Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jak ktos kupil konsole na premierę(ktorakolwiek) to faktycznie nie byloby w co aktualnie grac, ale po hui kupowac konsole na premiere?

Ja PS4 kupiłem pod koniec stycznia. Na ten moment ograłem 32 tytuły na ten system (a darowałem sobie tasiemce, DA:I czy Wolfensteina, bo to nie moja bajka), z czego dokończyć muszę dwa. Biorąc pod uwagę to, co wyszło w listopadzie i ma wyjść w grudniu oraz fakt, że doszła mi PS Vita, dosłownie nie wiem, w co pierwsze ręce włożyć. A od końcówki stycznia 2015 zaczyna się taka pozytywna jazda, że od grania chyba oszaleję. I tak, mam dużo wolnego czasu. Pierwszy rok z next-genem, z definicji zawsze najsłabszy, a i tak jestem z PS4 cholernie zadowolony.

Jeśli ktoś nie z przekory twierdzi, że na PS4 (i w sumie też na XOne) nie ma w co grać, to współczuję podejścia do tematu :/

Edytowane przez Kasias

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak ktos kupil konsole na premierę(ktorakolwiek) to faktycznie nie byloby w co aktualnie grac, ale po hui kupowac konsole na premiere?

Ja PS4 kupiłem pod koniec stycznia. Na ten moment ograłem 32 tytuły na ten system (a darowałem sobie tasiemce, DA:I czy Wolfensteina, bo to nie moja bajka), z czego dokończyć muszę dwa. Biorąc pod uwagę to, co wyszło w listopadzie i ma wyjść w grudniu oraz fakt, że doszła mi PS Vita, dosłownie nie wiem, w co pierwsze ręce włożyć. A od końcówki stycznia 2015 zaczyna się taka pozytywna jazda, że od grania chyba oszaleję. I tak, mam dużo wolnego czasu. Pierwszy rok z next-genem, z definicji zawsze najsłabszy, a i tak jestem z PS4 cholernie zadowolony.

Jeśli ktoś nie z przekory twierdzi, że na PS4 (i w sumie też na XOne) nie ma w co grać, to współczuję podejścia do tematu :/

LBP 3 - syf

PES 2015 - multiplatforma

Wolf Among Us - gra z past genów

The Walking Dead Season 2 - gra z past genów

The Walking Dead - gra z past genów

Alien - multiplatforma

Shadow Warrior - multiplatforma

The Evil Within - multiplatforma

Sleeping Dogs: DE - gra z past genów

Rayman Legends - gra z past genów

InFamous First Light

Metro Last Light - gra z past genów

Metro 2033 - gra z past genów

Dead Nation - gra z past genów

The Last of Us - gra z past genów

Murdered - multiplatforma

MGS V - multiplatforma

Thief - multiplatforma

Tomb Raider: DE - gra z past genów

Watch Dogs - multiplatforma

Child of Light - gra z past genów

Ishin - gra z past genów

inFamous Second son

Outlast - multiplatforma

Stick it to the man - multiplatforma

Killzone

Resogun

Trine 2 - gra z past genów

Contrast - multiplatforma

Nooooo doskonała jazda była, nic tylko być zadowolonym z kiepskich indie multiplatform, które były wszędzie, gier z past genów z podbitą rozdziałką i kilku exów, do których nic nie dopisywałem bo nie ma do czego się przyczepić. Gratulacje xD.

Przyznaj się - zamiast PS2 miałeś PC i jarałeś się grafą na Voodoo.

Opublikowano

W skrócie - kupiłem nextgena żeby ograć 2x drożej gry, które miałem od 2 lat na PS3  :Coolface:

Opublikowano

Czytając pare ostatnich stron, widząc podwójne standardy jakie panują wsród botów to Maciomaniak swietnie tam pasuje,każdy przecież zna jego przeszłość.

Ale wracając do euforii botków co do exow to spróbujmy panowie postawić sie w ich sytuacji.

