January 8, 201115 yr Które książki Clarksona byście polecili? Czytałem Motoświat i w dwóch posiedzeniach skończyłem, bardzo mi się podobała, z kolei kupiłem Wściekły od Urodzenia i nie doszedłem nawet do połowy, bo ciągłe rozkminy o autach mnie znudziły. We wszystkich książkach wszystko obraca wokół motoryzacji? Edited January 8, 201115 yr by Q-Jot
January 9, 201115 yr Mnie się podoba teraz ten nowy zbiór felietonów "Doprowadzony do szału" (zielona okładka). Ale to jest dokładnie coś innego niż to czego szukasz, bo każdy felieton jest o jakimś (w miarę normalnym) samochodzie, przy czym pierwsza połowa tekstu to Clarksona gadanie o mydle i powidle, a druga już o wrażeniach z jazdy (z opisem Grande Punto w 95% się zgadzam, poza tym, że w tym samochodzie jednak niektóre rzeczy się niestety obluzowują i odpadają).
March 18, 201114 yr Świat wg Clarksona - część 3. Właśnie służy mi za lekturę kibelkową Przez 80 stron książki ani słowa o autach Generalnie całkiem śmieszne obserwacje na temat otaczającego nas świata.
March 18, 201114 yr Wpis. Mistrzostwo świata, jego styl, jego język rozwala system. W dodatku bardzo mi odpowiada to poczucie humoru.
April 5, 201114 yr Jak wyżej właśnie pokonuję kolejne stronice w wolnym czasie. Dla wyznawców Top Gear i samego Clarksona pozycja obowiązkowa.
November 20, 201411 yr Author Ktoś się pokusił na nowy "Świat..."? Felietony sa bardziej aktualne, niż poprzednie wydania i mniej traktują o polityce i brytyjskich odwołaniach? Odstrasza mnie to hermetyczne podejście do brytyjskości, bo nie znam go i nie wiem, czy chce mi się znowu do Clarksona wracać. Tu jeden z felietonów. http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114528,16933767,Odwolajcie_operacje_powiekszenia_piersi_i_kupcie_zelazne.html#TRCuk