Opublikowano 23 lutego 200916 l Cześć chłopaki ! moje pytanie jest takie gdzie mogę znaleść kompletny tutorial jak krok po kroku przerobić orginalnego pada od iXa 360 na Arcade Stick'a > Zalezy mi na tym aby zobaczyć w których miejscach zostały przylutowane przewody do połączenia przycisków z padem oraz reszty okablowania.
Opublikowano 24 lutego 200916 l Wątpię czy coś takiego znajdziesz. Jest co najmniej kilka wersji tego pada a więc i pcb. Jeżeli potrzebujesz do tego tutoriala to radzę w ogóle się za to nie brać (ścieżki są wąskie, punkty lutownicze małe, uziemienia są jedna na dwa przyciski, a cały układ jest skomplikowany i delikatny). Żeby to zrobić bezawaryjnie, to jest trudne i czasochłonne nawet dla osoby która się na tym zna, a osoba, która potrzebuje tutoriala to nie wiem jak sobie poradzi... Powodzenia Edytowane 24 lutego 200916 l przez sajan100
Opublikowano 24 lutego 200916 l U mnie uziemienie idzie od każdego przycisku oddzielnie. A od headsetu leci cały komplet kabli.
Opublikowano 25 lutego 200916 l U mnie uziemienie idzie od każdego przycisku oddzielnie. A od headsetu leci cały komplet kabli. Ale te uziemienia to sprawdzałeś miernikiem, czy tylko na oko? (być może w innych wersjach pcb jest inaczej, jak coś to ja tylko te na usb robiłem)
Opublikowano 26 lutego 200916 l Na oryginalnym padzie jest to od groma roboty. Zdobadz cos ze wspolna masa (generalnie wiekszosc kontrolerow MadCatz, pady, dziwne sticki itp)
Opublikowano 2 marca 200916 l Autor Wiem że nie jest to prosta sprawa ale trzeba sobie radzić znalazłem kilka informacji oraz zdjęć i jakoś idzie do przodu \o/ teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ?
Opublikowano 14 kwietnia 200916 l teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ? Błagam Cię, powiedz że żartujesz... Ehh, masa to to samo co uziemienie lub GND (Ground ang. ziemia), w elektronice jest to zazwyczaj negatywny styk zasilania, nie wdając się w szczegóły u ciebie nie ma to większego znaczenia gdyż oryginalne pady microsoftu mają urojone uziemienia na każdy input lub parę inputów czyli nie mają nic wspólnego z masą całego pcb. Czyli po prostu na każdy przycisk/kierunek będziesz musiał prowadzić po dwa kabelki od pcb.
Opublikowano 15 kwietnia 200916 l Autor Nie zartowałem przeciez nie musze sie znac na wszystkim Swoja droga juz dawno skoczyłem tego sticka i jak sie okazuje nie jest to wcale takie trudne \o/
Opublikowano 15 kwietnia 200916 l Nie zartowałem przeciez nie musze sie znac na wszystkim Swoja droga juz dawno skoczyłem tego sticka i jak sie okazuje nie jest to wcale takie trudne \o/ To może pochwal się swoją pracą. Jakieś fotki?
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Tez chetnie zobacze, sam chcialbym cos takiego zrobic PS: Wie ktos moze ktora przejsciowka z PC/PS2 na Xbox360 jest dobra (czytaj: minimum/brak lagow)? Edytowane 17 kwietnia 200916 l przez SimonK
Opublikowano 22 kwietnia 200916 l Autor Miałem jeszcze wstawic plexe i arta ale taki mninimal jaki jest tez mi sie podoba mimo ze jest niewielki uskok bo brakuje plexy gra sie wygodnie \o/ http://img172.imageshack.us/my.php?image=st01diu.jpg A tu sa bebechy ^_^ http://img519.imageshack.us/img519/8821/st02.jpg Edytowane 22 kwietnia 200916 l przez NightForce
Opublikowano 22 kwietnia 200916 l bardzo ładnie wyszło widze ze dałes uziemienie do blatu, ja tez swoje TE pouziemiałem mam nadzieje ze to była przyczyna szybkiego padania PCB a jak bedzie to sie zobaczy w praniu po czym ta obudowa jest? sam malowałes czy była juz omalowana? Edytowane 22 kwietnia 200916 l przez kowal
Opublikowano 26 kwietnia 200915 l Autor Obudowę sam zrobiłem z blachy 1,5mm i jest pomalowana proszkowo.
Opublikowano 28 kwietnia 200915 l @NightForce Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie )
Opublikowano 28 kwietnia 200915 l No, no. Świetna robota. Aż się nie chce wierzyć że nie dawno pytałeś co to masa . Jak dla mnie to teraz ty powinieneś zrobić tutoriala na ten temat, bo zrobiłeś to naprawdę profesjonalnie i chyba masz kilka własnych rozwiązań. Customy bezprzewodowe to rzadkość, większość osób boi się takiego wyzwania.
Opublikowano 28 kwietnia 200915 l Autor @NightForce Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie ) Sorry ale ja się nie zajmuje żadnymi przeróbkami ani nie robie dla ludzi customów lepiej zapytaj Kowala on jest profesjonalistą w tej dziedzinie i może coś ci zaproponuje
Opublikowano 30 kwietnia 200915 l 25 sztuk Madcatz Street Fighter⢠Xbox 360 Fight Pads bede mial 29 maja (wysylaja 26maja) Potwierdzone, zaplacone 3 wersje dostepne (nadruk postaci na padzie) X360 Street Fighter IV FightPad (Ken) X360 Street Fighter IV FightPad (Ryu) X360 Street Fighter IV FightPad (Chun-Li) Wiec jesli chcecie miec na X360 najlepszego pada do bijatyk, a nie stac was na Arcade Sticka to poczekajcie 1 miesiac EDIT; wersja na PS3 rowniez bedzie dostepna Edytowane 1 maja 200915 l przez Welna
Opublikowano 1 maja 200915 l welna BIORE JEDNEGO PADA Z RYU!!!! zaklep jednego dla mnie tam wysle jeszcze PM
Opublikowano 15 stycznia 201015 l witam, szukam kogoś kto polutowałby mi pada od xboxa 360 {zabrałem się za stworzenie własnego sticka}. oczywiście cena do uzgodnienia