Opublikowano 22 stycznia 201015 l Hej, Wpadlem na pomysl utworzenia swoistego kompendium wiedzy nt. mozliwosci telefonow z Symbianem, osobiscie przesiadlem sie z NOKIA N95 na 5530 XM i po zlamaniu HelloOXem v2 zabezpieczen dorwalem sie do samego miodu - instalowanie wszystkiego, koniec zabawy z certyfikatami, generalnie haj-lajf. Ale jest pelno osob, ktore np. nadal maja problem z certyfikatami itp. wiec sadze, ze taki topic jest potrzebny. Zapraszam wiec do tworzenia faq, zadawania pytan itp. - moze znacie jakies ciekawe programy na S60v5? Do dziela.
Opublikowano 22 stycznia 201015 l Mam s60v3, da się to jakoś złamać by nie pier,dolić się właśnie z tymi certyfikatami? W ogóle coś ciekawego na to jest? Telefon niby 200 MHz albo i więcej ma (Nokia E65) a gry to i tak jakieś gówna w javie i nie służy mi do niczego innego jak dzwonienie, esemesowanie i budzenie mnie.
Opublikowano 22 stycznia 201015 l www.google.com Tutaj to już w ogóle jest WSZYSTKO. Panowie, od tego jest forum, by pytać i odpowiadać na nie zawsze mądre pytania. Nikt Was nie zmusza, może ktoś jak będzie chciał to sobie poszuka i odpowie takiemu żółtodziobowi. Robiąc tak jak Wy można zamknąć cały Internet zostawiając na każdej stronie tylko link do google.
Opublikowano 22 stycznia 201015 l Nie no faktycznie wpisanie na tamtym forum Helloox i dostanie odpowiedzi, to za duzo roboty...
Opublikowano 22 stycznia 201015 l Mam s60v3, da się to jakoś złamać by nie pier,dolić się właśnie z tymi certyfikatami? W ogóle coś ciekawego na to jest? Telefon niby 200 MHz albo i więcej ma (Nokia E65) a gry to i tak jakieś gówna w javie i nie służy mi do niczego innego jak dzwonienie, esemesowanie i budzenie mnie. certyfikat tak czy inaczej musisz mieć wyrobiony. prócz wspomnianego HelloOX, który łamie cały telefon możesz go pozostawić nienaruszonym instalując 'podpisywarkę' jak np GenialSIS, którą scalasz z menu kontekstowym i podpisujesz pliki przez ppm a następnie wrzucasz je na telefon. jeśli chodzi o same aplikaje to tutaj masz listę typu 'must have': - taskman - x-plore - WeFi - Opera Mobile - Energy Pro - Free Time Box - Solution - SlovoED - mConnection - R.News - R.RSS - Smart Movie - Power MP3 - R.Viewer - KAV gry: - vBag - vNes - Another world (jak dla mnie obowiązkowa pozycja)
Opublikowano 23 stycznia 201015 l Kurcze, to ja 1,5 roku temu korzystalem z prehistorycznych juz w tym momencie metod lamania systemu http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=21720 - z czegos takiego korzystalem bawiac sie moja N95, nie trzeba bylo nic podpisywac a cala operacja lamania symbiana trwala chwilke. Jesli chodzi o aplikacje to polecam nawigacje Garmin XT Mobile oraz Sygic. Do tego stronke http://s60v3.cba.pl/
Opublikowano 23 stycznia 201015 l Genialny FAQ, kiedyś czegoś takiego szukałem i nie mogłem znaleźć, dowiedziałem się tylko o jakichś chińskich stronach podpisujących więc szybko zrezygnowałem ;]. Tutaj wszystko prośiutko jak należy, ja panom od HelloOX2 wysłałem pięć dolarów i już po 4 godzinach na mailu czekał na mnie podpisany program. Zaraz "hakuje" telefon ;]. Nie sądziłem, że to takie proste i przyjemne.
Opublikowano 3 lutego 201015 l Jeśli chodzi o łamanie Symbiana to polecam po prostu "BinDPA RootSingn" - jest to o ile mnie pamięć nie myli mały programik na komórkę + exe ma kompa przerabiający programy na "podpisane".
Opublikowano 8 lutego 201015 l Tyle, ze programy z BinPDA musisz tez podpisac zanim zainstalujesz na telefonie wiec z czym do ludzi? o_O Najwygodniej wrzucic hellooxa i nie babrac sie z podpisywaniem, w razie serwisu hard reset i wszystko przechodzi gladko! Pierwsze słyszę żeby soft od BINPDA trzeba było podpisywać... Jak wiadomo jest to grupa hakerska która właśnie łamie zabezpieczenia i pozwala instalować soft bez certyfikatów... Ogólnie dzięki programikowi Security Manager można instalować WSZYSTKO i nie trzeba się bawić w podpisywanie... Sama instalacja jest banalna i zajmuje max 5 minut. Linki do tutorialów: 1. http://peb.pl/komorki/313165-binpda-security-manager-1-0-koniec.html 2. http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=21720 Po instalacji Security Manager'a nie musimy już nigdy niczego podpisywać tylko instalujemy co chcemy bez problemów Edytowane 8 lutego 201015 l przez timo86
Opublikowano 16 lutego 201015 l Zawsze wydawało mi się że to BinPDA ale na forum na którym często siedziałem ta literówka była bardzo popularna... :confused: