Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

@mate5: jeśli chodzi o Koei to masz na myśli ich strategiczne serie? Teraz na PS4 wychodzi nowa Nobunaga's Ambition ale i tak pewnie nie opuści to granic Japonii bo ludzi chętnych do zagrani w coś bardziej wymagającego pewnie jest garstka :/

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tak, pykałem kiedyś w Genghis Khan z NESa i tę grę z francuską nazwą o wojnach napoleońskich, te gry mają taką magiczną atmosferę :f

Chciałem jeszcze kiedyś się wbić w RotTK, ale jest tyle części, że nie wiedziałem w którą zagrać i na tym się skończyło.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Wymagający i inteligenty gameplay odstraszy januszy i dzieci które chcą postrzelać w CoDzie i powyzywać czyjeś matki więc żaden wydawca na to nie pójdzie. A na bajery i cinematic experience z gier AAA brakuje funduszy developerom indie.

Są od tego wyjątki wiadomo, ale mniej więcej tak to wygląda.

Czy BioShock 1 to inteligentne AAA? Cóż w porównaniu z SS2 to raczej słabiak, nadrabiający "tylko" fantastycznym klimatem, wiarygodnie rozpisanym uniwersum, oraz względami artystycznymi, ale czy to inteligentne AAA na miarę gier PC lat 90'?

Chociaż jeden inny tytuł AAA znajdzie się w ostatnim czasie? Bo Deus Ex z oprawą na "7" do tego grona nie zaliczymy. To nie AAA. Tak samo jak Fallouty 7 generacji. 

Tak więc chyba nawet nie ma wyjątków.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

A kto blacharom grafę będzie w gierkach sponsorował jak blachary tylko lewe kluczyki od ruskich i ryżowych na alegrach za pół ceny przy premierze, albo farma na  na dzieci z rakiem za dolara, tudzież połów w zatoce, bynajmniej nie szprot. I w ogóle mnie rozwala jak blachary taki fap do blachy że TAKI POŁER i ogrywają na tym ćwierć de w prawo od Gienka "Bejsment Developer Bitłin Słój Z Compotem". A totalną obłudą to już tu zalewa jak taki Zawisza Blacharny walczy dzielnie z codami a na sztandarze trzymie godło pełne codów, I TO JESZCE KONSOLOWE. Nie wiem czy się wstydzi jeden z drugim tak tej blachy o którą walczy czy niedorozwinięte jakieś. 

Serio, trochę oleju w banioku by się przydało.

iYRzPOC3QcRUP.gif

Opublikowano

Dylamat niczym inteligencja vs uroda.

Opublikowano

A kto blacharom grafę będzie w gierkach sponsorował jak blachary tylko lewe kluczyki od ruskich i ryżowych na alegrach za pół ceny przy premierze, albo farma na  na dzieci z rakiem za dolara, tudzież połów w zatoce, bynajmniej nie szprot. I w ogóle mnie rozwala jak blachary taki fap do blachy że TAKI POŁER i ogrywają na tym ćwierć de w prawo od Gienka "Bejsment Developer Bitłin Słój Z Compotem". A totalną obłudą to już tu zalewa jak taki Zawisza Blacharny walczy dzielnie z codami a na sztandarze trzymie godło pełne codów, I TO JESZCE KONSOLOWE. Nie wiem czy się wstydzi jeden z drugim tak tej blachy o którą walczy czy niedorozwinięte jakieś. 

Serio, trochę oleju w banioku by się przydało.

iYRzPOC3QcRUP.gif

Nic nie zrozumiałem z tego bełkotu. Może odsłoń buzię jak mówisz, udaj się do laryngologa albo po prostu nie wchodź do internetu po pijaku, whateva. Zrób coś z tym. Dzięki.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Tym czasem kolejna gra na... pc

Rodzime studio bierze się za nową markę.

I poważniejsze tematy.

