Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 319,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano
  • Autor

Ziomeczki pewnie już wiecie, ale EB wróciło do naszego pięknego kraju nad Wisłą! W czasach swietności tego piwka nie miałem możliwości zdegustowania go, gdyż byłem gówniarzem... Piwo ogólnie nie urywa dupy. Taki wodnisty Specjal, więc pod na(pipi)kę się nadaję, ale walorów degustacyjnych brak.

A teraz ważniejszy news:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10309062_400109483527485_4071538853864896006_n.jpg?oh=f0c06bd338b48a6a1a75756ef2b4a137&oe=55D45FFF&__gda__=1441124899_7740ada96adf2c5042ad1d88ac930955

Edytowane przez szaden

Opublikowano

Może ktoś potwierdzić? Na Wypoku twierdzą, że Tesco, ale w żadnej z gazetek nie znalazłem tej strony.

Opublikowano
  • Autor

Podobno Tesco. W ich niektórych sklepach od dawna można upolować sporo kraftu.

Opublikowano

Polecam sieć sklepów EURO - u mnie na wiosce cały przekrój piw co Szaden wrzucałeś. O ile to piwo bo się nie znam. :)

Opublikowano
  • Autor

Panownie znalazłem chyba najlepsze APA na rynku:

pinta-a-ja-pale-ale-2014-10-29-preview_2

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio czaiłem się na Pacifica, ale nie mogę go znaleźć w Łodzi :(

Opublikowano

Piłem to EB i syf straszny, poszło do zlewu. A za małolata się tym regularnie upijałem :D

@Krupek: http://www.wiki.piwo.org/American_Pale_Ale

@ szaden spróbuj znaleźć:

Kinky Ale z Doctor Brew chmielony jednym chmielem Equinox

Dr-Brew-Kinky-Ale.jpg

King of the Hop z Alebrowaru

king-of-hop-32.jpg

i mój ulubiony American Pale Ale z Browaru Wrężel

dscf8320.jpg

Opublikowano
  • Autor

Piłem Kiny Ale i King of Hop, ale APA od Pinty moim zdaniem lepsza. Musiałbym porównać pijąc jednocześnie.

Opublikowano

Wiecie gdzie kupię pojedynczego białego Żywca? Zwykły mi nigdy nie smakował, a wczoraj piłem tego białego z kolendrą i był pyszniutki.

Opublikowano

Dzięki chłopaki, piłem go i widziałem tylko w tych paczkach po 4 piwa, gdzie każde jest inne.

Opublikowano

W Biedronie zawsze były wszystkie te Żywce, Marcowe,Białe, srałe i jakieś tam, w małych butelkach. Nigdy nie kupowałem, ale często jakieś orzeszki biorę, a browary przy nich są, więc rzucały mi się w oczy. Jakby nie było to najwyżej weźmiesz sobie malinowego bronksa, albo Vipa :reggie:

Opublikowano

Słodkie piwo  :bad:

A w zasadzie: słodkie [cokolwiek słodkie do jedzenia lub picia]  :bad:

Opublikowano

Ostatnio wypiłem pół radlera i to jest blamaż, nie lubię smakowych piw. Kumpel miał tego nowego Lecha z colą, o matko, dramat.

Opublikowano

Piłem Kiny Ale i King of Hop, ale APA od Pinty moim zdaniem lepsza. Musiałbym porównać pijąc jednocześnie.

Szaden, przypomniałem sobie o jeszcze jednym, za dużo tego ostatnio ;) Kingpin Rocknrolla, też killer, polecam. Ale jak najbardziej smakuje Ci Pinta to przy niej pozostań.

Kingpin%2B-%2BRocknrolla.JPG

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano
  • Autor

Właśnie popijam Piwo z Grodziska z Żabki i powiem szczerze, że takie sobie... Pinta Grodziskie o wiele, wiele, wiele lepsza IMO. Wędzonka ledwo wyczuwalna, goryczka jakaś jest, metaliczność w smaku :/

Na wieczór mam jeszcze So Far, So Dark!

Edytowane przez szaden