Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

Człowiek który całe życie spędził w dżungli nie tęskni do cywilizacji, bo jej nie zna. Dopiero jak się przyzwyczai do wyższych standardów życia i mu się je odbierze to jest problem, płacz i zgrzytanie zębami ;)

Na PieCu devy są przyzwyczajone że jak coś ich ogranicza, to zwiększają wymagania sprzętowe :D

Na kĄsolach devy zaciskają zęby i tną.

Życie.

<i jedno i drugie ma swoje minusy i plusy, żeby mi zaraz jakiś krzykacz nie wyjechał z tekstami o PieCach za 5tysi które są potrzebne do odpalenia Sapera>

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 294,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że devi stają na rzęsach by wykrzesać z konsol ile tylko się da i uważam, że koniec 2013 roku to idealny moment na wypuszczenie następcy X360.

Opublikowano

Jeszcze 2 lata?

Odważna teza.

Opublikowano

Don czego sie dzisiaj nacpales?

Stona, celne uwagi.

Pozostaje jeszcze pytanie, czy zaserwowanie przyszlosciowej technologii w ogole bedzie oplacalne w dzisiejszych czasach. Jakies oficjele SONY juz gadaly przeciez, ze drugi raz nie beda sie ladowac w innowacyjne technologie (chodzilo o bluray), bo traca na tym furgony kasy.

Moze tak byc, ze nowe konsole beda juz na starcie przestarzale. W sensie - jeszcze bardziej niz current geny na dzien swojego launchu. Albo jeszcze inaczej - nie wypasione jak wypasione domowe pecety.

Opublikowano
  • Autor

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

Człowiek który całe życie spędził w dżungli nie tęskni do cywilizacji, bo jej nie zna. Dopiero jak się przyzwyczai do wyższych standardów życia i mu się je odbierze to jest problem, płacz i zgrzytanie zębami ;)

Na PieCu devy są przyzwyczajone że jak coś ich ogranicza, to zwiększają wymagania sprzętowe :D

Na kĄsolach devy zaciskają zęby i tną.

Życie.

<i jedno i drugie ma swoje minusy i plusy, żeby mi zaraz jakiś krzykacz nie wyjechał z tekstami o PieCach za 5tysi które są potrzebne do odpalenia Sapera>

No można tak tłumaczyć ułomność tych deweloperów, jak mieli taki raj na rynku pc, to niech tam sobie piszą gierki i nie martwią się mocą, a konsole niech zostawią tym, którym chce się stawać na rzęsach i wyciskać więcej niż reszta.

Obejrzałem wczoraj dla przykładu 15 minut z Rage (pokaz na PC) http://gamezilla.komputerswiat.pl/zapowiedzi/2011/9/kwagrans-gramy-w-rage co mi się od razu rzuciło w oczy to tragiczne doczytywanie tekstur (a to w końcu piec, no przecież miał nieograniczoną moc!) i jak mi potem taki Carmack pierdoli, że konsole ssą i on musi mieć więcej mocy to łapy opadają.

Opublikowano

Szczerze, ja nie widze zadnego innego sensownego powodu, ktory kieruje hejterami nowej generacji ( xD ) niz "szkoda mi kasy".

Opublikowano

No właśnie, rosnące rzesze każułali raczej nie zachęcają do ładowania kapuchy w hajendowy sprzęt.

Za 3-4 lata może się okazać że sprzedaż badziewi pokroju Ju ken dens kilkukrotnie przewyższy sprzedaż tytułów AAA i nagle Sony czy MS obudzą się z wyczesanymi kAsolami które nie wykorzystują nawet 20% swoich mocy.

Opublikowano

Mozliwe, przeciez juz ta generacja w zasadzie potwierdza te teze.

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj dla przykładu 15 minut z Rage (pokaz na PC) http://gamezilla.kom...ns-gramy-w-rage co mi się od razu rzuciło w oczy to tragiczne doczytywanie tekstur (a to w końcu piec, no przecież miał nieograniczoną moc!) i jak mi potem taki Carmack pierdoli, że konsole ssą i on musi mieć więcej mocy to łapy opadają.

No właśnie mylisz się. Poczytaj może wywiad z Dżonem czy jak mu tam na imię. Nie mieli nieograniczonej mocy, bo musieli dostosować silnik i sposób renderingu do kĄsol. Proste? Proste.

Dlaczego?

