Posted January 5, 201015 yr Witam, Z racji braku netu nadającego się do gry w H3 usiadłem jakiś czas temu do Halo Wars, poczytałem trochę co ludzie piszą na oficjalnym forum i... doszedłem do wniosku, że to naprawdę złożona i interesująca gra. Jest dość specyficzna jeśli chodzi o gameplay ale jeśli ktoś lubi RTSy i uniwersum halo to powinien się wkręcić Z racji, że prawie nie widzi się Polaków grających w tą pozycję chciałem założyć ten temat tutaj, może przyplącze się ktoś kto pogrywa i wymieni się poglądami Na początek polecam oficjalne forum Halo Wars: http://www.halowars.com/forums/default.aspx?GroupID=2 Jeśli chodzi o pomysły na multi to bardzo dobry materiał dostarcza(ł?) FJ509, poszukajcie jego filmików na youtubie --> koleś ma dobre micro i świetnie radził sobie z Anders, obecnie z tego co wiem bawi się troche Arbitrem. Czy ktoś może pochwalić się jakimś doświadczeniem w multi? Edited January 7, 201015 yr by Bieniu
January 7, 201015 yr Od czasu do czasu pogrywam sobie trochę, ale raczej w celu wbicia Achievement'ów. Widzę, że będę musiał przysiąsć się do tej gry na poważnie.
January 7, 201015 yr Jesli komus sie to przyda to w empiku w galerii krakowskiej widzialem limitke po 89,90
January 7, 201015 yr Author Jesli komus sie to przyda to w empiku w galerii krakowskiej widzialem limitke po 89,90 W warszawskich empikach tak samo ja chyba z zakupem swojej kopii poczekam jeszcze troche, moze wypuszczą edycje GOTY z tymi dwomami map packami od razu na krążku. P.S. w weekend postaram się tu wrzucić kilka strategii na multi do Andres i Propheta/Arbiego Edited January 7, 201015 yr by Bieniu
January 9, 201015 yr Author Jak obiecałem, wrzucam trochę luźnych przemyśleń/rad. Jeśli chodzi o multi, zwłaszcza 1vs1 to uważam, że najlepszym (i najtańszym przy okazji ) dowódca jest Anders: - Badania szybsze i tańsze o połowę pomagają bardzo w pierwszych chwilach meczu, kiedy można np zrobić 3x hoga, upa do gunnera i już po bardzo krótkim czasie wjechać przeciwnikowi za baze i poprzeszkadzać. - Jednostka specjalna - gremlin jest tania i bardzo dobra jako anti-vehicle, warto pokusić się o up do 4 poziomu i walnąć chaina - kosi nawet niedźwiadki Forga pamiętamy o tym żeby umiejętności spacjalnej nie używać zaznaczajać grupe, tylko mircując po kolei każdego z naszych gremlinów (daje to możliwość stunowania przeciwnika non-stop przu odpowiednim wyczuciu); - Hawki (up do hornetów) jest najlepszą jednostką latającą i jedna z najlepszych w ogóle - szybka, dośc tania i dobrze radząca sobie praktycznie ze wszystkim. - w 3vs3 Anders może cryo glitchować (wydaje mi się, że nie zostało to spaczowane, ale 100% pewności nie mam). Dzięki temu sojusznicy mogą szybko osiągnać wysoki poziom technologiczny. Moje top unity dla Anders: - flamy ze stunnem, zjada każdy rodziaj piechoty, przy dobrym micro nawet jackale; - hogi we wczesnych partiach gry, na piechotę i czyszczenie mapy (Pamiętamy, że hogi mogą poruszać się i strzelać, piechota nie. Pamiętamy, że przy niszczeniu baz npc da się ustawić hogi w martwych punktach wieżyczek i zjechać całośc bez strat!) + SCOUT - gremliny - wszechstrony anti-vehicle - wolverinki - anti - air + z volleyem niezłe na budynki - hornety/hawki - main air (vulture to syf) Scoutowanie Jeden z najważniejszych elementów gry! co około 2 - 2.5 minuty powinniśmy sprawdzać co robi przeciwnik. Halo Wars jak większośc rtsów ma system papier, kamień, nożyce - wygyrwa ten kto przewidzi ruchy przeciwnika. Bardzo częstym błedem graczy jest to, że zaniedbują ten element gry. Prosty przykład: jade w 3 minucie pod bazę przeciwnika. Widzę, że ma baraki + vehicle depo, spodziewam się więc, że idzie w flamów (może odst jeśli to cutter) + pewnie czołgi. Robię więc na potęge swoich flamów + gremliny nie skoutując dalej bo jesteśmy pewni co zrobi przeciwnik. A co jeśli w tym czasie nasz oponent zburzy vehicle depo i postawi airpada idąc w hornety? Tą partię przegramy na 100%. Grając w przeciwnikiem grającym Covenantami jest to jeszcze ważniejsze gdyż oponent ma duża mobilność za sprawą grav lifta i może nam zrobić przykra niespodziankę. Do scoutowania idealne są hogi, hornety, banshee, ghost. Na razie tyle, jeśli kogoś to zainteresuje to mogę podać specyficzne pomysły na mapy/konkretnych dowódców. Pozdro
January 11, 201015 yr Na razie tyle, jeśli kogoś to zainteresuje to mogę podać specyficzne pomysły na mapy/konkretnych dowódców. Pozdro Ja jestem zainteresowany jakbys mogl to napisz wszystkie pomysly , z gory dzieki
January 13, 201015 yr GOTY raczej nie wyjdzie, bo gra jest od Ensemble, a dodatki od Robot coś tam(to ci sami, tylko pod inną nazwą). Chociaż z drugiej strony wydawca jeden... M$
January 21, 201015 yr Szukam graczy chętnych do przechodzenia kampanii Halo wars na legendary. Jeśli ktoś jest chętny to pisać PM na XBL (gamertag podany w profilu). Edited January 21, 201015 yr by Dawid9999
April 30, 201014 yr Gdyby ktoś chciał poszpulać po sieci (2vs2 lub 3vs3) to zapraszam na live. Szukam ludzi którzy wiedzą jak dobrze grać w celu przyjemnego niszczenia hamburgerów, oraz nabijania punktów potrzebnych do generała
December 23, 201014 yr witam. wiadomo jak tam na serwerach ? grywa w to ktos jeszcze ? ... bo kupilbym zeby popykac online, ale chcialbym wczesniej wiedziec czy wogole na serwerach ktos siedzi ... ;]