Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Zaczynam rozumieć czezkiego, chcesz nam powiedzieć Bansai ze FH2 jest bardziej skillowa od DriveCluba?

Podaj prosze przykłady klapów którzy przejechali sie na DC.

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jaki ból, że na Xone są najlepsze wyścigi, a na PS4 same popłuczyny :P

Oczywiście w świecie klapków auto na pełnym gazie nie przeleci przez 15m trawy jak strzała bo w realu by się teleoprtowało przed zakręt XD

Tak się podniecają nad biciem czasów i realizmem, ale na jakiej konsoli wyszedł konsolowy sim z najlepszym modelem jazdy i fizyki? No właśnie :)

Akurat konsole nie mają ani jednego prawdziwego sima. Poza tym do podniecania się biciem czasów wystarczy rewelacyjny model jazdy (który w DriveClubie jest) i nie musi to być symulacja, której jak wcześniej napisałem nie ma na konsolach od dawna, jeżeli w ogóle kiedyś była. Użytkownik PC może co najwyżej zaśmiać się pod nosem czytając, że Gran Turismo albo Forza to simy.

@Bansai - o (pipi)a masz tak spaczone postrzeganie prowadzenia auta przez tego Horizona, że ja (pipi)ę... No tak lepsze niekończące się drifty, które są tak proste do ogarnięcia, że z zamkniętymi oczami można je robić - jednym słowem lodowisko... Weź człowieku spróbuj jakieś wyzwanie zrobić w DC z czasem w miarę konkurencyjnym, to wszystkim nam pokażesz jak prosta jest ta gra. A ESP ta gra nie posiada, wystarczy zobaczyć jaka jest podsterowność w Golfie na nawrotach z gazem w podłodze, lub mocnym tylnonapędowym autem.

Ostatnio miałem krętą trasę grając online, a wybrałem niechcący Hennessey Venom (mocne i lekkie auto i zrywa przyczepność jak po(pipi)ane) i cały czas praktycznie bokami musiałem latać, bo nie mogłem go utrzymać w ciasnych zakrętach. Przez co piękna walka była, bo koleś jechał McLarenem P1 i dojeżdżał do mnie w zakrętach a ja odjeżdżałem na prostych. Piękno wyścigów kurtyzano!

Opublikowano

Jak ktos pisze, że DC nie jest wymagającym tytułem, to proponuje nie prowadzić jakiejkolwiek dyskusji z tą osobą, bo nie ma pojęcia o czym pisze.

PS. No i bomba prawdy od Marcina :reggie:

Edytowane przez YETI

Opublikowano
@Bansai - o (pipi) masz tak spaczone postrzeganie prowadzenia auta przez tego Horizona, że ja (pipi)ę... No tak lepsze niekończące się drifty, które są tak proste do ogarnięcia, że z zamkniętymi oczami można je robić - jednym słowem lodowisko... Weź człowieku spróbuj jakieś wyzwanie zrobić w DC z czasem w miarę konkurencyjnym, to wszystkim nam pokażesz jak prosta jest ta gra. A ESP ta gra nie posiada, wystarczy zobaczyć jaka jest podsterowność w Golfie na nawrotach z gazem w podłodze, lub mocnym tylnonapędowym autem.

Ostatnio miałem krętą trasę grając online, a wybrałem niechcący Hennessey Venom (mocne i lekkie auto i zrywa przyczepność jak po(pipi)ane) i cały czas praktycznie bokami musiałem latać, bo nie mogłem go utrzymać w ciasnych zakrętach. Przez co piękna walka była, bo koleś jechał McLarenem P1 i dojeżdżał do mnie w zakrętach a ja odjeżdżałem na prostych. Piękno wyścigów kurtyzano!

Przynajmniej jedna osoba stara sie byc powazna, okej...

Horizon nigdzie nie spaczyl mojego postrzegania prowadzenia auta, horizon jest arcadem pelna geba, z ELEMENTAMI sima, takimi jak wylaczenie wszystkich wspomagaczy, niczym wiecej, czy gra jest trudna, trudniejsza od DC ? NIE, wyzwanie w obu grach jest porownywalne, z ta roznica ze w burakach mozna je podbic podnoszac poziom trudnosci.

