Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

Człowiek który całe życie spędził w dżungli nie tęskni do cywilizacji, bo jej nie zna. Dopiero jak się przyzwyczai do wyższych standardów życia i mu się je odbierze to jest problem, płacz i zgrzytanie zębami ;)

Na PieCu devy są przyzwyczajone że jak coś ich ogranicza, to zwiększają wymagania sprzętowe :D

Na kĄsolach devy zaciskają zęby i tną.

Życie.

<i jedno i drugie ma swoje minusy i plusy, żeby mi zaraz jakiś krzykacz nie wyjechał z tekstami o PieCach za 5tysi które są potrzebne do odpalenia Sapera>

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że devi stają na rzęsach by wykrzesać z konsol ile tylko się da i uważam, że koniec 2013 roku to idealny moment na wypuszczenie następcy X360.

Opublikowano

Jeszcze 2 lata?

Odważna teza.

Opublikowano

Don czego sie dzisiaj nacpales?

Stona, celne uwagi.

Pozostaje jeszcze pytanie, czy zaserwowanie przyszlosciowej technologii w ogole bedzie oplacalne w dzisiejszych czasach. Jakies oficjele SONY juz gadaly przeciez, ze drugi raz nie beda sie ladowac w innowacyjne technologie (chodzilo o bluray), bo traca na tym furgony kasy.

Moze tak byc, ze nowe konsole beda juz na starcie przestarzale. W sensie - jeszcze bardziej niz current geny na dzien swojego launchu. Albo jeszcze inaczej - nie wypasione jak wypasione domowe pecety.

Opublikowano
  • Autor

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

Człowiek który całe życie spędził w dżungli nie tęskni do cywilizacji, bo jej nie zna. Dopiero jak się przyzwyczai do wyższych standardów życia i mu się je odbierze to jest problem, płacz i zgrzytanie zębami ;)

Na PieCu devy są przyzwyczajone że jak coś ich ogranicza, to zwiększają wymagania sprzętowe :D

Na kĄsolach devy zaciskają zęby i tną.

Życie.

<i jedno i drugie ma swoje minusy i plusy, żeby mi zaraz jakiś krzykacz nie wyjechał z tekstami o PieCach za 5tysi które są potrzebne do odpalenia Sapera>

No można tak tłumaczyć ułomność tych deweloperów, jak mieli taki raj na rynku pc, to niech tam sobie piszą gierki i nie martwią się mocą, a konsole niech zostawią tym, którym chce się stawać na rzęsach i wyciskać więcej niż reszta.

Obejrzałem wczoraj dla przykładu 15 minut z Rage (pokaz na PC) http://gamezilla.komputerswiat.pl/zapowiedzi/2011/9/kwagrans-gramy-w-rage co mi się od razu rzuciło w oczy to tragiczne doczytywanie tekstur (a to w końcu piec, no przecież miał nieograniczoną moc!) i jak mi potem taki Carmack pierdoli, że konsole ssą i on musi mieć więcej mocy to łapy opadają.

Opublikowano

Szczerze, ja nie widze zadnego innego sensownego powodu, ktory kieruje hejterami nowej generacji ( xD ) niz "szkoda mi kasy".

Opublikowano

No właśnie, rosnące rzesze każułali raczej nie zachęcają do ładowania kapuchy w hajendowy sprzęt.

Za 3-4 lata może się okazać że sprzedaż badziewi pokroju Ju ken dens kilkukrotnie przewyższy sprzedaż tytułów AAA i nagle Sony czy MS obudzą się z wyczesanymi kAsolami które nie wykorzystują nawet 20% swoich mocy.

Opublikowano

Mozliwe, przeciez juz ta generacja w zasadzie potwierdza te teze.

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj dla przykładu 15 minut z Rage (pokaz na PC) http://gamezilla.kom...ns-gramy-w-rage co mi się od razu rzuciło w oczy to tragiczne doczytywanie tekstur (a to w końcu piec, no przecież miał nieograniczoną moc!) i jak mi potem taki Carmack pierdoli, że konsole ssą i on musi mieć więcej mocy to łapy opadają.

No właśnie mylisz się. Poczytaj może wywiad z Dżonem czy jak mu tam na imię. Nie mieli nieograniczonej mocy, bo musieli dostosować silnik i sposób renderingu do kĄsol. Proste? Proste.

Dlaczego?

For money!

