Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 52,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Są jeszcze elementy zręcznościowe, zagadki itp. Ale jak widać Cage jest na to za tępy. Podejrzewam, że jakby ktoś się uparł, to finalny produkt mógłby przejść z zamkniętymi oczami.

• Beyond to nie gra.... no (pipi)a tak bo nie strzela się, nie ma (chyba) broni i tony łusek więc w oczach potencjalnego xbota to nie gra.   Oczywiście jakby Cage jebnął CKM-a na plecach Ellen Page (b

• Myślę, że Vita podobnie jak i PSP kieruje się do innej grupy odbiorców, a summa summarum nawet jeśli sprzedażowo przegra z armią casuali smartfonowych czy 3ds-owych, to i tak wyjdą na swoje. Ten kto

Opublikowano

Dla tych, którzy wolą grać i cenią sobie dobry gameplay, bez festiwalu skryptów i przegadanych scenek.

Opublikowano

Don - w połowie mogę Ci zaliczyć tą odpowiedź. Ale Trials to tylko mały wyjątek :P

W połowie? To jest scrollowany racer gdzie w edytorze można zrobić FPS'a albo Shumpa. I żaden wyjątek tylko dowód, że można.

Czasy się zmieniły, jak pojawiło się Shadow Complex, to ludzie byli w stanie za niego pełną cenę płacić, a dzisiaj taka gra to żadne halo.

Rzuć okiem na Dust: An Elysian Tale, które wychodzi jutro, miks kilku gatunków, kilkanaście godzin gry - 15$. A Raymana chcieli wciskać ludziom za 50$ i wyszło im bokiem.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mario Galaxy? To ta gra, która jest oceniana jako druga najlepsza w historii i która poszła w ponad 10 bańkach? Faktycznie, bardzo wąski i ograniczony jest target tej gry :lol:

Ja nie twierdze, że Galaxy to słaba gra skierowana tylko do dzieci czy fanów Nintendo. Mnie po prostu takie gry już nie ruszają. Człowiek ma już 27lat i pod względem gier staje się coraz bardziej wybredny, teraz kupuje 3,5 gier na rok, a nie 10-14 jak kilka lat temu. Kiedyś dobrze bawiłem sie grając w Ratchet Clank, teraz już takiej radochy nie ma, bo od gier oczekuje rozrywki jaką oferuje God of War, Girsy, Last of Us czy Heavy Rain i to też nie zawsze, bo patrząc na takie RE6, to chyba nawet za darmo bym tego nie chciał. Starzeje się. :(

Opublikowano

Ja mam 31 i nie oczekuję od Super Mario Galaxy dojrzałej fabuły rodem z Heavy Rain. I nie oczekuję od Heavy Rain gameplayowych wodotrysków a`la Super Mario Galaxy. Niesamowicie się cieszę z tego, że potrafię się za(pipi)iście bawić i przy Donkey Kongu i przy Alan Wake

Opublikowano

Ja mam 31 i nie oczekuję od Super Mario Galaxy dojrzałej fabuły rodem z Heavy Rain. I nie oczekuję od Heavy Rain gameplayowych wodotrysków a`la Super Mario Galaxy. Niesamowicie się cieszę z tego, że potrafię się za(pipi)iście bawić i przy Donkey Kongu i przy Alan Wake

No i luz, ty nadal dobrze bawisz się przy grach, które mnie bawiły kilka lat temu, zazdroszczę.

Opublikowano

No i luz, ty nadal dobrze bawisz się przy grach, które mnie bawiły kilka lat temu, zazdroszczę.

A mogę spytać czy grałeś w Mario Galaxy?

Opublikowano

Może jakieś 15-20 minut, poza tym przyglądałem się jak gra kumpel.I pisze jeszcze raz, Galaxy to zapewne rewelacyjna gra, wskazują na to oceny, ale mnie już tego typu tytuły nie grzeją, nie czerpie z nich radości.

Opublikowano

Szkoda. Dużo tracisz. No, ale bywa i tak. Nie jest to bynajmniej oznaka dojrzałości (czy braku), ale zmiany preferencji. Oby nie było to stałe

Opublikowano

Ja mam odwrotnie niż Yeti :P Kiedyś praktycznie only FPS, a teraz nawet nie wiem kiedy i jakie wychodzą :) Takie Epic Yarn jest u mnie w TOP liście gier do ogrania.

Opublikowano

Konfa zaj.ebista, nikt nie ma do tego wątpliwości.

A konfę sponsorował obrazek

ackbar.jpg

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jak tam, zapowiedzieli na PS3 sto dwadzieścia nowych exów, tak jak się plotkowało? Niech ktoś streści konfę sony.

