Jump to content

Podwórkowa Liga "pod Gruszą"

jakbu

Recommended Posts

Posted

Witam. Po pewnym czasie nieobecności na forum PE i absencji w GT5 wpadłem na pomysł stworzenia dosyć nietypowej ligi. Cóż, nie będę się zbytnio rozpisywał, przedstawię po prostu założenia w punktach poniżej.

• Wyścigi tylko danym modelem samochodu, zazwyczaj wersja stock, jedynie możliwość modyfikacji balastu, przełożeń, itd. Opony zazwyczaj komfortowe, chociaż niekoniecznie.
  • Stawiałbym na mniej używane samochody w grze, typu Daihatsu Midget, Caterham Seven Fireblade czy Marcos Mini Marcos.
  • Częstotliwość wyścigów: raz, bądź dwa razy tygodniowo, po 2 rajdy na dzień.
  • Punktacja systemem GT5.
  • Stworzenie strony z rankingiem oraz historią rajdów.

Z racji, iż jest to dopiero początkujący schemat, proszę wszystkich o opinie na jego temat :) Temat równolegle występuje na forum PE oraz GranTurismo.pl.

• 3 weeks later...
Guest pawel_k
Posted

ja po 20 stycznia ponownie kupuję konsolę i po roku niegrania wracam do GT5 - chętnie z Wami zagram :) zobaczymy jak forma po takiej przerwie :)

Posted

ja po 20 stycznia ponownie kupuję konsolę i po roku niegrania wracam do GT5 - chętnie z Wami zagram :) zobaczymy jak forma po takiej przerwie :)

Fatalna, straciłeś cały refleks i wyczucie fizyki w grze. Będziesz musiał zaczynać od najwolniejszych samochodów i podstaw jak choćby chamowanie jeśli chcesz wrócić do dawnej formy.

• Downvote 1
Guest pawel_k
Posted

sprawdzicie mnie online ;) szybkości raczej sie nie obawiam - przez ten rok parę razy odpaliłem sobie GT5 w pracy na krótkie jazdy 2-3 okrążenia w time trial i czasy miałem dobre (ale czy to jest poziom pozwalający o walkę z Wami to nie wiem), więc o refleks i wyczucie fizyki nie obawiam się, bardziej jeśli już to obawiam się o tempo na dłuższym dystansie i o jazdę bez abs którą stosujecie :) ale zobaczymy :)

Posted

Wiem, że trochę późno piszę, ale o godzinie 19.00 dziś odpalamy wyścig testowy celem sprawdzenia zainteresowania. Także jeśli zdążycie to przeczytać to serdecznie zapraszamy. Wystarczy wysłać prośbę o dodanie znajomego w PSN. Szczegóły w linku powyżej, w drugim poście :)

• 2 weeks later...
Posted

No panowie, dziś już drugi wyścig sezonu, a was jakoś nie widać :> Mam nadzieję, że jednak się pojawicie bo do kompletu w pokoju jeszcze brakuje ;) Zapraszam na dzisiejszy wyścig i na kolejne także, w swoim i innych uczestników imieniu. Szczegóły w drugim poście tego tematu jak wcześniej było pisane. Pozdrawiam.