Przypomnijmy, że studio ma już na koncie

dwie części hitowej strategii tower offense

Anomaly i dwie zręcznościówki na

urządzenia mobilne. This War of Mine

będzie inne.

Gra została zapowiedziana dopiero przed

momentem, więc póki co informacje są dość

skąpe. Ale wiemy to co najważniejsze. Znów

znajdziemy się w środku militarnego

konfliktu, ale tym razem nie wcielimy się w

żołnierza z bronią w ręku. This War of

Mine opowie o dramacie cywilów w

oblężonym mieście, ukrywających się przed

horrorami wojny za dnia i próbujących

zgromadzić środki na przeżycie kolejnych 24

godzin pod osłoną nocy. Gra zmusi nas do

podejmowania brzemiennych w skutki

decyzji, które wpłyną na losy próbującej

przeżyć grupy.

Cytując opis filmiku:

W czasie wojny nie ma decyzji dobrych i

złych. Liczy się tylko przetrwanie. Im

szybciej to zrozumiesz, tym lepiej.

Mocne. Nie tego się spodziewałem, ale z

tego zaskoczenia zrodziło się wielkie

zainteresowanie. Mam nadzieję, że niedługo

będziemy mieć dla Was więcej informacji.

Aktualizacja: Oto platformy docelowe:

@mmmaslov Win, Mac, Linux w pierwszej

kolejności. Gra na PC.

m.polygamia.pl/Polygamia/1,109150,15612484,11_Bit_zapowiedzialo_This_War_of_Mine___pokaze_wojne.html

Mendrek, tu może byc więcej interakcji między bohaterami niż w tlou. Jarasz się?

Opublikowano

Xbox One Exclusive Quantum Break Developer Wins an Oscar

Quantum Break is being made by people who have been there and done that. I say that because only recently one of the developers at Remedy Entertainment won an Oscar for his work on the movie Gravity.

Greg Louden recently joined Remedy, but before starting to work on the game, he was a part of the visual effects team that worked on Sandra Bullock and George Clooney’s space based flick.

The movie won an Oscar for the best visual effects along with six other wins. Louden feels pretty much overwhelmed by the occasion:

Just like game development, creating visual effects is based on teamwork. I’m honored to have been part of Gravity’s hard working team with very talented peers, supervisor and a great director. It’s an easy transition from movies to games, and now I get to put my skills to the test with Quantum Break.

He might not have won the Academy Award for Quantum Break or any other game for that matter, but the mere fact that Remedy Entertainment has Oscar winning visual artists on board should tell you what to expect from the game when it hits the market.

Talking of the game development, Louden is currently working as a level designer and scripter. The live action portions between the chapters of the game will use transmedia approach i.e. a single story will be told across multiple platforms.

We already know that there will be a TV series based on the game too, so it will be interesting to see how they pull it off.

Quantum Break doesn’t have a release date yet.

http://segmentnext.com/2014/03/04/xbox-one-exclusive-quantum-break-developer-wins-an-oscar/

dat sinematik ekspirjens

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Stallion83 w końcu dobił do 1.000.000 GS, ciekawe czy rzuci się na 2 mln XD

BilndyjCIAArZL_.png

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Stallion83 w końcu dobił do 1.000.000 GS, ciekawe czy rzuci się na 2 mln XD

BilndyjCIAArZL_.png

Przejdzie na PS4
Opublikowano

Dobra co warto ograć na PC czego nie na konsolach i nie ma yebnietych wymagań graficznych? 

1. Paper Please

2......

3......

4......

5......

?

DayZ Mod (Epoch, lub Overwatch), a nie StandAlone które jest słabe i bardziej zbugowane niż mod do gry.

Edytowane przez NewNickPL

Opublikowano

@Grzegorzo

Trailerem mnie kupili, ciekawe jak sama gra

Opublikowano

Temat o konsolach a Wy mnie tu o jakiś gierkach na PC. Wypyerdalać z tym.

