Jump to content

American Horror Story

Figaro

Recommended Posts

Zdeka posr.ane. No nie wiem na ile starczy tego czegoś, z czego jest ten serial złożony, ale póki się to nie znudzi - albo lepiej skończy zanim zdąży znudzić - to można nawet oglądać, choć to raczej produkcja oparta jak każdy horror na pierwotnych instynktach. A propos, gosposia w wersji dla męża jest mniam.

• 2 weeks later...

Chaotyczny serial ktory mnie czesciej smieszy niz straszy ale oglada sie niezle.

Chaotyczny nie tylko w montazu, pilot mial watkow fabularnych nasrane jak na caly sezon. Nie jestem przekonany, czy tworcy sami wiedza co sie dzieje. Wszystkie postacie zachowuja sie psychotycznie i co piec sekund tworcy wala jakas horrorowa klisze a najbardziej lubia postacie przemykajace w tle i muzyka robi glosne DZIOOOONG !!!

Akcja z lopata z ostatniego odcinka mnie rozwalila. Nie wiem czy serial jest smieszny intencjonalnie czy niechcacy. Dobre tez bylo jak ojciec walil konia przy oknie i nagle zobaczyl two face'a.

wiadomo, że wyszukane to to nie jest, ale nie każdy serial musi taki być - ja takie podejście kupuje. poza ciekawym misz-maszem wszelkich horrorych klisz serial jest (zamierzenie czy też nie zamierzenie, nie będę wnikał, choć skłaniam się za pierwsza opcją) niesamowicie zabawny. co do drugiego sezonu to murphy już jakiś czas temu zapowiedział, że jeśli dostaną zamówienie to kompletnie zmienią obsadę i zamkną wcześniej tą historię - czyli możemy się spodziewać śmierci głównych bohaterów albo po prostu przeniesienia akcji do innego miejsca i skoncentrowania się na innych. to będzie bardziej coś w rodzaju horrorowej antologii niż jednej ciągniętej sezonami historii.

• 2 weeks later...

Z nudy nadrobiłem wszystkie odcinki. Chciałem machnąć cały sezon jak wyjdzie, no ale...

Serial kapitalny, jedna z najlepszych premier tego roku, jak nie najlepsza. Dziwaczne i bardzo wciagajace

Najlepsza postacią jest oczywiście pokojówka (młoda:))

Oglądam od jakiegoś czasu na FOX-ie. Moim zdaniem jedna z lepszych ofert serialowych na smętną jesień. Chory, zakręcony klimat, świetna ścieżka dźwiękowa, ciekawy montaż i dobra fabuła. Serial jest inny, dziwny, wzbudza niepokój swoją atmosferą i to mi się w nim podoba ;)

• 4 weeks later...

murphy potwierdza - ostatni odcinek zamyka historię rodziny harmonów. w drugim sezonie nowa miejscówa, nowe postacie i nowa historia, ale część obsady powróci w innych rolach:

http://uk.eonline.com/news/watch_with_kristin/american_horror_story__season_two_scoop/282480?utm_source=eonline&utm_medium=rssfeeds&utm_campaign=imdb_topstories

wg. finał zaje.bisty.

• 2 weeks later...

pierwsze odcinki miały fajny, ciężki, lekko kubrickowy klimat ale później zamieniło się to w żonglowanie duchami aby pod sam koniec zrobić z tego miks Beetlejuice i Casper

ostatni odcinek to jeden wielki facepalm - wszystkie złe duchy siedzą za oknem a w środku sielanka i kolorowa choinka a na deser przewidywalne od momentu USG zakończenie z Damienem. miał być horror a wyszła mizerna obyczajówka z duchami w tle

Edited by greah
  • 4 weeks later...