Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Sony robi świetne exy, ale dalej nie rozumie pewnych podstaw. Zbytnio stawia na prezencję/animację/wygląd, mniej pompując w gameplay i jego głębię. Spójrzcie na SO, na Halo, na Forzę, Titanfall, nawet Ryse i DR 3 - wszystko ma jakieś opcje przedłużające grę, multiplayery, coopy.

Założę się, że gdyby to MS fundował Ordera, to by posłał posiłki/wymusił na nich zrobienie jakiegoś MP. Oni lepiej chyba rozumieją, że to community tworzy konsolę. To community Halo jakoś uratowało pierwszego Xboxa. Community Girsów też, w przypadku X360. Bo nie wiem czy chcę kupować konsolę za 1799 zł by popykać w 8 godzin pustego szpila z dyskusyjną głębią w gameplayu, tworzonego przez niespełnionych reżyserów filmowych.

Niech studia first party od Sony nauczą się pożytkować siły w ważniejsze aspekty developingu. Może Sucker Punch powinno mniej wydać na super nowoczesne studia mocap, a zaoszczędzoną kasę dać na stworzenie większej ilości contentu gry? SO ma prostą animację, pewnie połowę mniej polygonów od IF, ale co z tego? Kogo to obchodzi oprócz wojowników forumowych, którzy i tak pewnie grę kupią za pół roku w Best Buy. To SO ma multiplayer, więcej rzeczy do roboty i to SO zostanie zapamiętane na dłużej. A przecież główny bohater nie ma zmarszczek wzdłuż oka jak Delsin!!!

A gdy Sony stawia już na grę z community, to yebią się serwery. Ale przynajmniej jest to jakiś krok do przodu. Nowe IP od Guerilly też ponoć ma coopa. Bloodborne to będzie chyba najlepszy przykład, jak bardzo ważne jest community.

W skrocie:

''Figaro, mowie jak jest''

i1bb4o.jpg

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Czytam temat nowego coda i dostaje raka "kupie na premierę, ale sprzedam z mała stratą jak mi sie nie spodoba" gardzę tfu.

Opublikowano

MW2 było dobre, MW3 też ok. Warto było zagrać, bo jednak to dobra trylogia szczelanek, ale wszystko po MW3 to boże ratuj gó.wno obesr.ane.

Ah, pamiętam szitstorm z misją No Russians w MW2.

No właśnie, coś w tym jest. Nie żebym ograł coś dalej po CoD4:MW, ale MW2 i MW3 czekają na półce na swój czas. W sumie ostatnio mam idealne warunki do takich gierek na 4-5h, tj. jakaś godzina-dwie dziennie na rozrywkę elektroniczną którą i tak wolę spożytkować na oglądanie filmów :cool::lapka:.

Aha, ktoś pytał jakie exy będą na X1 w 2015 roku. A co my to, (pipi) wróżki jesteśmy? To nie PS4, żeby zapowiadali gierki na następne 20 lat, jak mają coś do pokazania to pokazują i bam, kilka miesięcy później w to grasz.

to jest jedna z pierwszych oznak, że zaczynasz dorastać drogi kruku. 5-6h to optymalna długość gry dla ludzi z pracą i życiem rodzinnym. witamy w prawdziwym świecie.

Opublikowano

sony ma za duzo krawaciarzy, nie ma kogos takiego jak obecnie spencer w m$. Poza tym ich oddzialy wewnetrzne i pomysly na gry dalej zbyt bardzo tkwia w erze ich poczatkow czyli psx gdzie krolowal tylko i wylacznie singiel. Niestety zamiast szlifowac to co w tamtych czasach decydowalo o tym, ze wszyscy grali w gry singlowe i je kochali czyli gameplay ci uznali, ze czynnikiem decydujacym bedzie oczoj.ebna grafika i prezentacja. Tez ten trend zauwazam od jakiegos czasu i troche to niepokoi choc widac powoli, ze probuja czegos innego, niestety tu napotkali duzy problem a mianowicie nieogarnieta przez nich infrasturkture sieciowa

microsoft znowu od poczatku zaiteresowania konsolami czyli pierwszego xboxa wie w czym jest mocne - to serwery, to infrastruktura, widac, ze wywodza sie z pc gdzie to wlasnie gry multiplayer ciesza sie najwieksza popularnoscia i postanowili wlasnie w to od samego poczatku uderzyc - halo, gyrosy, dobrze dzialajce serwery, achivy, cross game chat - wszystko podporzadkowane pod to. Alleluja ze jest sony bo gdyby nie sony zylibysmy w czasie always online i drm ale na szczecie sie wz tego wycofali, bolalo mnie tez od zawsze ze exy na ten sprzet to tak na prawde 4 glowne serie - halo,gyrosy,fable i forza z czego interesowala by mnie tylko jedna ale juz tutaj widac poprawe - zaczynaja tworzyc cos nowego i juz nie tylko ukierunkowanego na multi ale tez na singla

Opublikowano

gdyby tylko oglosili Persona 5 jako multiplatform....to bym w 100% powiedzial bye bye Sony....ehhhhh

Przeciez ps3 kosztuje teraz z 4 stowki używane, a obie wersje beda pewnie identyczne, wiec nie wiem gdzie masz problem :P ja tam ps3 ciagle trzymam i dzieki temu nie mam najmniejszej potrzeby kupna ps4 (poki co).

