Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Czyli co, PS3 "wygra" dopiero jak kupią ją piraci? Faktycznie, fantastyczne zwycięstwo :). Przecież ona nawet teraz, kiedy praktycznie gierki za darmo się dostaje (PS+), przegrywa.

A gdzie ty żyjesz? Człowieku miliony osób są korsarzami. Jak myślisz jeżeli pirat ma do wyboru podobne konsole i założenia chce "piracić" jaką wybierze? To ma olbrzymi wpływ na sprzedaż. Popatrz ile kont Xbox Live jest aktywnych, 20 mln? 25 mln? Na ile sprzedanych konsol? Gruba część z tych baniek piraci na maksa.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Czyli co, PS3 "wygra" dopiero jak kupią ją piraci? Faktycznie, fantastyczne zwycięstwo :). Przecież ona nawet teraz, kiedy praktycznie gierki za darmo się dostaje (PS+), przegrywa.

A gdzie ty żyjesz? Człowieku miliony osób są korsarzami. Jak myślisz jeżeli pirat ma do wyboru podobne konsole i założenia chce "piracić" jaką wybierze? To ma olbrzymi wpływ na sprzedaż. Popatrz ile kont Xbox Live jest aktywnych, 20 mln? 25 mln? Na ile sprzedanych konsol? Gruba część z tych baniek piraci na maksa.

też kradniesz? :)

Opublikowano

Nie kradnę bo mam PS3 :) Zresztą stać mnie na kupno gier oryginalnych.

Opublikowano

Nie kradnę bo mam PS3 :) Zresztą stać mnie na kupno gier oryginalnych.

więc przypuszczasz że ja kradnę bo mam x0?

Opublikowano

Dixi przestan wreszcie hejtowac - masz niszowy hipsterski sprzet, moze troche zacofany, ale nie rob siary przekonujac, ze 1+1=3.

Ciesz sie nim i tyle.

Chyba, ze po prostu BOLI CIE DUPA jak Mendrka.

Opublikowano

To Ty się zastanów gdzie żyjesz, bo sprzedaż gier mówi zupełnie co innego.

Opublikowano

A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ja powiedziałem, że Ty kradniesz? Ja tylko twierdzę, że jeżeli konsola, która od 5 lat jest w pełni złamana, mało tego można sobie na "luziku" grać po sieci to sprzedaż jej w moim odczuciu jest na pewno większa niż w przypadku kiedy tych udogodnień dla piratów by nie miała. Mówienie, że jest to margines w dobie wysokich cen gier, torrentów etc jest naiwnym podejściem. Znając życie 1/4 z tych konsol jest złamana.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

O, jakie piękne wyjaśnienie. Wii i Xbox sprzedały się lepiej, bo to konsole dla złodziei. Natomiast PS3 gorzej, bo to konsola dla uczciwych. A wiadomo, że złodziei jest więcej. Cudnie, panie, cudnie ^_^ Tego jeszcze chyba nie było :D

Opublikowano

faktem jednak jest że bardzo długo x360 był jedyna konsola którą można było przerobic, i faktem jest że duzo osób znałem które miały wbite ze x jest przerobiony a ps3 nie wiec biore xa.

Tak było, dodatko jak ps34 juz sie dało przerobic ( a pozniej znowu była kicha) to duzo osób nadal slepo uwazalo ze ps3 jest nieprzerabialne, x360 był tym dla wielu czym kiedys psx i ps2, konsola z darmowymi grami.

Opublikowano

A na plejstejszon jest przynajmniej z 2mln? xD

Przecież na PS3 grają w piraty jak powaleni.

Opublikowano

A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ja powiedziałem, że Ty kradniesz? Ja tylko twierdzę, że jeżeli konsola, która od 5 lat jest w pełni złamana, mało tego można sobie na "luziku" grać po sieci to sprzedaż jej w moim odczuciu jest na pewno większa niż w przypadku kiedy tych udogodnień dla piratów by nie miała. Mówienie, że jest to margines w dobie wysokich cen gier, torrentów etc jest naiwnym podejściem. Znając życie 1/4 z tych konsol jest złamana.

coś pierdzielisz, a co z banami ... tak na luziku sobię po sieci nie pograsz ...

(Mendrek weź się przeloguj z dixi na swoje właściwe konto a nie się ukrywasz)

Opublikowano

O, jakie piękne wyjaśnienie. Wii i Xbox sprzedały się lepiej, bo to konsole dla złodziei. Natomiast PS3 gorzej, bo to konsola dla uczciwych. A wiadomo, że złodziei jest więcej. Cudnie, panie, cudnie ^_^ Tego jeszcze chyba nie było :D

Teraz to odstawiłeś szopkę :D. Czytaj Albert ze zrozumieniem co ja napisałem. Odwracasz kota ogonem. "Ja tylko twierdzę, że jeżeli konsola, która od 5 lat jest w pełni złamana, mało tego można sobie na "luziku" grać po sieci to sprzedaż jej w moim odczuciu jest na pewno większa niż w przypadku kiedy tych udogodnień dla piratów by nie miała."