Prawie 11 miesięcy bez żadnego exa, tak, prawie 11 miesięcy i nagle w odstępie lekko ponad miesiąca wychodzą 3 gry, jedna to kolorowa kopia gry w która grały klapki juz w Marcu która prezentuje zreszta podobny poziom za(pipi)istosci czyli każda nowa multiplatformy jest lepsza, co widać tez po profilach botków, druga to dobry następca części pierwszej absolutnego top3 poprzedniej generacji, szkoda tylko ze cześć druga jest gorsza od jedynki. I nie działający remaster z przed 10 lat jest na szczescie nadzieja ze w kolejnej generacji, jesli bedzie bo obstawiam ze Xbox upadnie bedzie juz zapewne kolejny remaster który bedzie działał.

Wiec nie ma co sie im dziwić.

Opublikowano

LBP 3 - syf

PES 2015 - multiplatforma

Wolf Among Us - gra z past genów

The Walking Dead Season 2 - gra z past genów

The Walking Dead - gra z past genów

Alien - multiplatforma

Shadow Warrior - multiplatforma

The Evil Within - multiplatforma

Sleeping Dogs: DE - gra z past genów

Rayman Legends - gra z past genów

InFamous First Light

Metro Last Light - gra z past genów

Metro 2033 - gra z past genów

Dead Nation - gra z past genów

The Last of Us - gra z past genów

Murdered - multiplatforma

MGS V - multiplatforma

Thief - multiplatforma

Tomb Raider: DE - gra z past genów

Watch Dogs - multiplatforma

Child of Light - gra z past genów

Ishin - gra z past genów

inFamous Second son

Outlast - multiplatforma

Stick it to the man - multiplatforma

Killzone

Resogun

Trine 2 - gra z past genów

Contrast - multiplatforma

Nooooo doskonała jazda była, nic tylko być zadowolonym z kiepskich indie multiplatform, które były wszędzie, gier z past genów z podbitą rozdziałką i kilku exów, do których nic nie dopisywałem bo nie ma do czego się przyczepić. Gratulacje xD.

hehe teraz na ps4 gierki prosto xbox live arcade i multiplatformy to raj gracza posiadającego szrota4, ale jak na 360 była taka sytuacja to XBOX TRZYSTASZEŚĆDZIESIĄT MARTWY OD PREMIERY TRZECICH GIRSÓW, klapki tak bardzo się gubią, że to jest zabawne. 2015 będzie wasz, tak, tak :empathy:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Przyznaj się - zamiast PS2 miałeś PC i jarałeś się grafą na Voodoo.

PS2, nie licząc jakichś naprawdę starych pryków, miałem tutaj chyba jako jeden z pierwszych. Co to jest Voodoo?

Mam nadzieję, że reszta odpowiedzi to konwencja CW. Bo w przeciwnym razie wyjdzie na to, że ktoś tu nie zrozumiał nawet słowa z tego, co napisałem :)

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Przecież chodziło o "tytuły" a nie tytuły ekskluzywne. Jak najbardziej na PS4 jest w co grać na ten moment, a będzie jeszcze więcej.

Opublikowano

Wymieniaj.

Opublikowano

Przecież chodziło o "tytuły" a nie tytuły ekskluzywne. Jak najbardziej na PS4 jest w co grać na ten moment, a będzie jeszcze więcej.

Nu jest, w past genowe gry głównie.

Na PS2 przynajmniej miałem na starcie kilka tysięcy gier z PS1, które mogłem wrzucić do paszczy konsoli i sobie pograć z wygładzonymi teksturami. Za darmo, zakładając, że kiedyś kupiłem grę. Teraz chcą dwie bomby (albo trzy na PSN - sony takie dobre, polakom gry po 300zł oferuje w edistro), za jakąś paść sprzed dwóch lat z podciągniętą rozdziałką.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Jak już weźmiemy te 5% gimbusów, które mogą odpalić gry na ultra na tych swoich blachach za 4 tys, to jaką oni widzą różnice skoro ogrywają gry na 27 calowych monitorkach?

Ale obie te gry z których filmiki wstawiłeś na poziomie PS4 zarówno jeśli chodzi o klatki jak i grafike wyświetla karta za 550 zł a nie komputery za 4 tys. zł (choć w przypadku FC4 na tej karcie masz w bonusie ostrzejsze tekstury i SSAO)

Opublikowano

@waldus

Jednego tylko nie rozumiem - jak od time splitters doszedles do BFa?