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Ten rok zdecydowanie wygrywa xone. Ale już następny to prawie co miesiąc wychodzi jakiś eks na ps4. Rok 2015 będzie wyrównana już walka na gry.

Opublikowano

Prawie co miesiąc? W lutym Bloodborne i Order, a potem dopiero na jesieni U4. Na Xboksie za to tylko jesień w premierach.

Opublikowano

Też mam nadzieję,że w przyszłym roku te nowe growe pudełka się rozkręcą bo na obecną chwilę jest tak sobie.

Opublikowano

Prawie co miesiąc? W lutym Bloodborne i Order, a potem dopiero na jesieni U4. Na Xboksie za to tylko jesień w premierach.

a w miedzy czasie Ratchet, Alienation, Rime, Persona. Nie każdy ex musi być komercyjną megatoną, vide Demon's Souls, czy Valkyria.

Opublikowano

Z tą Personą 5 to bym się nie galopował bo jak wyjdzie pod koniec roku po ang to będzie już sukces.

Opublikowano

No uściślając. Tak samo spodziewam się U4 najwcześniej w listopadzie.

Opublikowano

a w miedzy czasie Ratchet, Alienation, Rime, Persona. Nie każdy ex musi być komercyjną megatoną, vide Demon's Souls, czy Valkyria.

Ale to Uncharted czy Bloodborne będzie walczyć w CW, a nie jakieś ratchety czy persony. :reggie:

Opublikowano

Już widzę jak Persona 5 wyjdzie w 2015 u nas :P Tak jak i morze arkejdów jak RIME, z których wyjdzie w przyszłym roku może co 3.

Opublikowano

Ale ogolnie od teraz to wychodzi jedna godna uwagi gra w miesiacu srednio

PES2015 

Guilty Gear Xrd

Batman 

Wiedzmin 3

Order

Bloodborne

MGS5 

pozniej ogorkowy i U4 ;f

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ale to Uncharted czy Bloodborne będzie walczyć w CW, a nie jakieś ratchety czy persony. :reggie:
Ależ oczywiście że typowo konsolowi przedstawiciele gier nie dla junuszy będą tu kartą przetargową. :reggie: Zresztą Ratchet z 2007 i 09 przyjął i sprzedał się bardzo dobrze.
Opublikowano

Ja tam wierze że p5 będzie u nas już w 2k15.

Opublikowano

Ależ oczywiście że typowo konsolowi przedstawiciele gier nie dla junuszy będą tu kartą przetargową. :reggie: Zresztą Ratchet z 2007 i 09 przyjął i sprzedał się bardzo dobrze.

Ratchet z 09 nie sprzedał się dobrze.

Opublikowano

@Figaro

1.8 mln. wg niedoszacowanych cyferek vgchartz. Czyli nawet lepiej niż DeS. Jesli koszty produkcji i marketing nie przekroczyły 40 mln. to wystarczająco dobrze dla devów, by inwestowali w kontynuacje. Co zresztą robili. Wnioskuje po gierkach za 100 mln. których sprzedaż na poziomie 3.5 mln. jest uznawana za porażkę.

Opublikowano

A ten Rachet nie był dodawany do bundli jakiś?

Opublikowano

@suteq

T.j. LBP, MS PR, czy U3. Imo tak długo jak devi są zadowoleni i robią kontynuacje, sprzedaż musi być dla nich wystarczająco dobra. Sukces i zadowolenie z wyników sprzedaż po zaledwie 1 mln. odtrąbiło np Level 5 za NNK i Vanillvare za 800 tys. DC. Pomimo mniejszego targetu mniejszy budżet pozwolił wyjść im na swoje.

Opublikowano

Zawsze robisz wszystko, żeby wyszło na klapkowe. :frog:

Opublikowano

@NLY

Crack in Time sprzedał się poniżej oczekiwań. To znany fakt. Stąd po nim nastąpiły liczne spin offy, próby zmiany kierunku, które tylko pogrążyły serię.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Skoro Don wyczarował H2 to czemu i nie inne eksy. A i wymyśl jakiś nowy tekst, bo ten że MS zapowiada i za kilka miesięcy grasz jest  .... słaby  :reggie:   Kiedy zapowiedzieli QB? Czemu jeszcze nie można w niego zagrać? itd.

Odpowiedź jest prosta: Don jest insajderem :sorcerer:.

Opublikowano

Oj tam, RE6 wg Crapcom też sprzedał się poniżej oczekiwań, choć i tak wyszli grubo na swoje. Wiadomo że mendy w krawatach zawsze chciałyby min. 3 mln.

@suteq

no ba. :->

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jeśli interesuje Cię LotF kup ps4

Nie wiem jak na XO ale na PS4 dosc sporo mi gra crashowala, scinala oraz questy byly zabugowane.

słuchajcie experta, to obudzicie się z ręka w nocniku

Tyle że LotF jest tak samo technicznie s(pipi)one bez względu na platformę, po prostu za wcześnie wypuścili a że CI Games nie chciało przesuwać premiery to jest jak jest , więc próbuj dalej może następnym razem się uda ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.