Jump to content

Bułgaria

Recommended Posts

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

jak na samochodowe wojaze na wlasny koszt to tylko Chorwacja - cudowny kraj, jak sie wezmie jedzenie z polski + na miejscu bedzie opierac sie na kupowaniu zarcia w marketach to wyjdzie praktycznie tak samo jak nad polskim morzem, a pogoda pewna.

Bułgaria tansza niż Chorwacja ale do mnie perspektywa jazdy na wlasny koszt 1700km mnie odrzuca. JEszcze Wegry sa tanie i duzo osob chwali i sa blisko ale nie bylem nigdy wiec sie nie wypowiem.

Jak z biur podrozy autokarem lub samolotem to wiekszego wyboru nie ma - od lat czolowka gdzie najtaniej(i jedzenie na miejscu jak i same wczasy) i gdzie hurtowo cisna polacy sie nie zmienia: bulgaria, turcja, tunezja i egipt

Edited by Ficuś

no właśnie chodzi o wycieczkę na własny koszt i raczej autem, ale jeśli jakimś autokarem czy innym dyliżansem wyszłoby znacznie taniej to w sumie czemu nie. z drugiej strony do Bułgarii jest dalej niż do Chorwacji więc autem wyjdzie na to samo cenowo pewnie.

myślimy o takim wypadzie właśnie ze względu na to, że polskie morze jest drogie i ciężko trafić na spoko pogodę, więc jeśli wypad do Bułgarii bądź Chorwacji ma kosztować tyle co nad nasze smutne morze to nie ma co się zastanawiać.

w zyciu bym sie do bulgarii autem nie fatygowal tyle kilometrow, kraj tego nie warty by tyle ryzykowac, tym bardziej ze samolotem tam polecisz za stosunkowo smieszne pieniadze i oszczedzasz caly masterplan - jak jechac, gdzie tankowac, czy nie dostac mandatu itp.

• 4 weeks later...
  • 3 years later...

Dziś ostanie dzień pracy i zaczynam urlop, w poniedziałek wylatuję do Słonecznego Brzegu, dwa lata temu byłem na złotych piaskach i jedyne do czego wtedy mogłem się przyczepić to brudne plaże i walące się śmieci na ulicach. No ale złote piaski to raczej imprezowa część Bułgarii więc nawalone dzieciaki raczej nie słyną z kultury. Jadę jak poprzednio z biurem podróży ale mimo tego zdam relację co i jak o hotelu i okolicy 

Dziś ostanie dzień pracy i zaczynam urlop, w poniedziałek wylatuję do Słonecznego Brzegu, dwa lata temu byłem na złotych piaskach i jedyne do czego wtedy mogłem się przyczepić to brudne plaże i walące się śmieci na ulicach. No ale złote piaski to raczej imprezowa część Bułgarii więc nawalone dzieciaki raczej nie słyną z kultury. Jadę jak poprzednio z biurem podróży ale mimo tego zdam relację co i jak o hotelu i okolicy

Będziemy w tym samym miejscu(Słoneczny Brzeg), z tym, że ja lecę w środę. To będzie mój pierwszy pobyt w Bułgarii, bardzo jestem ciekaw tego kraju.