Opublikowano 13 sierpnia 201113 l Witam, widzę Wave, że porady z innego tematu przydały się... Co do miejscówki i możliwości z tym związanych (sleep roomy- czyli darmowe spanie + znakomite miejsce by dobić się wódą, czysty oldskul, (pipi)!), to należą się słowa uznania. Duży plus za to. Naprawdę jest fundament, teraz tylko kwestia by w 2-3 tygodnie konkretnie coś ustalić i zadziałać. Ja niestety nie pojawię się... do 23ciego wprawdzie wracam, ale 24tego rano dopiero będę w domu, więc zanim odeśpię, ogarnę się to będzie po zabawie prawie... Gdybym był na Twoim miejscu Wave zrobiłbym turniej w Halo: Reach, mając minimum 1 pełny setup (8x konsol + monit), z prostego powodu, jest to aktualna pozycja, w to się gra dziś online. I tak, wiem, że to szit nieprzeciętny... Prawdziwe Halo zdechło i trzeba być ślepym by przy porównaniu HALO:CE i halo: reach twierdzić, że seria nie zeszła na psy. Ale w to się teraz gra i tyle w temacie... Sobota turniej w Halo: Reach z finałami + setup do Halo1 (4x TV + HALO NTSC on Xbox + parę padów) Niedziela LAN w HALO3 i setup do Halo1 (jak powyżej) Dlaczego tak? W Halo: CE jest sens robić LAN bo: - jest to najlepsza część serii o najwyższej grywalności... - masz gwarantowane kilkanaście osób ekstra TYLKO dla samego LANU w HALO: CE - przyjadą sprawdzeni ludzie z oldskulowych czasów którzy nie zamulą, dobry after gwarantowany;] W HALO:CE nie ma sensu robić turnieju bo: - nikt w to już nie gra turniejów... - w Polsce można powiedzieć śmiało, że gra na bieżąco na przyzwoitym poziomie max 15 osób (Lany w Kietrzu, BDG i dokoptowany tu albo tam Sciasta xD) - bo Ci grający na bieżąco nie będą mieć jednostronnych pojedynków, oni będą wręcz annihilować nowych, ba nawet tych którzy x czasu nie grają, a to nie ma sensu - przyjechałbyś na turniej w grę w którą nigdy nie grałeś/widziałeś na kompie jako zj.ebaną konwersję? W Halo2 nie ma sensu robić LANA bo: - w Halo 2 gra garstka online warriorów, którzy i tak nie przyjadą na turniej - bo dla wielu graczy Halo2 jest lepsze tylko od Halo Reach i woleliby H3/CE W Halo2 nie ma sensu robić turnieju bo: - bo warriory, bo nikt nie gra, blablabla... W Halo3 jest sens robić LANA bo: - dużo osób lubi Halo3 - ludzie grają jeszcze w Halo3, z czego jest grupka, która z online warriorami nie ma nic wspólnego, więc masz ekstra osoby do frekwencji - w sumie ostatnie zorganizowane środowisko scenowe (chodzi o ludzi którzy przyjadą) było skupione wokół Halo3. W Halo3 nie ma sensu robić turnieju bo: - będzie mało uczestników "turniejowych". W Reach pewnie też, ale pomyśl o możliwości newsa na portalach... uwaga uwaga turniej w Halo3? niestety tekkenowcy też porzucili "3jkę" i poszli z duchem czasu, takie życie, nie mówię, że tak lepiej... W Halo Reach nie ma sensu robić Lana bo: - do Reacha ludzie przyjadą na turniej, a bez Halo3 odpłynie ci kilka-kilkanaście osób, najlepiej jakby osoby od razu na forum ugadały się na jakieś "grupki" jeśli chodzi o to kto jaką część gra... - bo ludzie zaraz po turnieju będą woleli grać w Halo3 W Halo Reach jest sens robić turniej bo: - mimo miliarda wad jakie widzę i nienawidzę w tej pozycji, jest to obecnie najnowsza część, turniejowa, aktualna, o "kasę" najwięcej ludzi zdecyduje się wg teorii właśnie w to. - newsy na portalach pomoc od supervisorów Bartha bardziej możliwa - szansa na to, że ktoś niezwiązany z tym forum, może się dowie, zachęci, przyjedzie i zostanie w tym "środowisku" na dłużej. W każdym razie Wrocek to idealne miejsce na taki event... w miarę łatwy i niedaleki dojazd z (prawie) całej Polski... Ps. co do samego podziału PDT, to jest to jedno ze śmieszniejszych pomysłów jaki słyszałem. Nie ma takiego czegoś - wyrzucisz Barcę z Ligi Mistrzów bo inny klub się pogniewa, że Messi, Xavi i Iniesta grają w jednej drużynie ? Grają najlepiej to mają wygrać - TO JEST WTEDY turniej, do grania mixów masz własnie Lana Edytowane 13 sierpnia 201113 l przez Zimol
