Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem do czego pijesz, więc uznam to pytanie za podchwytliwe.

Szkoda ze poza tematem Console Wars BF3 nic nie wygral :lol:

Wygrał mój czas. To chyba najważniejsze kryterium wg. którego oceniam gry ;)

Ofkoz dla kĄsolomaniaków zapewne ważniejsze są różnego typu POWAŻNE nagrody VGA czy inne SVGA :F

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
  • Autor

Szkoda ze poza tematem Console Wars BF3 nic nie wygral :lol:

Wygrał pas polsatu za najczęściej emitowane reklamy .

Opublikowano

Nope, ważniejszym kryterium do ocenia gier jest czy teksturka jest w dobrej czy zaje.bistej jakości.

Czy dymek leci z kanalizacji, czy widać smród podczas srania głównego bohatera. Tok rozumowania kĄpóterowcuw:

A: "Meh Deus ex to spier.dolona gra."

B: "Jak to, czemu? Ch,ujowa fabula, gra jest nudna, nie ma w niej co robić?"

A: "Nieee fabuła, gameplay, muzyka to stoi na wysokim poziomie (kogo to obchodzi) ale menu główne nie chodzi w FULL HD. A podczas scenek nie widać rzęs ;/"

B: "A faktycznie to je.bany crap". Lepiej odpalę sobie Minecrafta.

B: A Skyrim? :rolleyes:

A idź pan w ch,uj to już wolę kryterium oceniania przez nagrody VGA przez kOnsolomaniaków.

Opublikowano

Nope, ważniejszym kryterium do ocenia gier jest czy teksturka jest w dobrej czy zaje.bistej jakości.

Czy dymek leci z kanalizacji, czy widać smród podczas srania głównego bohatera. Tok rozumowania kĄpóterowcuw:

A: "Nieee fabuła, gameplay, muzyka to stoi na wysokim poziomie (kogo to obchodzi) ale menu główne nie chodzi w FULL HD. A podczas scenek nie widać rzęs ;/"

Z tą fabułą i gameplay'em to mogło być zdecydowanie lepiej. No ale jak na dzisiejsze standardy to i tak nie ma tak źle.

Opublikowano

Ale co Ty (pipi) za głupoty kĄsolomaniaku?

Że tak zapytam, w Twoim młodzieżowym języku wprost z rynsztoka, gdzie tekstury z kisielu i rozdzielczość 1/2 720p to megaw(pipi)wy(pipi)anykosmos :F

edit

To ofkoz do SłupkaPL , fana pikselozy i kółek graniastych :D

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Staram się panowie, staram się. Podsycam w Was ten płomień nienawiści. Niech płonie jeszcze 3,5h

tumblr_lwta3xVxyU1qkoe37o1_500.gif

Opublikowano

Sorry ale serio nie rozumiem co piszesz, nie wiem o co chodzi (może przez błędy). W poprzednim poście śmiałeś się z kryterium oceniania gier przez nagrody i w sumie zgadzam się z tym. Ale bardziej śmieszy mnie kryterium oceniania o jakim Ty piszesz.

PS. Nie mam pojęcia co to jest kąsolomaniak :( StĄna.

Opublikowano
  • Autor

Z tą fabułą i gameplay'em to mogło być zdecydowanie lepiej. No ale jak na dzisiejsze standardy to i tak nie ma tak źle.

No powiedzmy, że trochę za szybko urwali wątek

z panią doktor i DNA Jensena. Adam w trakcie rozmowy był wyraźnie zmieszany całą tą sytuacją i wspomniał jej gdy odlatywała z pozostałymi naukowcami, że jeszcze muszą coś sobie wyjaśnić

Niestety nic takiego nie miało już miejsca. :/

Opublikowano

@SłupekPL który ma problem z poprawnym pisaniem mojego nicka

No więc moim kryterium, takim chyba najważniejszym jest to czy gra mi sprawia frajdę CZYLI czy jestem jej w stanie poświęcić MÓJ CENNY CZAS.

Dla większości kĄsolomaniaków rozumowanie w taki sposób to czysta abstrakcja albowiem poza zajęciami w gimberii nie mają nic więcej na głowie [no może jeszcze wytrzep dywan i wynieś śmieci].

Jeśli chodzi o grafę, to tak , lubię jeśli jest to coś więcej niż 480p i efekty z PS2.

Jasno i klarownie?

Opublikowano

No powiedzmy, że trochę za szybko urwali wątek

z panią doktor i DNA Jensena. Adam w trakcie rozmowy był wyraźnie zmieszany całą tą sytuacją i wspomniał jej gdy odlatywała z pozostałymi naukowcami, że jeszcze muszą coś sobie wyjaśnić

Niestety nic takiego nie miało już miejsca. :confused:

To jeszcze nic, ale sama koncowka i sposob w jaki ja zrobili to jedno wielkie WTF?!

