Skocz do zawartości

Halo: Reach 1.1 TS NO BLOOM 4v4 (konwent m&a Baka2k11)

extermination 4v4 37 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jaki tytuł z serii Halo chcecie turniej?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Witam,

widzę Wave, że porady z innego tematu przydały się... :)

Co do miejscówki i możliwości z tym związanych (sleep roomy- czyli darmowe spanie + znakomite miejsce by dobić się wódą, czysty oldskul, (pipi)!), to należą się słowa uznania. Duży plus za to.

Naprawdę jest fundament, teraz tylko kwestia by w 2-3 tygodnie konkretnie coś ustalić i zadziałać.

Ja niestety nie pojawię się... do 23ciego wprawdzie wracam, ale 24tego rano dopiero będę w domu, więc zanim odeśpię, ogarnę się to będzie po zabawie prawie...

Gdybym był na Twoim miejscu Wave zrobiłbym turniej w Halo: Reach, mając minimum 1 pełny setup (8x konsol + monit), z prostego powodu, jest to aktualna pozycja, w to się gra dziś online. I tak, wiem, że to szit nieprzeciętny... Prawdziwe Halo zdechło i trzeba być ślepym by przy porównaniu HALO:CE i halo: reach twierdzić, że seria nie zeszła na psy. Ale w to się teraz gra i tyle w temacie...

Sobota turniej w Halo: Reach z finałami + setup do Halo1 (4x TV + HALO NTSC on Xbox + parę padów)

Niedziela LAN w HALO3 i setup do Halo1 (jak powyżej)

Dlaczego tak?

W Halo: CE jest sens robić LAN bo:

- jest to najlepsza część serii o najwyższej grywalności...

- masz gwarantowane kilkanaście osób ekstra TYLKO dla samego LANU w HALO: CE

- przyjadą sprawdzeni ludzie z oldskulowych czasów którzy nie zamulą, dobry after gwarantowany;]

W HALO:CE nie ma sensu robić turnieju bo:

- nikt w to już nie gra turniejów...

- w Polsce można powiedzieć śmiało, że gra na bieżąco na przyzwoitym poziomie max 15 osób (Lany w Kietrzu, BDG i dokoptowany tu albo tam Sciasta xD)

- bo Ci grający na bieżąco nie będą mieć jednostronnych pojedynków, oni będą wręcz annihilować nowych, ba nawet tych którzy x czasu nie grają, a to nie ma sensu

- przyjechałbyś na turniej w grę w którą nigdy nie grałeś/widziałeś na kompie jako zj.ebaną konwersję?

W Halo2 nie ma sensu robić LANA bo:

- w Halo 2 gra garstka online warriorów, którzy i tak nie przyjadą na turniej

- bo dla wielu graczy Halo2 jest lepsze tylko od Halo Reach i woleliby H3/CE

W Halo2 nie ma sensu robić turnieju bo:

- bo warriory, bo nikt nie gra, blablabla...

W Halo3 jest sens robić LANA bo:

- dużo osób lubi Halo3

- ludzie grają jeszcze w Halo3, z czego jest grupka, która z online warriorami nie ma nic wspólnego, więc masz ekstra osoby do frekwencji

- w sumie ostatnie zorganizowane środowisko scenowe (chodzi o ludzi którzy przyjadą) było skupione wokół Halo3.

W Halo3 nie ma sensu robić turnieju bo:

- będzie mało uczestników "turniejowych". W Reach pewnie też, ale pomyśl o możliwości newsa na portalach... uwaga uwaga turniej w Halo3? niestety tekkenowcy też porzucili "3jkę" i poszli z duchem czasu, takie życie, nie mówię, że tak lepiej...

W Halo Reach nie ma sensu robić Lana bo:

- do Reacha ludzie przyjadą na turniej, a bez Halo3 odpłynie ci kilka-kilkanaście osób, najlepiej jakby osoby od razu na forum ugadały się na jakieś "grupki" jeśli chodzi o to kto jaką część gra...

- bo ludzie zaraz po turnieju będą woleli grać w Halo3

W Halo Reach jest sens robić turniej bo:

- mimo miliarda wad jakie widzę i nienawidzę w tej pozycji, jest to obecnie najnowsza część, turniejowa, aktualna, o "kasę" najwięcej ludzi zdecyduje się wg teorii właśnie w to.

- newsy na portalach pomoc od supervisorów Bartha bardziej możliwa

- szansa na to, że ktoś niezwiązany z tym forum, może się dowie, zachęci, przyjedzie i zostanie w tym "środowisku" na dłużej.