Opublikowano

Temat o konsolach a Wy mnie tu o jakiś gierkach na PC. Wypyerdalać z tym.

Na konsole jeszcze nie ma gierek więc temat się wyczerpał huehue

Opublikowano
"Zmusili nas do pokazu na E3 2012. Nie mieliśmy zielonego pojęcia, czym będą te konsole nowej generacji, więc Watch Dogs działało właściwie tylko na konsolach siódmej generacji od samego początku. Ale zawsze kierowaliśmy projekt w takim kierunku, by tworzyć coś, co można by nazwać przyszłością grania. Yves forsował pomysł prezentacji gry na E3 2012. W finalnym rozrachunku sądzę, że nie pomylił się. 

http://www.ppe.pl/news-27340-watch_dogs_tworzono_z_mysla_o_last_genach__tworcy_zmuszeni_do_prezentacji_na_e3_2012.html

mógł od razu powiedzieć kto ich zmuszał do reżyserki pokazu gameplayu z The Division, żeby przygotować graczy do kolejnej fali beki

Opublikowano

lol amazon ponoć usuwa negatywne opinie o titanfallu

Opublikowano

Wymagający i inteligenty gameplay odstraszy januszy i dzieci które chcą postrzelać w CoDzie i powyzywać czyjeś matki więc żaden wydawca na to nie pójdzie. A na bajery i cinematic experience z gier AAA brakuje funduszy developerom indie.

Są od tego wyjątki wiadomo, ale mniej więcej tak to wygląda.

Czy BioShock 1 to inteligentne AAA?

Teraz to właściwie żadna gra nie jest AAA według pierwotnej definicji:

Since AAA its an acronym, each "A" has a meaning regarding an overall quality. One "A" is given to games that are consider to be "Critical Success" (critics or reviewers give it a perfect, or almost perfect score), another "A" is used when a game brings "innovative Gameplay" (a gaming characteristic so unique that differentiate the game from all the rest), and finally, the last "A" defines "Financial Success" (game sales that generate a huge profit).

Ciekawe jaką grę z ostatnich 10 można by nazwać AAA według tych zasad? :)

Opublikowano

"Believe the hype" - IGN

:teehee:

Opublikowano

Nagrody BAFTA 2014 rozdane. Najlepsza gra, najlepsza przygodowa gra akcji, najlepsza fabuła i najlepszy dźwięk dla The Last of US. Ciekawe czy botki albo blachy dostaną kiedyś grę na takim poziomie 8)

Opublikowano

albo amazon juz kupil xboxa i robi sobie miejsce albo ms oczywiscie im placi

ms placi im tez zeby infamous byl na 6 a titanfall na 1

no i oczywiscie oplaca vgc, zeby wyniki byly bardziej na korzysz xboxa w ostatnich tygodniach

Opublikowano

Nagrody BAFTA 2014 rozdane. Najlepsza gra, najlepsza przygodowa gra akcji, najlepsza fabuła i najlepszy dźwięk dla The Last of US. Ciekawe czy botki albo blachy dostaną kiedyś grę na takim poziomie 8)

Samograj, uncharted z zombiakami.
Opublikowano

dla nich to tylko noszenie drabiny i pif-paf do grzyba. prawdziwa gra to Papers Please, gdzie gameplay zmienny zaskakuje miliard razy. Wyznacza standardy. 

(pipi)a wydaliby TLOU na PS4 to bym wreszcie zagrał :D

Opublikowano

W takiej oprawie jak Division to chyba Fallouta nie zobaczymy ale nowy "fallout" się robi. Dokładniej Wasteland 2:

20130711155846.jpg

Dlaczego gry na pc AD 2014 wyglądają gorzej niż Baldur's Gate Alliance na PS2?

Jezu co ja bym dał za Baldursy w chociażby takiej oprawie jak Dragon Age, to by się sprzedało genialnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.