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

coś pierdzielisz, a co z banami ... tak na luziku sobię po sieci nie pograsz ...

(Mendrek weź się przeloguj z dixi na swoje właściwe konto a nie się ukrywasz)

Na faktycznie bany są przez M$ nakładane. Z tego co mi wiadomo, od ostatnich banów z 2009 roku cisza jak makiem zasiał. Jadą od tego czasu po sieci korsarze, że głowa boli.

Opublikowano

Dixi, opierasz się na danych wyciągniętych prosto z Twojego odbytu. Więc wnioski na podstawie tych danych mają taką samą wartość.

Dla Twojej wiadomości: granie na piratach na X360 nie jest takie proste. Pomijając już bany na XBL to trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę, trzeba wgrywać apdejty pirackiego firmware. To nie jest zabawa dla casuali jak w przypadku PSXa i PS2.

Opublikowano

Dixi, ostatni ban zanotowano 1 min. temu. Bądź tak łaskawy i poczytaj troszkę na ten temat zanim się wypowiesz.

I nie Mendrkuj tutaj.

Opublikowano

Dixi, opierasz się na danych wyciągniętych prosto z Twojego odbytu. Więc wnioski na podstawie tych danych mają taką samą wartość.

Dla Twojej wiadomości: granie na piratach na X360 nie jest takie proste. Pomijając już bany na XBL to trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę, trzeba wgrywać apdejty pirackiego firmware. To nie jest zabawa dla casuali jak w przypadku PSXa i PS2.

Na prawdę? Chcesz mi wcisnąć kit, że granie na piratach na X0 jest czymś trudnym? Nie żartuj sobie ze mnie. Banalne to jest dla osób, które siedzą w temacie, a zazwyczaj "korsarze" są takimi osobami.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Na prawdę? Chcesz mi wcisnąć kit, że granie na piratach na X0 jest czymś trudnym? Nie żartuj sobie ze mnie. Banalne to jest dla osób, które siedzą w temacie, a zazwyczaj "korsarze" są takimi osobami.

Korsarz ZAZWYCZAJ, to pierwszy lepszy ziomek z ulicy co idzie do sklepu i mówi "wlutuj mi chipa do X360 bo chcę grać w piraty". Na tym się kończy "wiedza" większości piratów.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie twierdzę, że jest trudne. Nie jest takie proste jak na PSX/PS2 gdzie było typowe plug`n`play.

Dixi, ciężko się z Tobą dyskutuje. Większość Twoich opinii jest opartych na "wydaje mi się" oraz danych liczbowych wyciągniętych z odwłoka (25 milionów kont na Live, gdzie szybkie sprawdzenie w googlach mówi, że w styczniu 2012 kont było 40 milionów, 1/4 konsol jest przerobionych i tego typu kwiatki). Dopóki nie będziesz podpierał źródłami swoich teorii będziesz brany za zwykłego trolla.

Opublikowano

Mam pytanko

MS Polska podał w końcu ile się Xboxow sprzedalo w Polsce?

Opublikowano

Mam pytanko

MS Polska podał w końcu ile się Xboxow sprzedalo w Polsce?

Nie podał nigdy. Nieoficjalnie wiadomo, że po premierze Kinecta sprzedaż ruszyła z kopyta. Tyle.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przepraszam bardzo, ale argument, że na Xbox'a 360 sprzedaje się dużo gier i to jest kontr argumentacja na "piracenie" jest tak samo z tyłka wzięty jak moje "wydaje mi się". Miałem znajomych na Xboxie 360, gdzie 90% z nich jechała na piratach. Ludzie poznani przypadkowo na sieci. Chciałeś konkret to masz. Mało tego ich znajomi również grali na piratach. Na bezczelnego na online jak się dało. Był ban? To kupowali nową sztukę bo jak twierdzili i tak wyjdą na plusie. Pomijając już głupie pytanie do mnie typu: Kupiłeś Prince of Persia za 200 paczki?

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Ratio sprzedanych gier na X360 jest wyższy niż na PS3 i na Wii. To jest fakt. Więc nie wiem dlaczego ma to niby być argument z tyłka. Argumentem z tyłka jest to, że Twoi kumple piracą, więc piraci prawie 20 miliona użytkowników konsoli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.