Poza tym ja nie mowie o ESP jako calosci, bo dupka na zakretach faktycznie moze wyleciec czasem, tylko o jego czesci, scislej mowiac TCS, sory ale zadna gra w ktorej mozna na zakretach cisnac na maksa gaz i nie tracic panowania nad autem nie jest w moim slowniku wymagajacą. Rozumiem ze w online moga trafic sie zacne potyczki, ale cala reszta to jest banal.

O ABSie nie wspominiales, dlaczego ? Rowniez ulatwia w znacznym stopniu rozgrywke. Jesli DC dla kogos stanowi wyzwanie, to nie wiem co o tym sadzic, najwyrazniej jego doswiadczenie ze scigalkami musi byc male.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Bansai nie ma kompletnie pojęcia o czym pisze, nie ma tez pojęcia o motoryzacji, inaczej wiedziałby ze nie ma możliwości wyłączenia ABS w każdym sportowym samochodzie. No ale niech se wyłączy ABS w LaFerrari w FH2 i podniesie sobie "realizm" XD - bo przecież w jego golfie II koła sie blokują po wciśnięciu hamulca na full.

Opublikowano

Ty ogólnie nie masz pojęcia o niczym a non stop piszesz :/

Opublikowano

@exact

Pomijajac juz to ze dopowiadasz sobie bzudry aby twoj post wygladal konkretniej, to z toba juz skonczylem rozmawiac kiedy napisales ze dc to nowy pgr.

Opublikowano

@ Bansai piszesz:

sory ale zadna gra w ktorej mozna na zakretach cisnac na maksa gaz i nie tracic panowania nad autem nie jest w moim slowniku wymagajacą.

Ale DC właśnie takie nie jest. Nie możesz cisnąć gazu na maksa w zakrętach, bo albo pojedziesz prosto (przedni napęd), albo wylecisz bokiem (tylni napęd). Jednak jest to jakoś do wyczucia i wydaje się rozsądnie rozwiązane, w FH2 latasz bokiem niemiłosiernie. W DC albo trzeba dozować gaz, albo pulsacyjnie wyczuć przyczepność, co mnie niezmiernie jara. W niektórych autach wypada wcisnąć hamulec ZANIM się odejmie gaz, bo inaczej przerzucenie nagle środka ciężkości pozamiata autem po trasie. Albo spróbuj na lekkim zakręcie w prawo dać trochę hamulca i następnie masz ostry zakręt w lewo i gdy zmienisz od razu zero-jedynkowo skręt kół to lecisz prosto bo właśnie zerwałeś 100% przyczepności. I to jest piękne w tej grze.

ABS przemilczałem, bo uważam, że i tak bym grał z nim online, żeby mieć szanse z innymi. To jest też dobre - masz pewność, że nikt nie ma włączonej linii jazdy, nikt nie jedzie z esp i nikt nie ma włączonego "łatwiejszego" sterowania - vide FH2. Każdy ma te same szanse. I od Ciebie zależy jakie auto wybrałeś do danej trasy i czy sobie z nim poradzisz. Jak nie to nie liczysz się w stawce. Nie raz przegrywałem, bo trasa okazywała się bardziej krętą/ albo szybszą.

Edit: Aha i będę tej gry bronił jak lew, bo świetnie się przy niej bawię, nie pamiętam kiedy tak dobrze przy wyścigach -a jest to mój konik. Oczywiście problemy podczas premiery do grudnia uważam za żałosne i przez nie kupiłem xbona z FH2, czego nie żałuję. Jednak DC wygrało i to przy nim teraz siedzę.

Edytowane przez Marcin_wawa

Opublikowano

Co prawda grałem w ten tytuł max 2h u znajomego, ale na pewno nie był on łatwy. Plus to co piszą ludzie w dedykowanym temacie n.t. bicia wyzwań rzucanych przez innych graczy, gdzie toczą się walki o dosłownie setne części sekund jakoś mało mi pasują do waszej wizji samograja.

No cóż, uroki tego choojowego tematu.

Opublikowano

Wcisnac hamulec przed sciagnieciem palca z gazu?

Nie gadajcie, ze w ds4 dalej triggery dzialaja tak (pipi)owo jak w ds3 i nie mozna zaczac hamowac delikatniej?

W kazdej FM jak nacisniesz na full hamulec przy pelnym gazie cie zacznie rzucac...