For money!

Opublikowano

Ja to mam tylko jeden warunek jezeli chodzi o nastepna generacje konsol - 1080p i minimum 2xAA w kazdej grze, ale patrzac jak w tej generacji olano poczatkowy wymog minium 720p i 2xAA smiem watpic, ze tak bedzie.

EDIT. Ewentualnie 720p, 60FPS i 4xAA ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

przecież grafika nie jest najważniejsza, liczy sie gejmplej :)

Opublikowano

cos na poziomie cell +Gf560 z 4gb ramu i powinno smigac w 1080p z 4xAA :D w 60fps :)

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie, zebysmy w 2017 roku grali w hd ready, prosze Was...

W ogole ciekawe, kiedy zmieni sie technologia wyswietlania obrazu, np. na hologramy...

Odnosnie innowacji, obczajcie, moze ktos nie zna:

http://whitelines.mpora.com/videos/wltv/360-degree-interactive-snowboard-video-laax.html

czad? czad!

Opublikowano

cos na poziomie cell +Gf560 z 4gb ramu i powinno smigac w 1080p z 4xAA :D w 60fps :)

kĄsole muszą wystarczyć na min 6lat.

Na takim konfigu za 2-3lata sprzęt zacznie umierać.

4GB ramu na grafie czy systemowej? Jeśli systemowej, a sprzęt ma wyjść za min 1-2 lata to .... rotfl

No i tak jak mówi Yaczes, za kilka lat 720p będzie miażdżyło gałki oczne ;)

Opublikowano

Dajcie spokój z tym 720p, do kibla z tą rozdziałką. 1080p minimum, AA przy takiej rozdziałce nie jest takie super ważne, wystarczy maksymalne x2.

Natomiast nigdy nie będzie wymogu 60fps, bo nie każda gra tego potrzebuje i zbyt mało ludzi docenia to. Poza tym ja wolę 30fps z super grafiką, niż 60 fps ze średnią.

Opublikowano

A propos syndromu 720p :D

beforevstoday64001.jpg

beforevstoday64002.jpg

Opublikowano

1080p to minimum, tym bardziej, ze pewnie jakos w "polowie nowej generacji", zaczna wprowadzac filmy w kilkukrotnie wyzszej rozdzialce niz full hd.

A'propos picsa od Stony: tak samo beda gadac obecni hejterzy nextgenow ;/

Hipokryci :(

Opublikowano

Hejtuja pewnie ci, ktorzy (tak jak pisales) nie maja hajsu i kupuja nowa konsole po 3/4 latach od jej premiery. Innego wytlumaczenia nie widze.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nie mozna porównywac sprzetu PC i w Konsolach bezposrednio. Z takiego czegos co jest w konsolach ( 3/4 ludzi z piecami by wysmialo gdyby mieli kupic takie cos ) co niektorzy potrafia wyciagnac to chyba jakas magia :P

Spoko mozna dac 8gb ramu grafa na poziomie gtx 590 i potem nowe konsole beda po 2999zl na starcie :)

bedzie zaiste super start ;)

Edytowane przez szpic

Opublikowano

8GB ram detal <200 pln.

Sprawdź co za grafę masz w PS3 ;P

Start PS2 , cena 2999pln

Opublikowano
  • Autor

8GB ram detal <200 pln.

Sprawdź co masz w PS3 ;P

Konfiguracja kompa nie równa się bebechom konsoli. Na 512mb współdzielonych z kartą graficzną (jak w PS3) obecnie na kompie nie odpaliłbyś nawet Windowsa 7.

Opublikowano

BoRZe, a czy ja mówię że się równa?

Nie zmienia to FAKTU że od zawsze ilość ramu ładowana do kĄsol jest za mała. Od zawsze tego ramu brakuje i od zawsze pojawiają się spryciarze którzy rzucają że kĄsola nie musi dźwigać łindołsa [ a później okazuje się że nie ma ramu do crosschata :D ].

Chodzi mi o to, że lepiej przez pierwszy rok dorzucać 10$ do sprzętu i mieć 2x więcej ramu, niż żydzić i po 3 latach obudzić się z ręką w nocniku.

Opublikowano

ps3 cos ala 7900gtx

xbox cos ala hd2000/hd3000 to sobie teraz wyobraz ze z takiej 560 wyciagna rzeczy, ktore pc'owi devowie nawet nie widzieli :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.