Jump to content

Musicale

Recommended Posts

Posted

uwolnijcie swojego wewnętrznego pedaua i przyznajcie się, że lubicie. w zeszłym roku wyszedł jeden z najlepszych w historii kina więc to doskonała okazja do rozpoczęcia dyskusji na ten niesamowicie pasjonujący temat.

Guest _Milan_
Posted

to nie pedalstwo, tylko nastepny temat by uwiesc laski z foruma na swoja undergroundowosc i delikatnosc.

• Upvote 1
Guest ragus
Posted

Obejrzałem Mamma Mia

2 razy

i podobało mi się <ciepły>

Posted (edited)

przejrzałeś mnie. jedna z lepszych piosenek ostatnich lat, moim skromnym zdaniem o niebo lepsza od nagrodzonego oskarem "EM AJ A MEN OR A MAPET":

http://www.youtube.com/watch?v=PmTZ0mSuIIA

jak już jesteśmy przy "greese" to flagowy numer w wersji z "glee" jednak przebija pierwowzór:

Edited by tk___tk
Guest _Be_
Posted (edited)

Alan Rickman ftw

Edited by _Be_
Posted

w temacie nie może zabraknąć niekwestionowanego klasyka panów odpowiedzialnych za dzieło z pierwszego posta:

to taka piosenka z klasą jest.

Posted

Obejrzałem Mamma Mia

2 razy

i podobało mi się <ciepły>

Byłem na wycieczce szkolnej na Kotach i Upiorze W Operze.

I na My Fair Lady, ale to gorsze było

Guest mate5
Posted (edited)

Obejrzałem kiedyś mainstreamowe Hair i tak mi się nie spodobało że do tej pory mam uraz do gatunku ale jak tak się jaracie to muszę coś nadrobić.

Edited by mate5
Posted

"hair" jest chu.jowe strasznie, o jakichś hipisach bananach gó.wno. chociaż "age of aquarius" fajna pioseneczka. obejrzyj coś z postów barteza + "across the universe" czy tam "9". no i "les mis" musowo.

Posted

Ja tam lubię francuszczyznę (Le Roi Soleil, Notre Damme De Paris) ale to jest wystawiane na scenie więc nie wiem czy kwalifikuje się pod ten temat, bo tu chyba chodzi o filmowe musicale. Ale jakby W to polecam

Posted (edited)

"rock of ages" ujdzie, mi to nie za bardzo leży taka stylistyka glam rockowa, ale jednak jest tam kilka numerów do których mam sentyment - chociażby parę od journey, czy jak cruise śpiewa "pour some sugar on me". chyba to kiczowate "we built this city" się znajdzie. w sam raz na seans z du.peczką co gustuje w chu.jowej klasyce rocka.

http://www.youtube.com/watch?v=4H22BL2qYZc

no i ta blodni jest kurde mega. co gra główną rolę.

Edited by tk___tk
Posted (edited)

Oida! Ludziska jak to mozliwe, ze po dwoch stronach bablania o musicalach nikt nie podal jeszcze Blues Brothers, klasyka komedii, musicalu, obsady aktorskiej( w orginale zagral sam Ray Charles, w reameku z 2000 Erykah Badu). Niepokonany film.

Nie wierze, ze ktos z forum przelknal Over The Raibow- moja zona miluje ten film. 

A jesli chodzi o moje propozycje( kazdy musical ogladam z wywalonym jezorem) to...

Po 1 jak cholera: Sound of Music- bo mam mega sentyment do tego filmu, chocby dlatego, ze mieszkam w Salzburgu i bylem w doslownie wszystkich miejscach z tego musialu, mam zdjecie z zona kolo altanki z piosenki 16 going on 17 no i mieszkalem zaraz obok bylej willi Von Trapow, mozna powiedziec, ze bylem ich sasiadem ;P ( polansowalem sie troche na forum). Tu macie trailer jako, ze wszyscy cos wklejaja:

http://www.youtube.com/watch?v=KuWsQSntFf0

PS. Zauwazyl ktos, ze motyw z" My favorite thing" byl wykozystany na poczatku Fear and loathing in Las Vegas

A po drugie: Mamma mia!

O boze to bardzo sympatyczny film, nie ma dziewczyny ktorej by sienie spodobal, wiec jak znalazl na wieczory, wysepka na ktorej go krecono jest podobno rozchwytywana przez turystow i wcale sie nie dziwie( wyjatkowo urokliwe miejsce)

I po 3: Chicago

Swietnie oddany klimat, boska Zeta, nabijanie sie z systemu prawnego z epoki w dosyc inteligetny sposob i badz co badz Richard Gere, ja go tam lubie

Edited by okens
Guest _Be_
Posted

Orkens jesteś ślepy bo i mamma mia i blues brothers byli na poprzedniej stronie.