Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza 3, problem

Featured Replies

Opublikowano

Siemq! Problem może i nie duży, ale.... W grze Forza mam na dole i u góry czarny pasek, nie wiem czy to normalne, czy też nie. Też tak macie?

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 810
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Nie, gram na TV, na 100% :) Troche to przeszkadza, a wygląda to tak : Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Jakość zdjęć do dupy, bo użyłem lampy błyskowej, ale bez niej nie było by widać pasków.

Opublikowano

Nie, gram na TV, na 100% :) Troche to przeszkadza, a wygląda to tak : Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Jakość zdjęć do dupy, bo użyłem lampy błyskowej, ale bez niej nie było by widać pasków.

wejdź w menu konsoli na opcje ustawienia obrazu i ustaw na panoramiczny albo normalny

Opublikowano
  • Autor

Ustawiłem na panoramiczny i podziałało, Dzięki bigdaddy. Tylko te samochody wyglądają na takie rozciągnięte, ale to mi się chyba tak zdaje ;)

Opublikowano

I tak będzie wyglądać bo to stary typ telewizora! Jak chcesz mieć normalny obraz to musisz mieć te paski.

Opublikowano
  • Autor

On wcale taki stary nie jest i ma bardzo dobry obraz. Wole już grać bez tych pasków niż z nimi, a że te wozy są troche porozciągane to wogóle tego nie widać. :thumbsup:

Opublikowano
  • Autor

Nie tylko we Forzie tak mam, ale też w Tekkenie 6. Czemu są te paski tylko w tych grach?

PS. Sorry za post pod postem, ale tylko takim sposobem ktoś go zauważy.

Opublikowano

Bo widocznie te gry nie działają w trybie 4:3, więc żeby nie ucinać obrazu na klasycznym CRT, konsola wyświetla 16:9 albo coś koło tego i dodaje paski.

Niestety, ale w 2010 jesteś najprawdopodobniej jedną z nielicznych osób grających na CRT, a twórcy pewnie coraz bardziej olewają 4:3. Polecam przesiadkę na choćby monitor 19' panoramę z VGA.

Opublikowano
  • Autor

Nie bd się od tak przesiadał na inny tv czy monitor, skoro ten jest 25' co w zupełności mi starczy i ma świetny, czysty obraz/nie jest wcale taki stary. A może są jakieś przejściówki co?

Opublikowano

Nie chodzi o wielkość, a o proporcje i rozdzielczość.

Jakie przejściówki? Masz taki TV i tyle, jak gra nie włączy się sama na pełnym ekranie, to będą pasy.

Opublikowano

No cóż to jesteś skazany na te paski i z 25" robi się ich mniej. Możesz kupić przejściówkę, która pozwoli Ci grać na monitorze. Nie da się poprawić obrazu na tv w ten sposób. Na początku też grałem na takim TV, w niektórych grach nie dało rady odczytać co było napisane np w Dead Rising, a dla tej gry kupiłem konsolę.

Opublikowano
  • Autor

No to dupa :confused: Ale dzięki za info.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.