Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Które książki Clarksona byście polecili? Czytałem Motoświat i w dwóch posiedzeniach skończyłem, bardzo mi się podobała, z kolei kupiłem Wściekły od Urodzenia i nie doszedłem nawet do połowy, bo ciągłe rozkminy o autach mnie znudziły. We wszystkich książkach wszystko obraca wokół motoryzacji?

Edytowane przez Q-Jot

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 18,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• "Świat wg Clarksona" jest właśnie do dostania w Biedronie za jakieś grosze.

Opublikowano

Mnie się podoba teraz ten nowy zbiór felietonów "Doprowadzony do szału" (zielona okładka). Ale to jest dokładnie coś innego niż to czego szukasz, bo każdy felieton jest o jakimś (w miarę normalnym) samochodzie, przy czym pierwsza połowa tekstu to Clarksona gadanie o mydle i powidle, a druga już o wrażeniach z jazdy (z opisem Grande Punto w 95% się zgadzam, poza tym, że w tym samochodzie jednak niektóre rzeczy się niestety obluzowują i odpadają).

Opublikowano

Swiat według Clarksona jest całkiem fajny i nie kręci się tylko wokół aut.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Świat wg Clarksona - część 3. Właśnie służy mi za lekturę kibelkową ;) Przez 80 stron książki ani słowa o autach :) Generalnie całkiem śmieszne obserwacje na temat otaczającego nas świata.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wyżej właśnie pokonuję kolejne stronice w wolnym czasie. Dla wyznawców Top Gear i samego Clarksona pozycja obowiązkowa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

"Świat wg Clarksona" jest właśnie do dostania w Biedronie za jakieś grosze.

• 3 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Ktoś się pokusił na nowy "Świat..."? Felietony sa bardziej aktualne, niż poprzednie wydania i mniej traktują o polityce i brytyjskich odwołaniach? Odstrasza mnie to hermetyczne podejście do brytyjskości, bo nie znam go i nie wiem, czy chce mi się znowu do Clarksona wracać. 

Tu jeden z felietonów.

http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114528,16933767,Odwolajcie_operacje_powiekszenia_piersi_i_kupcie_zelazne.html#TRCuk