90% czasu na granie poswiecasz temu rakowi.

akurat ostatnio grałem w BFa mocno przed wakacjami (pół roku temu będzie jak nic). Teraz to ci,upnę w multi TLOU, pogram z córką w Spelunky a także chętnie zagram w różne wynalazki, które od czasu do czasu poleci bluber na PC, + jakaś strategia na PC. 

W BFa grałem/gram stricte towarzysko, choć headshoty sprawiają radość. 

bluber, tak a propos poleciłbyś coś fajnego nowego. 

Opublikowano

Podwójne standardy. Koniec pierwszego kwartału przyszłego roku będzie przepiękny dla Sony, które jako dobry i miłosierny ojciec gamingu przyjmie nawróconych botów nieśmiało pukających do bram królestwa niebieskiego.

To nawet jest dobre porownanie.

Sony i marka Playstation to tak jak kosciol i krolestwo niebieskie - Sony przez cale zycie ci obiecuje "greatness" (no bo w koncu "awaits"), czyli przyslowowie krolestwo niebieskie, prowadza to swoje stado baranow gamingu niczym dobry pasterz mowiac ze na koncu bedzie greatness, beda gry, koks i bora bora, a jak przychodzi co do czego, okazuje sie ze to sciema byla ktora miala na celu wyludzenie od ciebie pieniedzy i graj pan w multiplatformy.

Miala byc ziemia obiecana ? NO TO JEST, PATRZCIE ILE TRAWY MACIE.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Na PS2 przynajmniej miałem na starcie kilka tysięcy gier z PS1, które mogłem wrzucić do paszczy konsoli i sobie pograć z wygładzonymi teksturami. Za darmo, zakładając, że kiedyś kupiłem grę. Teraz chcą dwie bomby (albo trzy na PSN - sony takie dobre, polakom gry po 300zł oferuje w edistro), za jakąś paść sprzed dwóch lat z podciągniętą rozdziałką.

1) Jeżeli jakaś gra wyszła na PS4 i XO w tym samym momencie, co na PS3 i X360, to żaden to past-gen.

2) Multiplatformy* czy exy - mnie interesuje setting i to, czy gra mnie rusza. Poza tym w lwiej ich części różnica jest zbyt duża, bym ogrywał jeszcze na PS3, np. Ground Zeroes. *multiplatformy na PS4 najlepsze

3. Część remasterów to dla mnie pierwsze podejście, a do części chciałem po prostu wrócić (TLoU mogą dla mnie "remasterować" co rok).

PS. Teraz zczaiłem, że ty większość gier kończysz po pół godziny, więc to wyjaśnia twój problem.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Zgoda, ale podobną listę gier można ułożyć pod xboxa one. FH 2, również jest na x360 i jest to sequel, a SO z podobną oceną do Infamousa. Obecnie obie platformy pod tym względem są podobne. Tak jak pisałem wcześniej, zapowiedziane gry na PS 4 bardziej trafiają w mój gust niż zapowiedziane gry na xbox one. Bardziej wierzę w Sony, ale jak ktoś jest fanem Halo, gearsów czy forzy (ostatni tytuł sam bardzo lubię, ale ograłem na x360) to niech kupuje xboxa.

Opublikowano

Fajnego headshota to masz u mnie w sygnaturze waldus.

W bfie nie sa fajne, uwierz mi.

No, ale przeciez tylko takie znasz (*)

Opublikowano

Co Ty Czezky dzisiaj pyerdolisz za smuty to ja nawet nie. 