Jako ostatni z dzisiejszych trzech muszkieterów (pozostali dwaj to Capcom i Electronic Arts; jutro w rolę d'Artagnana, czyli tego czwartego, wcieli się Ubisoft) swoją konferencję poprzedzającą gamescom 2012 przeprowadziło Sony. Wiele rzeczy, jak choćby to, że japoński gigant skupi się na promocji swojej konsoli kieszonkowej PS Vita, było do przewidzenia. Ale spotkało nas też kilka bardzo miłych niespodzianek.

Skoro już jednak napomknęliśmy o Vicie, to od niej zacznijmy, jako i Sony na swojej konferencji uczyniło. Jim Ryan w niezbyt płomiennej przemowie zapewnił nas, że to przenośne urządzenie po prostu trzeba mieć, a mają nas do tego zachęcić nowe gry: LittleBigPlanet czy Assassin's Creed: Liberation, o których już wcześniej całkiem sporo wiedzieliśmy. Na tych dwóch tytułach Sony jednak nie poprzestało, racząc nas zapowiedziami zupełnie nowych produkcji.

Coś dla siebie dostali gracze szukający pozycji nasiąkniętych przemocą - na PS Vita zawita bowiem dobrze znana właścicielom PlayStation marka Killzone - jak również nieco lżejszych produkcji. W tej drugiej kategorii brylowało Tearaway, czyli nowe dzieło autorów LittleBigPlanet. Od Vity pokaz się rozpoczął i na Vicie zakończył - ostatnim z pokazanych materiałów był bowiem debiutancki trailer Call of Duty: Black Ops - Declassified. Fani przenośnej konsoli Sony na pewno po konferencji byli ukontentowani.

Japoński gigant zapowiedział też kilka niezwykle oryginalnych tytułów na PlayStation Network - zarówno Rain, jak i Puppeteeer zapowiadają się intrygująco. Sony nie zapomniało także o swoim kontrolerze ruchu, Move, z myślą o którym przygotowywane są horror Until Dawn (to kolejna już nowa marka ogłoszona na konferencji) i lżejszy gatunkowo o trzy tony z okładem Wonderbook.

Swój czas dostały także produkcje wysokobudżetowe. Nowych trailerów największych hitów na PS3, The Last of Us czy God of War: Wstąpienie (no dobrze, tego drugiego nie było na samej konferencji, ale Sony wrzuciło materiał na swój kanał na YT) mogliśmy się spodziewać, zabrakło niestety choćby krótkiego pokazu Beyond: Two Souls, które tak obiecująco wypadło na E3. Burzę braw wywołała z kolei wieść, że we wrześniu grą miesiąca na PS+ będzie hit Rockstara, Red Dead Redemption.

gram.pl

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Puppeteer nie jest na PSN.

Poważnie mówiąc, bardzo dobra konfa. Naprawdę solidna, nie piszę tego jako fanboj. Czekam na Until Dawn, lubię taki pastisz. A gra od MM... cudo ;__;

Opublikowano

No i macie swoje "popluczyny po E3" - dla mnie to haslo jest po prostu glupie. Jak ktos nie byl na Gamescom i nie docenia tego, ze mamy w Europie swoj duzy, growy event to niech lepiej przerzuci sie na ogladanie Klanu i zrezygnuje z grania. Niektorym nic nie pasuje, jak nie ma to zle, a jak jest to beznadziejnie.... Kazdy by chcial od razu pokaz nowych konsol, albo dwadziescia nowych gier - najlepiej mega-killerow, a jak nie ma to jest lipa i "popluczyny" (nie no, jak to wogole brzmi).

Na Gamescom pokazano wiele ciekawych gier i nie sa to wcale resztki lub to samo co bylo w Los Angeles. W tym roku na evencie z przedstawicieli konsol jest w moze tylko Sony, ale juz duzo pokazali i jest na co czekac, niech Microsoft i Nintendo sie przygladaja - opuszczenie tegorocznego Gamescom to zdecydowanie zly ruch z ich strony.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Czyli nadal jedynym powodem do kupna PS3 jest The Last of Us. I na co było robić ten hype?

Najlepszy był Yeti w temacie.

"3 nowe ex'y na PS3"

A tam pokazują: grę na Move, na PSS i grę o kukiełkach. Nie mówię, że to źle, ale chłopak się chyba spodziewał czegoś innego XD

Opublikowano

Microsoft po prostu nie mial co pokazac - byloby wstyd, wiec lepiej bylo odpuscic Gamescom.