Opublikowano 14 sierpnia 201113 l Autor (pipi) Zimol, masz być, bo jak nie to sam po Ciebie przyjadę xD co do uwag, to zastosuję się mniej lub bardziej i sprawię aby był fun. ps. sorry zimol, ale w Reach'a nie będziemy grać turnieju. Ta gra za każdym razem jak ją odpalę na konsoli utwierdza mnie w przekonaniu że Bungie zrobiło ją na od(pipi). Edytowane 14 sierpnia 201113 l przez waveform
Opublikowano 14 sierpnia 201113 l Dobrym wyjściem w takim razie jest zrobienie konwentu stricte lanowego z nastawieniem na Halo: CE + H:Reach/H3, na miejscu ludzie się co do drugiej pozycji zadeklarują. Tylko, że parę osób bez turnieju Ci odpłynie... Nie wiem, może się zwolnię z roboty w czwartek i piątek, dzięki czemu przyjadę wcześniej i od razu do Wrocka się kopsnę z ekipą kietrzańską?;D
Opublikowano 14 sierpnia 201113 l swego czasu graliśmy po premierze w Halo Reach Wave, nawet o robocie jaką masz itp sprawach, grałem pod nickiem Zim0l, ale Xboxa sprzedałem, konto sobie egzystuje, ale używa je kto inny - kotrahent z Alledrogo;] póki co jestem szczęśliwym posiadaczem Xboxa1 + Halo NTSC + komplet padów, co z drugim zestawem u Uznego wystarczy do rozgrywania LANów w Halo1, a to mi co do Halo wystarcza w zupełności, ale napić się we Wrocku mogę... edit. no w sumie pomysł Fila, że Halo3 i Reach po jednym dniu jest całkiem rześki, Halo3 dla ludzi, Halo Reach bo być powinno;) Edytowane 14 sierpnia 201113 l przez Zimol
Opublikowano 14 sierpnia 201113 l Autor powiedzmy że przystanę na propozycję FILa, ale musisz przywieźć pierwszego X'a + CE ps. więc usuwam Twoje stare konto, bo człek z alledrogo to jakiś dzieciak, a ja myślałem że to Twój brat ;P Edytowane 14 sierpnia 201113 l przez waveform
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Autor będą 2. jeden w H3 i jeden w H:R być może + LAN H:CE (przywieźcie xboxy)
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Zrobcie w jedyne sluszne HALO CE to bedzie duzo ludzi z bdg i kjecza (paweu <3) bo to najsuperowsze halo na swiecie a inne nie sa fajne w ogole. Zabronienie grania jakiemuś timowi to troche bs niespotykany w znanym mi wszechswiecie, ja tam lubie ogladac jak graja najlepsi, przy czym jak ktos ich rozpyka to jest sensacja i super satysfakcja:) Jak myslisz ze z nimi nie wygrasz to trenuj wiecej:) ez:) Tym bardziej jak oni w halo 3 nie grali jakis milion lat. W halo 1 kjeczanie i pdt dominowali jeszcze bardziej i jakos ich nie banowano:) A nie mialem nigdy wiekszej satysfakcji niz po megaklołs grach 2v2 z kjeczanami wlasnie, pomimo porazki (hi Molo:*), przy czym byli oni wtedy jednym z faworytow:) Pozdro n pocwicz:) Edytowane 15 sierpnia 201113 l przez Yoyo800
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l H3+Halo:ce LaN = największa frekwencja ? (osobiście jestem tylko za Halo:ce) Halo reach to rzygi psa Edytowane 15 sierpnia 201113 l przez TreLLa
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Autor jutro będę wiedział ile będę miał TVków poza tymi które Barth zmota (aktualne nadal chyba co Barth?). Z miejsca powiem tak, Halo 3 + Halo CE + Halo Reach. Szykujcie konsole, pady, płyty i teamy. Niech to będzie nasz mały Halo Fest.