Opublikowano

podwojne standardy odcinek milion piecset sto dziewiecset - jako najwieksze plusy konsoli wymienia gre z srednia 75% i gre, ktore wyjdzie w nastepnym roku jesli jej znowu nie przesuna

ale jak klapek napisze o bloodborne, order, uncharted czy ratchet to zaraz wscieklosc macicy i beka bo gramy w zapowiedzi, a jak klapek napisze ze driveclub nie jest zly to zaraz beka bo przeciez slaba srednia na metacritic

widze, ze nie do konca ogarniasz

boty zjadly na przystawke oryginalne d4, na 1 danie wysmienita forze horizon 2, na danie 2 sunset overdrive, obzartuchy jeszcze napychaja sie odgrzewanym halo, deser w postaci ori i tak nie zmieści nam się już w brzuszki więc nie oburzamy się czekając jeszcze chwilę

klapy czekali rok czasu na opoznionego darmowego stejka a'la driveclub, niestety okazal sie nieswiezy, odgrzewany i wcale nie darmowy, na reszte dan musza jeszcze poczekac huy wie kiedy, ale spoko, kelner wywiesi nowe menu na 2015 juz 6 grudnia...

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Zgoda, ale podobną listę gier można ułożyć pod xboxa one. FH 2, również jest na x360 i jest to sequel, a SO z podobną oceną do Infamousa. Obecnie obie platformy pod tym względem są podobne. Tak jak pisałem wcześniej, zapowiedziane gry na PS 4 bardziej trafiają w mój gust niż zapowiedziane gry na xbox one. Bardziej wierzę w Sony, ale jak ktoś jest fanem Halo, gearsów czy forzy (ostatni tytuł sam bardzo lubię, ale ograłem na x360) to niech kupuje xboxa.

Exy na Bonera (nie uwzględniam tutaj PC)

Chariot

Crimson Dragon

D4: Dark Dreams Don’t Die

Dance Central: Spotlight

Dead Rising 3

Defense Grid 2

Divekick Addition Edition +

Fibbage

Fighter Within

Forza Motorsport 5

Halo: Spartan Assault (Xbox One)

Halo: The Master Chief Collection

How to Survive: Storm Warning Edition

KickBeat – Special Edition

Killer Instinct

Killer Instinct 2 Classic

Killer Instinct Classic

Kinect Sports Rivals

LocoCycle

Magic 2015 - Duels of the Planeswalkers

MONOPOLY Deal

MONOPOLY Plus

Naughty Kitties

Neverwinter

Nutjitsu

Pure Pool

Ryse: Son of Rome

Sixty Second Shooter Prime

Strike Suit Zero: Director's Cut

Sunset Overdrive

The Golf Club

Voice Commander

Völgarr the Viking

Zombie Driver Ultimate Edition

:fsg:

Edytowane przez ping

Opublikowano
bluber, tak a propos poleciłbyś coś fajnego nowego. 

Ja tam nie wiem z indie gierek to nowość jaką ostatnio grałem to olliolli, ale nie mam już odbiornika do pada od 360 więc nie gram, a chciałem kupić never alone, ale jakoś wyleciało mi z głowy

Opublikowano

swoja drogą jak myślicie na kolejnej generacji beda jakieś remastery remasterów? :teehee:

Opublikowano

swoja drogą jak myślicie na kolejnej generacji beda jakieś remastery remasterów? :teehee:

Nie powiem ci

Opublikowano

boty zjadly na przystawke oryginalne d4, na 1 danie wysmienita forze horizon 2, na danie 2 sunset overdrive, obzartuchy jeszcze napychaja sie odgrzewanym halo, deser w postaci ori i tak nie zmieści nam się już w brzuszki więc nie oburzamy się czekając jeszcze chwilę

Jak nic nie jedliście przez 11 miesięcy to się nie dziwię, że sie ostatnio tak nażarliście. Znowu zrobiliście zapasy, co pozwoli wam przeczekać kolejne 9-10 miesięcy do premiery QB.

Opublikowano

Kolejna generacja to już będą STEMboxy, sygnowane logiem Sony/MS, tworzone przy partnerstwie z Nvidią/ATI.

Opublikowano

Przeciez juz w tej generacji beda. Np Ratchet 1 na ps4, byl juz remaster na ps3 to teraz pykniemy remake.

Takze ta minka na koncu to beka z Sony kolego.

Opublikowano

tak wiec ciesze sie bo nie grałem w to

edit: Cooper - raport bez zastanowienia, nie pozwole sie obrażać w taki sposób

Edytowane przez Fanek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.