Opublikowano

Ja to mam tylko jeden warunek jezeli chodzi o nastepna generacje konsol - 1080p i minimum 2xAA w kazdej grze, ale patrzac jak w tej generacji olano poczatkowy wymog minium 720p i 2xAA smiem watpic, ze tak bedzie.

EDIT. Ewentualnie 720p, 60FPS i 4xAA ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

przecież grafika nie jest najważniejsza, liczy sie gejmplej :)

Opublikowano

cos na poziomie cell +Gf560 z 4gb ramu i powinno smigac w 1080p z 4xAA :D w 60fps :)

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie, zebysmy w 2017 roku grali w hd ready, prosze Was...

W ogole ciekawe, kiedy zmieni sie technologia wyswietlania obrazu, np. na hologramy...

Odnosnie innowacji, obczajcie, moze ktos nie zna:

http://whitelines.mpora.com/videos/wltv/360-degree-interactive-snowboard-video-laax.html

czad? czad!

Opublikowano

cos na poziomie cell +Gf560 z 4gb ramu i powinno smigac w 1080p z 4xAA :D w 60fps :)

kĄsole muszą wystarczyć na min 6lat.

Na takim konfigu za 2-3lata sprzęt zacznie umierać.

4GB ramu na grafie czy systemowej? Jeśli systemowej, a sprzęt ma wyjść za min 1-2 lata to .... rotfl

No i tak jak mówi Yaczes, za kilka lat 720p będzie miażdżyło gałki oczne ;)

Opublikowano

Dajcie spokój z tym 720p, do kibla z tą rozdziałką. 1080p minimum, AA przy takiej rozdziałce nie jest takie super ważne, wystarczy maksymalne x2.

Natomiast nigdy nie będzie wymogu 60fps, bo nie każda gra tego potrzebuje i zbyt mało ludzi docenia to. Poza tym ja wolę 30fps z super grafiką, niż 60 fps ze średnią.

Opublikowano

A propos syndromu 720p :D

beforevstoday64001.jpg

beforevstoday64002.jpg

Opublikowano

1080p to minimum, tym bardziej, ze pewnie jakos w "polowie nowej generacji", zaczna wprowadzac filmy w kilkukrotnie wyzszej rozdzialce niz full hd.

A'propos picsa od Stony: tak samo beda gadac obecni hejterzy nextgenow ;/

Hipokryci :(

Opublikowano

Hejtuja pewnie ci, ktorzy (tak jak pisales) nie maja hajsu i kupuja nowa konsole po 3/4 latach od jej premiery. Innego wytlumaczenia nie widze.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nie mozna porównywac sprzetu PC i w Konsolach bezposrednio. Z takiego czegos co jest w konsolach ( 3/4 ludzi z piecami by wysmialo gdyby mieli kupic takie cos ) co niektorzy potrafia wyciagnac to chyba jakas magia :P

Spoko mozna dac 8gb ramu grafa na poziomie gtx 590 i potem nowe konsole beda po 2999zl na starcie :)

bedzie zaiste super start ;)

Edytowane przez szpic

Opublikowano

8GB ram detal <200 pln.

Sprawdź co za grafę masz w PS3 ;P

Start PS2 , cena 2999pln

Opublikowano
  • Autor

8GB ram detal <200 pln.

Sprawdź co masz w PS3 ;P

Konfiguracja kompa nie równa się bebechom konsoli. Na 512mb współdzielonych z kartą graficzną (jak w PS3) obecnie na kompie nie odpaliłbyś nawet Windowsa 7.

Opublikowano

BoRZe, a czy ja mówię że się równa?

Nie zmienia to FAKTU że od zawsze ilość ramu ładowana do kĄsol jest za mała. Od zawsze tego ramu brakuje i od zawsze pojawiają się spryciarze którzy rzucają że kĄsola nie musi dźwigać łindołsa [ a później okazuje się że nie ma ramu do crosschata :D ].

Chodzi mi o to, że lepiej przez pierwszy rok dorzucać 10$ do sprzętu i mieć 2x więcej ramu, niż żydzić i po 3 latach obudzić się z ręką w nocniku.

Opublikowano

ps3 cos ala 7900gtx

xbox cos ala hd2000/hd3000 to sobie teraz wyobraz ze z takiej 560 wyciagna rzeczy, ktore pc'owi devowie nawet nie widzieli :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.