to wcale takie trudne \o/ Quote Link to comment
ProChaoS 0 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Nie zartowałem przeciez nie musze sie znac na wszystkim Swoja droga juz dawno skoczyłem tego sticka i jak sie okazuje nie jest to wcale takie trudne \o/ To może pochwal się swoją pracą. Jakieś fotki? Quote Link to comment
SimonK 29 Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 (edited) Tez chetnie zobacze, sam chcialbym cos takiego zrobic PS: Wie ktos moze ktora przejsciowka z PC/PS2 na Xbox360 jest dobra (czytaj: minimum/brak lagow)? Edited April 17, 2009 by SimonK Quote Link to comment
NightForce 0 Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 (edited) Miałem jeszcze wstawic plexe i arta ale taki mninimal jaki jest tez mi sie podoba mimo ze jest niewielki uskok bo brakuje plexy gra sie wygodnie \o/ http://img172.imageshack.us/my.php?image=st01diu.jpg A tu sa bebechy ^_^ http://img519.imageshack.us/img519/8821/st02.jpg Edited April 22, 2009 by NightForce Quote Link to comment
kowal 0 Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 (edited) bardzo ładnie wyszło widze ze dałes uziemienie do blatu, ja tez swoje TE pouziemiałem mam nadzieje ze to była przyczyna szybkiego padania PCB a jak bedzie to sie zobaczy w praniu po czym ta obudowa jest? sam malowałes czy była juz omalowana? Edited April 22, 2009 by kowal Quote Link to comment
NightForce 0 Posted April 26, 2009 Author Share Posted April 26, 2009 Obudowę sam zrobiłem z blachy 1,5mm i jest pomalowana proszkowo. Quote Link to comment
DrAgO 1 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 @NightForce Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie ) Quote Link to comment
sajan100 0 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 No, no. Świetna robota. Aż się nie chce wierzyć że nie dawno pytałeś co to masa . Jak dla mnie to teraz ty powinieneś zrobić tutoriala na ten temat, bo zrobiłeś to naprawdę profesjonalnie i chyba masz kilka własnych rozwiązań. Customy bezprzewodowe to rzadkość, większość osób boi się takiego wyzwania. Quote Link to comment
NightForce 0 Posted April 28, 2009 Author Share Posted April 28, 2009 @NightForce Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie ) Sorry ale ja się nie zajmuje żadnymi przeróbkami ani nie robie dla ludzi customów lepiej zapytaj Kowala on jest profesjonalistą w tej dziedzinie i może coś ci zaproponuje Quote Link to comment
Welna 1094 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 (edited) 25 sztuk Madcatz Street Fighter⢠Xbox 360 Fight Pads bede mial 29 maja (wysylaja 26maja) Potwierdzone, zaplacone 3 wersje dostepne (nadruk postaci na padzie) X360 Street Fighter IV FightPad (Ken) X360 Street Fighter IV FightPad (Ryu) X360 Street Fighter IV FightPad (Chun-Li) Wiec jesli chcecie miec na X360 najlepszego pada do bijatyk, a nie stac was na Arcade Sticka to poczekajcie 1 miesiac EDIT; wersja na PS3 rowniez bedzie dostepna Edited May 1, 2009 by Welna Quote Link to comment
GhettoKingSas 0 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 welna BIORE JEDNEGO PADA Z RYU!!!! zaklep jednego dla mnie tam wysle jeszcze PM Quote Link to comment
wi666 2 Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 witam, szukam kogoś kto polutowałby mi pada od xboxa 360 {zabrałem się za stworzenie własnego sticka}. oczywiście cena do uzgodnienia Quote Link to comment
Recommended Posts