Zdecydowanie lepiej to bylo zrobione w pierwszej czesci.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Ogólnie fabuła Deusa to zawód. Zbyt wiele motywów znanych z SF, pierwszej części i innych gier o podobnej tematyce. Do tego mdłe postacie, konspiracja która nie przekonuje, wielkie Illuminati. Końcówka oprócz rozmowy z Darrowem mocno zawodzi. Część fabularną ratują sidequesty oraz dialogi.

Opublikowano

Crysis 2 jakoś na mnie na konsoli wrażenia nie zrobił, ale na PC pewno wymiata graficznie.

Nie wymiata.

Wymiata.

Nie wymiata. Nawet z paczami na DX11 i haj res tekstury grafa jest dobra, ale nie wymiata.

crysis22011-07-0523-54bnvw.png

crysis22011071802470352.jpg

nie, wcale. Jest to poziom mniej więcej taki sam jak Battlefielda 3.

btw przypominam że Crysis 2 przez gametrailers nie był nawet nominowany, i nagrodę za najlepszą grafikę dostało, uwaga uwaga... Uncharted :lol:

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Nie.

Opublikowano

Jeszcze w sprawie Crysisa Drugiego , ale pamiętam jak w lato opadła mi szczena na widok tekstur i aż musiałem zrobić filmik kolesiowi heh http://www.youtube.com/watch?v=nUJS_j16diI , jak tego można było nie nominować za grafę to ja nie wiem .

Opublikowano

Ogólnie to DE jako gra jest dla mnie ok. Fakt, zawodzi w paru aspektach ale imo jest to zdecydowanie lepsza część niż typowo konsolowe Inwisible Wars,choć do poziomu pierwszej części HR troszkę brakuje. I tak na tle innych gier wydawanych obecnie wrażenia miałem pozytywne, choć tak jak mówiłem mogło być zdecydowanie lepiej.

Opublikowano

@StĄna

Lepiej tylko nie łapiesz jednej rzeczy (chyba). Zasadniczo to no mam gdzieś, nie moja sprawa jakimi kryteriami posługujesz się przy grach.

Tylko tak wyśmiewane przez Ciebie nagrody VGA według mnie są tak samo śmieszne jak kryterium na podstawie jakości tekstur. Wróć jakość tekstur jest śmieszniejsza niż nagrody VGA. Zdecydowanie. Nie chce mi się trzaskać tu dennych gadek, że grafika nie jest najważniejsza, że liczy się gameplay, fabuła etc. Ale śmieszny jesteś (oby tylko) z wyśmiewaniem ludzi którym podoba się graficznie U3 czy inne gry na kOnsolach.

Docinki na poziomie gimnazjum właśnie trzaskasz "dla kĄsolomaniaków XD", "U3 ładne xDxDxD". Raczej w głowie za dużo nie masz, na pewno mniej niż wspominana przez Ciebie gimberiada (de facto która posługuje się lepszym kryterium wybierania gier XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD). łohohoho

To było pisane w dużym cudzysłowiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuu. Już tak całkiem poważne to również uważam, że Deus ma tylko dobrą fabułę. Mocno "pikującą" od polowy gry aż do słabego finału, pisałem to już dawno temu.

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie to DE jako gra jest dla mnie ok. Fakt, zawodzi w paru aspektach ale imo jest to zdecydowanie lepsza część niż typowo konsolowe Inwisible Wars,choć do poziomu pierwszej części HR troszkę brakuje. I tak na tle innych gier wydawanych obecnie wrażenia miałem pozytywne, choć tak jak mówiłem mogło być zdecydowanie lepiej.

Zawsze coś się da poprawić. Np przy drugim podejściu zdałem sobie sprawę, jak mało jest wszczepów typowo ofensywnych, skoro można unieszkodliwić dwóch jednocześnie, czemu nie dać opcji 3-4? Jeden wszczep był też wyjątkowo debilny i nie wiem jakim cudem w ogóle znalazł się w grze, chodzi o ten, który niby pokazuje jaka jest szansa % na wykrycie przez system. Tylko ta opcja jest przecież standardowo przy hackowaniu. Można to oczywiście pominąć, ale blokuje ona dostęp do podglądnięcia zawartości sześcianów (kasa, punkty doświadczenia, wirus) w mini-gierce.

Opublikowano

<wpis w stylu wczesnego gimbusa który zjadł nieświeże jajko>

A może coś sensowniejszego niż milion XD i argumenty z dupy?

Nie?