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Wave - z Kietrza masz 2 Xboxy z Halo NTSC, nie wiem jak się jeszcze zabierzemy bo najlepiej byłoby to ugadać z ekipą, a z racji tego, że jestem na tulipanach to nie jest to łatwe... ale masz zadanie bojowe... 4 x TV CRT minimum 21 cale zdobyć, musi być wejście chinch i Euro w każdym obowiązkowo...jak załatwisz 2 chociaż to już można śmigać na naszych konsolach, ale Flaha i BDG chyba też coś mogą przywieźć hmm? i nie mów, że się nie da, bo w malutkim kietrzu, udało nam się 4 pudła zdobyć, więc taki Wrocek to lajtowo coś ma;] a co do Halo:R i Halo3 to mi wsio ryba, i tak nie będę grał;] Halo1 for eva!<3
Opublikowano 16 sierpnia 201113 l Autor ja od siebie będę prawdopodobnie miał jeszcze 2 Xboxy, więc CE będzie ładnie szurało wieczorem info o tvkach i updejt info nt. turnieju. keep it gay!
Opublikowano 16 sierpnia 201113 l Autor pierwszy post "zapdejtowany". wpadajcie i niech ogria headshotów i teabag'ów się zacznie. jeśli macie pytania to pytać się, na wszystkie odpowiem.
Opublikowano 17 sierpnia 201113 l W razie czego to u nas padów i klocków pierwszych pod dostatkiem także piszta jak coś mamy targać HALO CE>>>>moja matka Edytowane 17 sierpnia 201113 l przez Yoyo800
Opublikowano 17 sierpnia 201113 l Autor yoyo, bierzcie pady i klocki (im wiecej tym lepiej a tvki sie zmota, tylko musze wiedziec ile tych klockow wezmiecie) + plytki z h:ce i h2 (w h2 tez trzeba pograc!)
Opublikowano 18 sierpnia 201113 l Ja ze sobą zabiorę Xbox 1 z Halo CE, Halo 2 oraz Xboxa 360 z Halo3/Kicz + Monitor 19 cali LCD.
Opublikowano 18 sierpnia 201113 l Spox <3 za(pipi)iście chłopie Jeżeli będzie potrzeba to załatwię jeszcze jednego Xboxa 1 z Halo 1/2, gry wrzucone na HDD konsoli. Jeszcze takie pytanie odnośnie grania w H1/H2. Gramy tylko i wyłacznie na XBoxach pierwszej generacji czy możliwe jest odpalanie Halo 1/2 na Xboxie 360 ?
Opublikowano 18 sierpnia 201113 l Autor jeśli będzie potrzeba to tak. ja od siebie też dwa pierwsze xklocki wezmę (Crystal biches)
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l jeśli będzie potrzeba to tak. ja od siebie też dwa pierwsze xklocki wezmę (Crystal biches) Ja też wezmę kloca. Dziś pierwszy raz od lat, włączyliśmy z Qbą splitscreen. Jednak, co nieco się pamięta. podrzucanie snajpy z rogów mapy na HH, CAMMO na DAMMY, też z różnych miejsc w łapska wpadało, OS na Derelikcie. Doublmele. itp. Tylko trójki trochę rzadziej wchodziły. Na szczęscie mam miesiąc na rozegranie. Jakies ustawki na XBC? Bo chętnie ponagrywam jakiś materiał. No i ofkoz zmontuję montage z lana! Ktoś mnie przygarnie do teamu 4vs4? :ph34r:
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l oski, raczej tam ustawionych teamów nie będzie, ja osobiście chętnie bym się zorganizował na oldskul GLD (Bobi, Uzny, Boczek <333), ale nawet jak będziemy w pełnym składzie to odrobina wrocka i jeszcze większa ilość alko mogą to uniemożliwić... wbija ktoś na aquapark w sobote rano przed eventem?
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l W tym momencie mamy dwa sprawne xboxy które właśnie grzeją h:ce 2v2 lanik w składzie : Fil4, KiLa, Trella, Buli, grizz , akurat pauzuję ;D ale potencjalnie to z bdg możemy zwieść aż cztery w porywach 5 xklocków, nie ma problemu , natomiast z padami troche gorzej (brak sprecyzowanego info) Pozdro
Opublikowano 20 sierpnia 201113 l Autor pady będą największym problemem, bo jak ja szukałem padów ostatnio, to znajdowałem same L'ki, a chciałem zmotać do 2 Crystali... coś się będzie dalej kombinować
Opublikowano 20 sierpnia 201113 l Autor szkoda że jeszcze tyle czasu do eventu, bo ja już bym chciał, ale z drugiej strony lepiej, bo się przygotujecie odpowiednio