W każdym razie Wrocek to idealne miejsce na taki event... w miarę łatwy i niedaleki dojazd z (prawie) całej Polski...

Ps. co do samego podziału PDT, to jest to jedno ze śmieszniejszych pomysłów jaki słyszałem. Nie ma takiego czegoś - wyrzucisz Barcę z Ligi Mistrzów bo inny klub się pogniewa, że Messi, Xavi i Iniesta grają w jednej drużynie ;)? Grają najlepiej to mają wygrać - TO JEST WTEDY turniej, do grania mixów masz własnie Lana

Edytowane przez Zimol

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 26,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Witam, widzę Wave, że porady z innego tematu przydały się... Co do miejscówki i możliwości z tym związanych (sleep roomy- czyli darmowe spanie + znakomite miejsce by dobić się wódą, czysty oldskul,

• A ja wam powiem, ze BR to NAJGORSZA i najbardziej RANDOMOWA bron (nawet na LAN'ie) startowa w historii Halo, ale to nic nie znaczy, to o niczym nie swiadczy.

• Czemu? To turniej czy Lan party ?

Opublikowano
  • Autor

(pipi) Zimol, masz być, bo jak nie to sam po Ciebie przyjadę xD

co do uwag, to zastosuję się mniej lub bardziej i sprawię aby był fun.

ps. sorry zimol, ale w Reach'a nie będziemy grać turnieju. Ta gra za każdym razem jak ją odpalę na konsoli utwierdza mnie w przekonaniu że Bungie zrobiło ją na od(pipi).

Edytowane przez waveform

Opublikowano

Dobrym wyjściem w takim razie jest zrobienie konwentu stricte lanowego z nastawieniem na Halo: CE + H:Reach/H3, na miejscu ludzie się co do drugiej pozycji zadeklarują.

Tylko, że parę osób bez turnieju Ci odpłynie...

Nie wiem, może się zwolnię z roboty w czwartek i piątek, dzięki czemu przyjadę wcześniej i od razu do Wrocka się kopsnę z ekipą kietrzańską?;D

Opublikowano

swego czasu graliśmy po premierze w Halo Reach Wave, nawet o robocie jaką masz itp sprawach, grałem pod nickiem Zim0l, ale Xboxa sprzedałem, konto sobie egzystuje, ale używa je kto inny - kotrahent z Alledrogo;]

póki co jestem szczęśliwym posiadaczem Xboxa1 + Halo NTSC + komplet padów, co z drugim zestawem u Uznego wystarczy do rozgrywania LANów w Halo1, a to mi co do Halo wystarcza w zupełności, ale napić się we Wrocku mogę...

edit. no w sumie pomysł Fila, że Halo3 i Reach po jednym dniu jest całkiem rześki, Halo3 dla ludzi, Halo Reach bo być powinno;)

Edytowane przez Zimol

Opublikowano
  • Autor

powiedzmy że przystanę na propozycję FILa, ale musisz przywieźć pierwszego X'a + CE :)

ps. więc usuwam Twoje stare konto, bo człek z alledrogo to jakiś dzieciak, a ja myślałem że to Twój brat ;P

Edytowane przez waveform

Opublikowano

Zrobcie w jedyne sluszne HALO CE to bedzie duzo ludzi z bdg i kjecza (paweu <3) bo to najsuperowsze halo na swiecie a inne nie sa fajne w ogole.

Zabronienie grania jakiemuś timowi to troche bs niespotykany w znanym mi wszechswiecie, ja tam lubie ogladac jak graja najlepsi, przy czym jak ktos ich rozpyka to jest sensacja i super satysfakcja:) Jak myslisz ze z nimi nie wygrasz to trenuj wiecej:) ez:) Tym bardziej jak oni w halo 3 nie grali jakis milion lat. W halo 1 kjeczanie i pdt dominowali jeszcze bardziej i jakos ich nie banowano:) A nie mialem nigdy wiekszej satysfakcji niz po megaklołs grach 2v2 z kjeczanami wlasnie, pomimo porazki (hi Molo:*), przy czym byli oni wtedy jednym z faworytow:)

Pozdro n pocwicz:)

Edytowane przez Yoyo800

Opublikowano

H3+Halo:ce LaN = największa frekwencja ?

(osobiście jestem tylko za Halo:ce)

Halo reach to rzygi psa

Edytowane przez TreLLa

Opublikowano
  • Autor

jutro będę wiedział ile będę miał TVków poza tymi które Barth zmota (aktualne nadal chyba co Barth?).

Z miejsca powiem tak, Halo 3 + Halo CE + Halo Reach. Szykujcie konsole, pady, płyty i teamy. Niech to będzie nasz mały Halo Fest.

