Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@niktcienielubi

Dla mnie przedstawienie historii w DkS jest przegenialne, właśnie taka forma zachęciła mnie do poznawania wszystkiego co możliwe ze świata. Czytałem wiki, oglądałem interpretacje w necie i to było mega.

Szkoda, że dwójka okazała się takim kupsztalem. :dog:

Chociaż chętnie poznałbym jej historię, ale to bym musiał poszukać jakiegoś fajnego "lets playa" z gościem co ogarnia te tematy, bo samemu mi się nie chce w to gunwo grać.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

jakie zycie botow musi byc smutne skoro nie lubia japonskich gierek...a nie sorki pewnie grajac w halo sobie wmajwiaja ze to lepsze niz japonszczyzna i tez kolorowe

widocznie jesteś jakiś ograniczony, skoro myślisz że takie życie jest smutne. Wysrane mam na japońskie gierki z małymi wyjątkami, nie lubię ich zachowania, kultury, jest mi zupełnie obca i nie utożsamiam się z nią. Nie lubię designu, historii i postaci które są tam tworzone. No ale nie, jestem smutny bo nie grałem w Chrono Cross. Ogarnij się.

Tylko że nie każda jap. gra jest cukierkowa. Tak samo jak jej design. Co wspólnego z twoim wyobrażeniem na jap. kulturę ma np. Ninja Gaiden, RE4 i SOTC, czy j-horrory w postaci serii Fatal Frame, SH i Forbidden Siren? 

Postrzeganie tych produkcji w ten sam sposób jest gorsze niż sprowadzanie całego rynku fpsów do dzieł EA i Activision. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jak by nie było japońskiej szkoły gier to spokojnie można kończyć z graniem w gierki.

Opublikowano

MaZZeo japonie powinno sie szanowac nawet za to ze to oni wymyslili konsole, to oni dawali najbardziej przelomowe tytuly i to oni ksztaltowali przez lata to branze przez pasje, gdyby nie KKW to bys w ogole nie gral na konsolach, jezdzil na polu kombajnem, do grania sluzyl by tylko pc, a xboxa by w ogole nie bylo

choc w sumie po co ja dystutuje z slutnym botkiem vo po tylu latach dowiedzial sie co to playstation

Opublikowano

@Mazzeo

no ale przyznasz że RE, czy NG to inny styl niż typowe "chińskie bajki". zmierzam do tego że sporo z typowo jap. pomysłów (także designerskich) cieszy się sporą popularnością także na zach. jak choćby mechy, z powodzeniem wykorzystywane zarówno w nadchodzącym Xenoblade, jak i TitanFallu, czy "amerykańskie" transformersy. Rynkowi j-horrors także daleko do "pedaliady".

Opublikowano

bezguscie jestes i tyle - mgs'ow nie szanowac, finali nie szanowac, silent hill nie szanowac itp itd - to tak jaby w ogole nie byc graczem, zamiast tego jarac sie kazdym kolejnym tepym pif paf czy to z oczu bohatera czy z widoku zza plecow - no (pipi)a az mi sie (pipi) zachcialo

filmiki przerobki robisz genialne ale gust to masz typowy botowy, dziecko pc z ciebie i tyle, smutne miales dziecinstwo synek

Opublikowano

Akurat sporo osób w tym roku poleci po The Phantom Pain, Zeldę i Bloodborne, a część już poleciało po Bayonetty. Zachwyty nad demem Silent Hills, czy ub. rocznym remasterem Persony 4 Golden też dobrze rokują. 

Opublikowano

bezguscie jestes i tyle - mgs'ow nie szanowac, finali nie szanowac, silent hill nie szanowac itp itd - to tak jaby w ogole nie byc graczem, zamiast tego jarac sie kazdym kolejnym tepym pif paf czy to z oczu bohatera czy z widoku zza plecow - no (pipi)a az mi sie (pipi) zachcialo

filmiki przerobki robisz genialne ale gust to masz typowy botowy, dziecko pc z ciebie i tyle, smutne miales dziecinstwo synek

Pierdolisz Czesław. :dog:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

dlatego jako druga konsola do ps4 tylko WiiU a na xone niech sobie graja blacharze, ktorych nie stac na dobrego kompa

Opublikowano

MaZZeo japonie powinno sie szanowac nawet za to ze to oni wymyslili konsole, to oni dawali najbardziej przelomowe tytuly i to oni ksztaltowali przez lata to branze przez pasje, gdyby nie KKW to bys w ogole nie gral na konsolach, jezdzil na polu kombajnem, do grania sluzyl by tylko pc, a xboxa by w ogole nie bylo

choc w sumie po co ja dystutuje z slutnym botkiem vo po tylu latach dowiedzial sie co to playstation

Pierwszą konsolę stworzył niedawno zmarły Ralph Bear i zdecydowanie nie był on japończykiem.