Tak myślałem. Na ogół właśnie tak kończy się dyskusja z kĄsolomaniakiem pokroju Ciebie czy Mersiego. Nie odnosicie się do tego co napisałem tylko powołuje się na swoje projekcje astralne i inne majaki, po czym wkładacie mi to wszystko pod palce sugerując że to moje. Ehh chłopaki, a była szansa na dobrą wojnę. Może ktoś inny? Jeszcze 3h. Dacie radę!

Opublikowano

Zawsze coś się da poprawić. Np przy drugim podejściu zdałem sobie sprawę, jak mało jest wszczepów typowo ofensywnych, skoro można unieszkodliwić dwóch jednocześnie, czemu nie dać opcji 3-4? Jeden wszczep był też wyjątkowo debilny i nie wiem jakim cudem w ogóle znalazł się w grze, chodzi o ten, który niby pokazuje jaka jest szansa % na wykrycie przez system. Tylko ta opcja jest przecież standardowo przy hackowaniu. Można to oczywiście pominąć, ale blokuje ona dostęp do podglądnięcia zawartości sześcianów (kasa, punkty doświadczenia, wirus) w mini-gierce.

System wszczepów i ulepszeń jest imo skopany mieli zostawić albo lekko zmodyfikować ten z pierwszej części i byłoby git ale to nie trzeba udawać mądrzejszych i zj.ebać tak ważny element.Większość wszepów to śmieci bądź zbytnie ułatwiacze, które zostaly stworzone by konsolowe dziecka albo pc gimberki nie plakaly, ze gra jest trudna jedynie garstka tych ulepszen jest jako taka dobrze rozwiazana. Tak samo z iloscia dostawanego xp i sposobem kolejnego rozwijania juz posiadanych ulepszen. Dla mnie to jedna wielka pomylka w nowym DE,choc jak czytalem artykul przed premiera na ich temat to na papierze robilo to w miare dobre wrazenie...

Opublikowano

xD piszę żebyś lepiej zrozumiał ale najwidoczniej i tak masz problem nawet z takim przekazem.

Mam dla Ciebie zajęcie przez te 3 godziny. Policz piksele w U3 i oceń jakoś tekstur, czekam na raport.

Opublikowano

Nie dość, że szczepy związane z walką są niedostatecznie rozwinięte to także dotyczące rozmów. Ludzie z Eidos Montreal mówili przed premierą, że wiele spraw będzie można rozwiązać werbalnie. Ok, w grze oczywiście można, ale można byłoby ten element gameplayu za pomocą wszczepów oraz samego systemu prowadzenia dialogów bardziej rozbudować. Nie mogę się przyczepić do skradania bo jest bardzo dobrze zrobione, ale i sama gra do skradania po części zmusza.

Przecież Stona nie gra na PS3 to nie policzy pikseli w U3.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

xD piszę żebyś lepiej zrozumiał ale najwidoczniej i tak masz problem nawet z takim przekazem.

Mam dla Ciebie zajęcie przez te 3 godziny. Policz piksele w U3 i oceń jakoś tekstur, czekam na raport.

Hmm, a więc tak sprawdzasz w jakiej rozdzielczości grasz? Nie no, sposób dobry jak każdy inny. Jak już skończysz gimberię i zaczniesz MYŚLEĆ to może wpadniesz na za(pipi)isty pomysł sprawdzenia u źródła w jakiej rozdzielczości chodzi dana gra :sorcerer:

@deusEX

łeno, a ja myślałem że będę fajny i będę grał jako stelt killa, a Wy mi tutaj że gra to wymusza :( Czyli jak bym chciał lecieć na rambo to miałbym gorsze i uboższe "doznania" ?

Edytowane przez Stona

Opublikowano
  • Autor

Nie dość, że szczepy związane z walką są niedostatecznie rozwinięte to także dotyczące rozmów. Ludzie z Eidos Montreal mówili przed premierą, że wiele spraw będzie można rozwiązać werbalnie. Ok, w grze oczywiście można, ale można byłoby ten element gameplayu za pomocą wszczepów oraz samego systemu prowadzenia dialogów bardziej rozbudować. Nie mogę się przyczepić do skradania bo jest bardzo dobrze zrobione, ale i sama gra do skradania po części zmusza.

Przecież Stona nie gra na PS3 to nie policzy pikseli w U3.

Rozmów się nie czepiam, a ten wzmacniacz społeczny przynajmniej w kilku momentach pozwala już wcześniej wyciągnąć istotne informacje.

Za drugim razem w Henghsy gdy mamy questa od asystentki Darrowa można od niej wyciągnąć info o projekcie Hyron i nie trzeba czekać aż sam Darrow o tym wspomni

a to jeden z przykładów.

Opublikowano

Czyli jak bym chciał lecieć na rambo to miałbym gorsze i uboższe "doznania" ?

Nie, zupełnie inaczej, byłyby bardziej intensywne, a pot lałby się strumieniami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.