Opublikowano

Wave - z Kietrza masz 2 Xboxy z Halo NTSC, nie wiem jak się jeszcze zabierzemy bo najlepiej byłoby to ugadać z ekipą, a z racji tego, że jestem na tulipanach to nie jest to łatwe... ale masz zadanie bojowe... 4 x TV CRT minimum 21 cale zdobyć, musi być wejście chinch i Euro w każdym obowiązkowo...jak załatwisz 2 chociaż to już można śmigać na naszych konsolach, ale Flaha i BDG chyba też coś mogą przywieźć hmm? i nie mów, że się nie da, bo w malutkim kietrzu, udało nam się 4 pudła zdobyć, więc taki Wrocek to lajtowo coś ma;] a co do Halo:R i Halo3 to mi wsio ryba, i tak nie będę grał;] Halo1 for eva!<3

Opublikowano
  • Autor

ja od siebie będę prawdopodobnie miał jeszcze 2 Xboxy, więc CE będzie ładnie szurało ;)

wieczorem info o tvkach i updejt info nt. turnieju.

keep it gay!

Opublikowano
  • Autor

pierwszy post "zapdejtowany". wpadajcie i niech ogria headshotów i teabag'ów się zacznie.

jeśli macie pytania to pytać się, na wszystkie odpowiem.

Opublikowano

W razie czego to u nas padów i klocków pierwszych pod dostatkiem także piszta jak coś mamy targać

HALO CE>>>>moja matka

:)

Edytowane przez Yoyo800

Opublikowano
  • Autor

yoyo, bierzcie pady i klocki (im wiecej tym lepiej a tvki sie zmota, tylko musze wiedziec ile tych klockow wezmiecie) + plytki z h:ce i h2 (w h2 tez trzeba pograc!)

Opublikowano

Ja ze sobą zabiorę Xbox 1 z Halo CE, Halo 2 oraz Xboxa 360 z Halo3/Kicz + Monitor 19 cali LCD.

Opublikowano

Spox <3 za(pipi)iście chłopie :)

Jeżeli będzie potrzeba to załatwię jeszcze jednego Xboxa 1 z Halo 1/2, gry wrzucone na HDD konsoli.

Jeszcze takie pytanie odnośnie grania w H1/H2. Gramy tylko i wyłacznie na XBoxach pierwszej generacji czy możliwe jest odpalanie Halo 1/2 na Xboxie 360 ?

Opublikowano
  • Autor

jeśli będzie potrzeba to tak. ja od siebie też dwa pierwsze xklocki wezmę (Crystal biches)

Opublikowano

jeśli będzie potrzeba to tak. ja od siebie też dwa pierwsze xklocki wezmę (Crystal biches)

Ja też wezmę kloca. Dziś pierwszy raz od lat, włączyliśmy z Qbą splitscreen. Jednak, co nieco się pamięta. podrzucanie snajpy z rogów mapy na HH, CAMMO na DAMMY, też z różnych miejsc w łapska wpadało, OS na Derelikcie. Doublmele. itp. Tylko trójki trochę rzadziej wchodziły. Na szczęscie mam miesiąc na rozegranie. Jakies ustawki na XBC? Bo chętnie ponagrywam jakiś materiał. No i ofkoz zmontuję montage z lana! Ktoś mnie przygarnie do teamu 4vs4? :ph34r:

Opublikowano

oski, raczej tam ustawionych teamów nie będzie, ja osobiście chętnie bym się zorganizował na oldskul GLD (Bobi, Uzny, Boczek <333), ale nawet jak będziemy w pełnym składzie to odrobina wrocka i jeszcze większa ilość alko mogą to uniemożliwić... wbija ktoś na aquapark w sobote rano przed eventem?:D

Opublikowano

W tym momencie mamy dwa sprawne xboxy które właśnie grzeją h:ce 2v2

lanik w składzie : Fil4, KiLa, Trella, Buli, grizz , akurat pauzuję ;D ale potencjalnie to z bdg możemy zwieść

aż cztery w porywach 5 xklocków, nie ma problemu , natomiast z padami troche gorzej (brak sprecyzowanego info)

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

pady będą największym problemem, bo jak ja szukałem padów ostatnio, to znajdowałem same L'ki, a chciałem zmotać do 2 Crystali... coś się będzie dalej kombinować :)

Opublikowano
  • Autor

szkoda że jeszcze tyle czasu do eventu, bo ja już bym chciał, ale z drugiej strony lepiej, bo się przygotujecie odpowiednio :)