Edytowane przez Copper

Opublikowano

@Marcin

No to wybacz ale musimy sie nie zgodzic. Pierwsze co zrobilem po dorwaniu sie do tej gry to sprawdzanie czy TCS i ABS sa w tej grze wlaczone [oczywiscie po odblokowaniu czegos innego niz hot hatch XD ]. Zrobilem to wlaczajac Single Event, kreta trasa (juz nie pamietam ktora, ma jedna taka ostra Ske w jednym momencie), na pelnej pi*dzie wchodze w zakret, po chwili daje gazu na maksa (bedac jeszcze w trakcie zakretu) i gra blokuje mi te mozliwosc, kola nie buksuja, gaz jest dostosowany do maksymalnej wartosci ktora jest dozwolona aby nie wpasc w poslizg, mimo iz ja trzymam go na maksa, gra nie pozwala mi popelnic tego bledu, ergo, mamy TCS. Dla mnie to zabija frajde, kiedys bez tcs nie umialem jezdzic i wkurzalem sie ze trace co chwile panowanie na zakretach, dzisiaj jezdzenie bez niego jest dla mnie czysta przyjemnoscia.

Edit: Jesli dobrze bawisz sie z gra to cieszy mnie to bardzo, obys bawil sie dobrze jak najdluzej, ja niestety uwazam te gre za mdla i zdania raczej nie zmienie :)

n.t. bicia wyzwań rzucanych przez innych graczy, gdzie toczą się walki o dosłownie setne części sekund jakoś mało mi pasują do waszej wizji samograja.

No cóż, uroki tego choojowego tematu.

Ale zdajesz sobie sprawe ze walka o setne sekundy to jest i w Forzie ... kazdej ? Ja przez bity tydzien 1 event (na setki jakie istnieja w forzie) w Horizon 2 poprawialem nawazjem z kumplem, ja bilem jego rekord, on bil moj, to samo auto, te same ustawienia, TYDZIEN klepania 1 eventu, wyszlo na tym ze pobil mnie o 0.15 i na widok tej trasy mialem ochote puscic pawia.

Takze ten, to nie jest cos co weszlo wraz z DC, to jest cos co DC zgrabniej zaadoptowalo i stworzylo z tego fajny tryb. W FH2 jest to po prostu jako atrakcja ktora sie wlacza z menu start - niemniej jednak fundamenty sa te same.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

@Bansai

ależ ja tylko piłem do twojego zarzutu n.t. braku skillowości w DC. nie wiem o ma do tego FH. 

Opublikowano

@Bansai

ależ ja tylko piłem do twojego zarzutu n.t. braku skillowości w DC. nie wiem o ma do tego FH. 

Ale w tym sensie to nawet need for speed moze wymagac skilla jesli z jakims typem bijesz sie na setne sekundy, mi chodzi o to jakie wyzwanie stawia przed nami gra i jej model jazdy, a nie gracze, bo to jest kompletnie co innego.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ty ogólnie nie masz pojęcia o niczym a non stop piszesz :/

Nie wiem kolezko czym ty chcesz tu błysnąć?

Prowadze z Bansai dyskusje dotyczaca gier w ktore dane było nam grać, mamy wiec podstawy do prowadzenia dyskusji dotycząca zagadnień o których dyskutujemy co jest równoznaczne z posiadaniem pojęcia o tym o czym sie rozmawia wymieniając miedzy sobą argumenty, typowa dżentelmeńska rozmowa inteligentnych ludzi.

Nagle wpadasz Ty pisząc:

1FH2

2Guwno obesrane

3.DriveClub

Jak myślisz, jako ze to wszystkie argumenty jakimi sie posługujesz ile punktów inteligencji można Ci przypisać?

Opublikowano

Dobra, wystarczy toczenia piany na dzisiaj. Pora zobaczyc za ile moj xbox na allegro jest juz licytowany :Coolface:

Opublikowano

@ Copper:

Nie gadajcie, ze w ds4 dalej triggery dzialaja tak c(pipi) jak w ds3 i nie mozna zaczac hamowac delikatniej?

Hamować delikatniej w grze nastawionej na wykręcanie jak najlepszych czasów. ;] Oczywiście, że DS4 posiada bardzo wygodne triggery i można hamować lekko ALE PO CO?

@Bansai: ok nie wiem jakich miałbym użyć argumentów. Masz swoje zdanie.

