hegemon 1 241 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 No umowmy sie, ze Jankes to mimo wszystko pare klas wyzej niz ZAPA, i dostepnosc akutalnie lepsza Dla mnie Janek ma dwie przewagi: dostępność i mniejszą moc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Nie wiem czy było już tu wspominane, ale właśnie delektuje się tym piwkiem i w tym momencie wszystkie perły itp. idą w odstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 U mnie ostatnio różne oblicza Olimpu, strasznie nierówny browar jednak. Zaskakująca niezła rodzima (P)IPA, słaby Zeus i duża gama średnich piw. Nie mniej od czasu do czasu pewnie będę powracał do niektórych pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Które twoim zdaniem najlepsze? Piłem tylko Charona i był nawet ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ostatnio bardzo mi Hera smakuje. Ciekawy byl tez Zefir , Single Hop na Oktawii. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj widziałem w biedrze Cechowe stout z vanpura. Pił ktoś? Warto wydać te 2,90 czy 2,99? Cena jak na biedrone całkiem wysoka. Edytowane 12 Lutego 2015 przez mclusky Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 stout - nie dla każdego piwo Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Pite wczoraj. Zaskakująco dobre - ostrość chili nie psuje walorów portera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) ja dzisiaj zakupiłem: i i chłodzą się na wieczór dr brew i rogaty miały dzisiaj premierę! Edytowane 21 Lutego 2015 przez Szejdj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Hokus pokus pity 2 dni temu, a w lodówce czeka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Żapę i trzy od Pinty piłem. Rowing Jack kupiłem jakiś czas temu jako pierwsze z takich lepszych piw i zrobiło na mnie ogromne wrażenie, ciekawe jak smakuje po takim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Gdzie jeszcze kupiłeś brackie imperial ipa? Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ejj to Brackie Imperial IPA było straszne, a przynajmniej tescowa odmiana, którą kupiłem chwilę po ogłoszeniu wyników Birofilii. Podobno wersja z kija a tescowa to niebo, a ziemia... Niestety nie miałem okazji sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Pryx jak zwykle szalejesz. Ja wczoraj dorwałem Komes Porter w najlepszej butelce na świecie z korkiem. Potwierdza się natomiast to o czym wczoraj rozmawialiśmy na party - gracze Destiny to pijaki i ćpają te rajdy i i nne ciulstwa Cytuj Odnośnik do komentarza
tomci23 55 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wczoraj piłem miodowe z manufaktury blehhh.Piwko musi byc gorzkie i zimne Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wczoraj pękł Żywiec APA i Hop Sasa Ale Browaru. Tak jak Hop Sasa (tzw. Singiel Hop, piwo chmielone jednym rodzajem chmielu, w tym przypadku polskim)smakowała z każdym łykiem lepiej, tak z ŻAPĄ to był mój ostatni kontakt. Piłem je trzeci raz i obecnie stawiam je oczko wyżej zwykłego Żywca, smakuje jakby zaczęli ją rozcieńczać w porównaniu z tym co na początku butelkowali, co brzmi jak żart, bo piwo to było już od początku mniej wyraziste, gorzkie, słabiej chmielone niż wszystkie inne American Pale Ale jakie piłem. Brackie Imperial IPA lubię za wiele smaków które ma w sobie ukryte, choć piwo ma 8,5% alkoholu nie atakuje na samym początku, wyczuwalny jest dopiero na sam koniec. Gdzie jeszcze kupiłeś brackie imperial ipa? https://www.facebook.com/swiatpiwaopole?fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Pryxfus a to Brackie gdzie kupujesz? Ja skusiłem się kiedyś w Tesco, ale potem zdziwiłem się, kiedy zobaczyłem cenę w lokalnym sklepie z piwkiem. Cenę wyższą o 5 zł... Myślisz, że może być różnica w jakości? Edit: ok, już widzę gdzie kupujesz. Edytowane 22 Lutego 2015 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wczoraj piłem harnasie, poszły 4 i ładnie nayebany latałem po osiedlu, polecam wszystkim koneserom 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Tommo, szczochopijco, już wypowiedziałeś się w tym temacie o Twoim stosunku do piwa. Oficjalnie też go zamknąłeś. Po co ten post? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Z racji braku porządnego sklepu w okolicy, zamówiony został zestaw do wyrobu własnego browaru )) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Polecam motzno. Parę stron wcześniej wrzucałem kilka zdjęć z mojego warzenia. Narazie 6 warek za mną i w tym tygodniu lecę kolejną. Pryxfus, pytałem o Brackie, bo wydaje mi się, że tego już od daaaaawna nie warzyli. Do kiedy jest data ważności? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Tommo jak Pan Mietek na blogu u Kopyry Pryxfus, pytałem o Brackie, bo wydaje mi się, że tego już od daaaaawna nie warzyli. Do kiedy jest data ważności? Też wydawało mi się, że skończyli je warzyć jak wyszedł nowy zwyciężca Birofilii - Dubbel Cieszyński. Może to jakaś ostatnia butelka która się uchowała. Cytuj Odnośnik do komentarza
DojlidyZubr 1 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 ja dzisiaj zakupiłem: i i chłodzą się na wieczór dr brew i rogaty miały dzisiaj premierę! Gdzie takie cos mozna kupic? Powaznie sie pytam 1 raz na oczy widze nawet Cytuj Odnośnik do komentarza
hegemon 1 241 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) @art57 Najlepiej jeśli masz u siebie w mieście jakiś sklep specjalistyczny. Jeśli nie - polecam odwiedziny zwykłych sklepów monopolowych. Czasem można dostać niezłe cuda. Jest już ranking browar.biz za 2014: http://www.browar.biz/piworoku/2014 . Edytowane 24 Lutego 2015 przez hegemon Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Jeszcze jest strona ratebeer.com. Chyba w zakladce places (na telefonie siedze to nie wiem) mozna szukac sklepów/barow/multitapow w poblizu. Dobry shit Edit: a no i jest appka z mapą na telefon. W jakimś obcym mieście czy kraju sie przydaje Edytowane 24 Lutego 2015 przez mikro Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi