Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

zwie sie spelunker potion. szklanka wody, moonglow, gold ore i blinkroot. mieszac przez 5 minut az do wrzenia ciagle mieszajac

Edytowane przez Gattz

• Odpowiedzi 206
  • Wyświetleń 42,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wpadłem wczoraj na jakiś losowy serwer, chaos straszny, nagle ktoś pisze "Could you give me back my phaseblade?"   Patrzę w menu.   Faktycznie, mam phaseblade'a, niebieskiego bodaj - koleś upuścił

• Nie chodzi o frustrację, bo gry mnie nie denerwują. Chodzi o żałosną mechanikę. Wiem, że to jest popierdółka ale jeśli dałem 40pln za ważące 16mb coś to mam prawo stawiać wymagania a ta gra ich zwycza

• Stona mylisz pojęcia. Demon's Souls jest trudne, Ninja Gaiden jest trudne, Terraria jest irytująca i bynajmniej nie dlatego, że ginę. Podając za przykład DS - tutaj gra stawiała przed nami wyzwania, t

Opublikowano

@szpicu

Potek na pływanie w lavie, Obsidian Skull, Obsidian armor at least, Nightmare Pick

dzieki, pick mam, z obsidianem bedzie ciezko bo kolo lawy nigdzie wody nie ma :/

Opublikowano

Może po(pipi)ałem.. Demonite Armor może? takie fioletowe.... robi się z matsów z World Eatera.

PS:

Ktoś u(pipi)ał nowych bossów SOLO lub DUO? BO w 5 osób się pewnie da, ale inaczej to jest HC.

Opublikowano

to shadow armor.

moj chwilowo lezy w skrzynce bo sie bawie armorem z meteorytow i moim pew pew laser + lightsaber

worldeater, goblin army i sceletron padli :D

Opublikowano

Murasama jest częścią Night's End (czy tam Edge). Obyś nie trafił jak ja.... zrobiłem se miecza i mi wyszedł "Lazy Night's End", -19% DMG, -19% Speed. Jak bym wiedział to bym se zostawił Fiery sworda. Albo zrobił nowego Lightsabre'a.

Opublikowano

to sie napewno ucieszysz ze dodali npc tinkerera ktorego mozna uwolnic w dungeon albo underworld ktore poza tym ze sprzedaje rocket boots to jeszcze ma opcje reforge.

wkladasz takiemu swoj item i za drobna oplata (im gorszy efekt mial item tym taniej) i zmienia na jakis losowy inny efekt. po 2 takich probach dostalem efekt legendary :D

ale jeszcze bardziej mi sie podoba tinkers station ktore sprzedaje a ktore pozwala laczyc ze soba niektore akcesoria. polaczyl moj cobalts shield z obsydian skull w obsydian shield albo rocket boots z hermes boots.

nie moge sie doczekac kiedy dorwe compas z ktorego zrobie gps :D

Opublikowano

jest jest. z prawej dolnej strony od miejsca gdzie wkladasz item pod kosztem masz ikonke na ktora jesli najedziesz to sie podswietla reforge. click it dummy

Opublikowano

PS:

Ktoś u(pipi)ał nowych bossów SOLO lub DUO? BO w 5 osób się pewnie da, ale inaczej to jest HC.

przed chwila ubity wall of flesh :P

potem obadam co tam sie nowego pojawilo. spotkalem 2 mimic ale nie mieli dla mnie compasu :(

Opublikowano

ja jak narazie wszystkich ubilem solo, teraz szykuje sie na wall of flesh ale musze zrobic podesty w piekle aby bylo gdzie walczyc

Opublikowano

Taaa, z kumplem zestresowani zrobiliśmy highway długości 70% świata...... okazało się, że walka trwała przez góra 1/4 tej długości xD

Opublikowano

Taaa, z kumplem zestresowani zrobiliśmy highway długości 70% świata...... okazało się, że walka trwała przez góra 1/4 tej długości xD

btw jak to jest, jak ubijemy to wspolnie to tryb hard odpala sie dla kazdego ? czy tylko dla osoby hostujacej

Opublikowano

Dla świata. Możesz po tygodniu zaprosić kumpla i będzie miał HC mimo, ze Terrarię kupił godzinę wcześniej np.

WSZYSTKO jest przypisywane do świata. Jedynie co z niego wynosisz to to co masz w plecaku, przy sobie - to możesz przenosić między światami.

Np hostujesz teraz swój świat na którym masz domek z 4 NPCami, ja wpadam ze swoimi itemami i mam imba miecza, czara i armora w ręce.

Jeszcze można od Merchanta kupić dwa itemy - Piggy Bank i Safe. Jak je postawisz i wsadzisz do nich coś, to one mają wspólny "ekwipunek" z każdym światem w jakim jest Twoja postać.

Np wkładasz u siebie w świecie kuszę do sejfu, ja hostuję swój świat, klikasz na mój sejf w moim świecie i widzisz swoją kuszę. Takie coś co by ułatwić przerzucanie itemów między światami ;)

Ja teraz mam robienie swojej rezydencjo-zamku-królestwa in progress ;)

W między czasie z kumplem robimy we 2 "campaign" aka ubicie all bossów, zrobienie end armorów, broni, i toolsów ;)

Opublikowano

plan na dzisiaj to zdobyc demon wings, red baloon, adamantite armor i mythryli/adamantite repeater :P

no i oczywiscie ciagle poszukiwania compasu.

a ten walkway w piekle to tez zrobilem od miejsca w ktorym sie przebilem az do krawedzi siata i boss nie dotarl do polowy ale za to sie przydaje potem do zbierania adamantite, i mimic sie tez ladnie na tym spawnuja.

np. i jak tu grac w trine 2 gdy tyle jest do zrobienia

Opublikowano

moj dom :

beztytuueah.png

Opublikowano

Wingsy to żaden problem jak się ma Water Bolta albo sra się Meteorytami xD

Compassy to nam wpadły już ze trzy xD

[EDIT @up]

Dżizas kurfa, ja pendolę - jaką ty masz rozdziałkę? O.o

Chyba, że da się zoom out jakoś dać taki....

A nie... to jakiś edytor?

Edytowane przez Kazuun

Opublikowano

to nie edytor. To zwykly map viewer --> terrafirma,

tam mozna zrobic zoom in zoom out robic, inaczej zdjecie domu bym musial z 10 sklejac

Opublikowano

to i ja wrzuce moja. npc ofc maja wstep wzbroniony:

homekf.jpg

plan zero prawie wykonany

edit:

lmao

Edytowane przez Gattz