Widocznie w Europie Eye Toy 2.0.... tzn. Kinect i tak sie nie sprzedaje, wiec dali sobie siana, jak sie nie ma z czym to sie nie przyjezdza i tyle. No hate, ale powaznie target Microsoftu to teraz raczej casuale i promocja Kinecta, nie maja juz co pokazywac, zadnych ciekawych ex'ow, a zapowiedz kolejnego Gearsa i Halo 4 to zdecydowanie za malo (chociaz dobrze, ze przynajmniej tyle). Sony pokazuje, ze nadal jest mocne i ma duzo ciekawych gier, Wii juz wiadomo - zdechlo i teraz czas na Wii U.

Dziwi mnie tylko nieobecnosc Nintendo - dla nich sam rynek Niemiecki powinien stanowic cel promocji swojej konsoli bo tam ich produkty calkiem dobrze sie sprzedaja.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Saptis chyba oglądał inną konfę jak nie widział tych wonderbooków itp. u Sony. Jakieś specjalne okulary z filtrem czy cuś :P

I jeszcze raz powtarzam, takie nowe IP, którymi się jarasz, to Microsoft wypuszcza non stop. Na przyszły rok też już jest kilka zapowiedzianych :P

Dlatego śmieszy mnie ta przesadna reakcja bo jakby to samo Microsoft zrobił na GC wczoraj - czyli wyjechał z nową grą dla dzieci na Kinecta i jakimiś dwoma grami na XBLA, to lamentów nie byłoby końca.

Opublikowano

Wow znalazles casualowy tytul i juz cale Sony stalo sie casualowe. :D Jasne tylko Sony nie przerzuci sie teraz na Wonderbooka tak jak Microsoft przerzucil sie na Kinecta, wiec dla nich to nie nowy cel, ale po prostu nowy tytul. Nowe gry, ktore Microsoft rzekomo nonstop wypuszcza ? - dawaj przyklad dobrych ex'ow.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

FEZ, Dust: An Elysian Tale, Deadlight, Trials Evolution (tylko z tego roku i tylko część) - każdy fan PS3 by robił pod siebie gdyby te gry wyszły na PS3 i by pisał jak to dobrze, że Sony inwestuje w nietypowe i ambitne gry :). Na E3 Microsoft zapowiedział: Matter, LocoCycle i te RPG, którego nazwy nie mogę zapamiętać.

Ta gra chociażby wychodzi dzisiaj:

http://youtu.be/BuyQlJs5Ow8

Teraz gram w to:

A niedługo w to:

http://www.youtube.com/watch?v=4vsIQQUh1m8

A wcześniej zagrywałem się w to:

http://yo utu.be/DZOiOHsW7YM

Jaki beznadziejny ten Microsoft, że zmusza mnie do ciągłego napierniczania w Call of Duty i nie inwestuje w bardziej ambitne gry :P

Opublikowano

Gry z XBL ? Nie zartuj. :D

Rzeczywiscie killery jak nic. Microsoft nie pokazal zbyt wiele ciekawych gier i to nie tylko moja subiektywna opinia - wystarczy spojrzec na zapowiedzi i relacje z E3 w PSX Extreme - wiekszosc gier pochodzi z PS3, sa ex'y i jest wiele nowosci, a na X360 co - Halo 4 i kolejny Gears. :D Sony nie jara sie robiac kolejne Killzone czy Uncharted tylko zapowiadaja nowosci, nie same kontynuacje.

Co do Loco Style to przeciez nawet nie wiadomo co to bedzie, zwykly teaser nic wiecej. Sorry, ale to co wypisales to raczej nie jakies zapowiadajace sie hiciory, sam czekam na ciekawe gry na X360, ale wsrod nich narazie nie widze konkretow.

Opublikowano

Jeśli to co powyżej, to nie są dla Ciebie hiciory, to nie mamy o czym rozmawiać :)

Ale grami zapowiedzianymi na PSS i Move to się jarasz? Bo tylko to wczoraj Sony zapowiedziało :P Już z siebie idioty nie rób. Until Dawn - gra na Move, Wonderbook - Move, Rain - PSS, Puppeter - gra w pudełku o pacynkach.

Ale to jest na PS3 więc to są "konkrety" :D

Opublikowano

Jakimi grami z PSS i Move sie niby jaram ?

Playstation All-Star Battle Royale, Beyond: Two Souls, The Last Of Us, Puppeteer - Microsoft nie ma takich zapowiedzi chociaz chetnie bym zobaczyl jakies konkrety tego typu.

Edytowane przez saptis