Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

iphone 5 > ps3/xbox/psvita/wii

Opublikowano

Powodzenia w graniu bez przycisków. Ja bawiłem się w gierki na mojej Lumii i było to traumatyczne przeżycie. Nie polecam nikomu

Opublikowano

Powodzenia w graniu bez przycisków. Ja bawiłem się w gierki na mojej Lumii i było to traumatyczne przeżycie. Nie polecam nikomu

Wiesz ty wolisz przyciski (tak jak ja) ktoś inny może lubić smyranie ekranu , więc co dla nas jest traumatyczne dla innych może być przyjemnym doświadczeniem kto co lubi.
Opublikowano

Nie sądzę, żeby jakikolwiek gracz, który grał na konsolach/pc wolał grać w normalne gry (typu wyścigi) bez przycisków. Ale dla casuali jasna sprawa.

Opublikowano

Polski sklep zapowiada nowy model PlayStation 3

No dobra, większym zaskoczeniem mimo wszystko było pojawienie się Resident Evil 6, bo o nowej, odchudzonej wersji PlayStation 3 plotkuje się od jakiegoś czasu. Teraz doszły też informacje z zagranicy, według których wkrótce Sony wypuści dwa modele: 500 GB NEW PS3 SLIM oraz drugi, z dyskiem SSD 12 GB.

Czy to prawda? Cóż, wygląda na to, że ziarno prawdy w tej plotce jest i 28 września nowe modele już (albo nowy model?) trafią do sprzedaży, i to nawet w Polsce. Jeden z rodzimych sklepów w gazetce promocyjnej zamieścił zapowiedź premiery, co zauważył czytelnik Polygamii:

ps3.jpg

Szczegóły powinniśmy poznać na targach Tokio Game Show, które potrwają od 20 do 23 września. Pewnie właśnie tam Sony zapowie nowe wersje PlayStation 3.

http://gamezilla.kom...l-playstation-3

//

ciekawe jaką cenę zawołają.

Opublikowano

ok. 700 zł za 12 Gb

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

no to fajna cena by była

Opublikowano

ale w gierki z plusa juz se praktycznie nie pograsz

Opublikowano

a HDD nie podłacze zewnętrznego?

nawet jak nie to dla exów warrto kupić

Edytowane przez typfon

Opublikowano

ale HDD można dokupić za pół roku, rok, oferta zła nie jest

Opublikowano

Ciekawe jak odpowie Microsoft i co na to Nintendo ze swoim "next-genem" za 1600zł. Szkoda, że Sony na koniec roku nie ma gry pokroju God of War. Połączyć taki tytuł ze znaczna obniżką sprzętu i już mamy świetną sprzedaż.

Opublikowano
  • Autor

i co do tej pory będziesz robił z tymi 12gb? Toż na tym nawet nie zainstalujesz gT5 z aktualizacjami :D

Wszystkie gry na PS3 wymagają instalacji?

Opublikowano

Gdzie zmieści GT5 z aktualizacjami?

Oto odpowiedź:

012425-02.jpg

Instalacja GT5 jest opcjonalna.

Większość gier wymaga instalacji. Ale co ciekawe, te najlepiej wyglądające: Seria Uncharted, Killzony czy God of War 3 - nie.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Wszystkie gry na PS3 wymagają instalacji?

Z półtorej roku temu praktycznie każda, teraz tak co druga chyba.

Gdzie zmieści GT5 z aktualizacjami?

Oto odpowiedź:

012425-02.jpg

Większość gier wymaga instalacji. Ale co ciekawe, te najlepiej wyglądające: Seria Uncharted, Killzony czy God of War 3 - nie.

Bo w tych grach doczytywanie jest ukrywane pod cutscenkami najczęściej. Nie w każdej grze da się to zrobić i nie każdemu devowi się chce.

PS. Szczurek myślisz, że ilu przeciętnych bolków będzie wiedzieć, że ta wersja jest z 5 Gb patchy, a wcześniejsza nie? :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ty, jak podali, że będzie wersja Core bez dysku - ssonyboje mieli ubaw po pachy. A jak teraz wyjdzie wersja PS3 ze śmieszną pamięcią wewnętrzną 16GB (gdzie patche do gier zajmują setki mega, a instalki jeszcze więcej) to jest to świetny interes. I na cholerę ktokolwiek miałby na ruch Sony odpowiadać? Odpowiada się na ruchy lidera (patrz Kinect i Move), a nie najgorszej firmy w branży

Opublikowano

Może Microsoft obniży ceny, X360 jest średnio sprzedawany o 100$ powyżej kosztów produkcji i mogliby spokojnie podciąć Sony, ale wyraźnie na coś czekają tylko nie wiadomo na co. Może faktycznie szykują X361 - kolejną rewizję.

Opublikowano

Grać w GT5 bez instalacji? Ja pier*ole, to musi być straszne.

Opublikowano

jedna gra się na tych 12 GB nie zmieści?

wiadomo że to wersja budżetowa ...

Opublikowano

Na pejsbooku Wipeout 2048 pojawiło się takie coś:

7w6VH.png

Ciekawe co to znaczy. Jednak ich nie zamykają? Czy może przenieśli ich do Evolution? A może założyli nowe studio i robią kopię WipEout.

EDIT.

Z neogaf:

Last I heard something was two weeks ago.

Liverpool Council were going to step in to help out if need be, they didn't want to lose a very well known work force in the city which has a) been around forever and b) employ a decent number of people. There were also ongoing talks with Sony themselves too. I am guessing one of the deals has gone through.

Więc może jednak się uratowali. Ciekawe tylko czy już jako studio niezależne.

EDIT 2:

No chyba jednak nic z tego (znowu neogaf):

I've been sent this (I'm an admin at GRcade where the story of Sony Liverpool closing originally broke):

"That Tweet should not have been posted, Studio Liverpool is closed, there is no new Wipeout game. Ami Nakajima was not released [i wonder why ;) ], she was just tweeting to say that she "is still alive". Which is pretty tactless."

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Z tego co wiem, to studio zostało rozwiązane, ale sama marka będzie nadal tworzona. Także jak dostanę WipEouta na premierę PS4, to będę mega szczęśliwy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.