Wyślę tylko filmik z ostatniego okrążenia Hennessey Venom, kontra McLaren P1. Czyli jazda bokiem vs. bardzo dobra przyczepność i mimo to też jazda bokiem ale mniej i tylko wtedy gdy koleś miał włączone DRS, zresztą widać jak dobrze tym operuje i wie kiedy, mimo wszystko na prostej zostaje wyruchany. :) Wybaczcie za błędy ale miałem ręce spocone i wymiękałem na 4 okrążeniu po 4 minutach ciągłego skupienia.

Dobrze widać, że jazda prosto z przyczepnością należała do rzadkości na tym torze.

Opublikowano

@Bansai

Ale w tym sensie to nawet need for speed moze wymagac skilla jesli z jakims typem bijesz sie na setne sekundy, mi chodzi o to jakie wyzwanie stawia przed nami gra i jej model jazdy, a nie gracze, bo to jest kompletnie co innego.

chcesz powiedzieć że w dobie internetu tytuł można miarodajnie ocenić jako skillowy, tylko jeśli oleje się aspekt rywalizacji online? 

grałem w ten tytuł przeciwko AI i walka o podium nawet na normalnym poziomie trudności do łatwych nie należała, podobnie jak symulacyjno podobne zakręty od których NFS potrafi skutecznie odzwyczaić. no ale moze dlatego że jestem noobem, a ty potrafisz walczyć o pierwsze miejsce takze na hardzie i wzwyż, grając tak jak na tym filmiku sprzed paru stron.  :dog:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

forza horizon 2 vs driveclub

fh2: storm island zapowiedziane wczoraj - dziś gotowe do pobrania

dc: deszcz w grze zapowiedziany na premierę - gotowy po 60 dniach

#4theplayers

:kaz:

a kiedy byla premiera horizona2?

Zresztą czekac 2 miechy na goty deszcz zgodnie nazwany najlepszym deszczem w grach ever a czekac 2 miesiace na wysepke gdzie pada govno obesrane to jednak nie to samo

Opublikowano

Ta fekaliowa retoryka chyba już na stałe weszła w kanon tematu zdominowanego przez wyższą kulturę konsolowości.  :pechowiec:  

Opublikowano

Ah Yano w cw, standardowy minusik leci. :cool:

Opublikowano

Driveclub nie skillowy, mozna tej gry nie lubic, nie trawic, smiac sie z tego, ze klapy tyle czekaly i dostaly na premiere polprodukt, ale na boga gadac takie glupoty...mega skillowa jest ta gra, w wyzwaniach widac jak skillowe sa trasy, jak rozne sa umiejetnosci, jakich umiejetnosci wymaga opanowanie do perfekcji modelu jazdy, niektorzy z forumkowych niebieskich braci robia takie turbo czasy, ze az strach, a gadamy o glupim arcade bez tuningu, bez wlaczania/wylaczania abs, gdzie wyzwania odbywaja sie na tej samej trasie, tym samym autem w tych samych warunkach

Opublikowano

Ah Yano w cw, standardowy minusik leci. :cool:

caly ten temat to jeden wielki trollfest i przerzucanie sie specjalnie glupimi arumentami (przynajmniej ze strony xbotow) a jak napisze cos w dokladnie takim samym stylu jak 99% postow tutaj to juz musisz minusowac. Masz jakis konkretny powod czy zwykly ból dupy o bomby prawdy ktore rzucam?

Opublikowano
Nie wiem kolezko czym ty chcesz tu błysnąć?

Prowadze z Bansai dyskusje dotyczaca gier w ktore dane było nam grać, mamy wiec podstawy do prowadzenia dyskusji dotycząca zagadnień o których dyskutujemy co jest równoznaczne z posiadaniem pojęcia o tym o czym sie rozmawia wymieniając miedzy sobą argumenty, typowa dżentelmeńska rozmowa inteligentnych ludzi.

Nagle wpadasz Ty pisząc:

1FH2

2Guwno obesrane

3.DriveClub

Jak myślisz, jako ze to wszystkie argumenty jakimi sie posługujesz ile punktów inteligencji można Ci przypisać?

Nigga please 

Dyskutujecie?? ty od ładnych paru miechów robisz to sam ze sobą.

@exact

Pomijajac juz to ze dopowiadasz sobie bzudry aby twoj post wygladal konkretniej, to z toba juz skonczylem rozmawiac kiedy napisales ze dc to nowy pgr.

o headshot!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.