Opublikowano

A Ty Ficuś grałeś w Commandos 2, Planscape: Torment, Supreme Commandera, Homeworld 1 i 2, Etherlords 1 i 2, Penumbrę razem z dodatkami? Bo jak nie, to też (pipi) z Ciebie nie gracz.

Opublikowano

wiedzialem ze ktos z tym pongiem wyskoczy ale po Coppere, ktory jako jeden z nielicznych szanuje obok Dona japonszczyzne z botow tego sie nie spodziewalem - dobrze wiesz o co mi chodzi

Opublikowano

Wiem o co Ci chodzi, ale to nie upoważnia nikogo do pisania kłamstw, bo wymyślić coś, a rozpowszechnić to 2 różne sprawy.

Zgadzam się natomiast z argumentem, iż bez Japonii można by zapomnieć o konsolowym graniu.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

A Ty Ficuś grałeś w Commandos 2, Planscape: Torment, Supreme Commandera, Homeworld 1 i 2, Etherlords 1 i 2, Penumbrę razem z dodatkami? Bo jak nie, to też (pipi) z Ciebie nie gracz.

(pipi)a kiedys sie chyba musze sygnature zrobic z grami jakie gralem i szanuje na pc jak widze randomy co pewien czas chca zablysnac i im to nie wychodzi

od (pipi)a 10 lat jak tu jestem na forum zawsze gadam ze przelom wieku to byl fajny okres dla pc - mialem, gralem - monkey island3, homeword1, commandos2, outcast, Z, blade runner, dangeon keeper(hi chezky), faraon itp itd

choc i tak wtedy nawet na pc przechodzilem ff7 czy ff8 :D :D :D a na bajach pykalem w iss ze znajomymi

Opublikowano

Ficuś, ale proszę mi się tu wylogować z oceniania czyjegoś dzieciństwa, dziękuję.

Sam jestem ogromnym miłośnikiem Japońskiej kultury i jestem tym krajem zafascynowany, ale grami niespecjalnie. Są serie, które szanuje, są serie, które mnie nie ruszają ;)

Tak czy inaczej, na poprzedniej generacji okazało się, że Japońce w większości nie potrafili już przygotować takich perełek jak na PS2 i póki co nic nie zwiastuje, że na tej generacji będzie podobnie (chociaż MGSV zapowiada się uber zayebiście).

btw. ej, skoro tych eksów będzie aż 200 na PS4 w tym roku to wychodzi średnio ponad 1 gra na dwa dni.

Dzisiaj mamy 4 stycznia. To jakie dwa eksy wyszły do tej pory?

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Niestety w styczniu nie wychodzi żaden, w lutym 1 :( Ale nie ma co się przejmować, Sony na pewno dotrzyma słowa i wypuści 200 eksów w okresie świątecznym.

(btw. więcej eksów wychodzi na vitę i ps3)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

piszesz takie bzdury że chyba czas się położyć spać

Równie dobrze ja mogę ci powiedzieć że gó.wno jesteś a nie gracz bo tona gier z peceta z lat 90tych i wczesnych lat dwutysięcznych cię ominęła w które ja grałem zamiast tego ocalałeś nastoletnie księżniczki i chłopców z dragon balla, dzieciaczku plejstejszyn.

stary kupił psxa na komunie, miał możliwości pograć i teraz będzie (pipi)ł 20 lat później kto ma jaki gust.

Opublikowano

dawaj tytuly jakie mnie w latach 90 ominely na pc :D

Opublikowano

@Copper

Oceniasz Japońskie gry przez pryzmat FF, DMC, RE, SH, Tekkena i Soul Calibur. Tymczasem Soulsy, Bayonetta, MGR, SF4, NNK, czy Dragon's Dogma, pokazały że na rynku wciąż są marki, które z powodzeniem mogą zastąpić większość z nich i nie muszą się niczego wstydzić wobec VI generacji. 

Hideo Kojima wraz z TPP i SH's, Miyazaki od DeS, DkS i nadchodzącego BB, oraz Platynowi to już w tej chwili goście, którzy dostarczą nam jednych z najlepszych gier na aktualną generację. 

Opublikowano

problem z Mazzeo jest taki ze ja w latach 90, poczatek lat 00 mialem zarowno psx jak i pc i ogrywalem to co dobre z obu systemow, w ich kontrontacji wygrala japonska szkola robienia gier dlatego juz od ps2 jestem tylko i wylacznie graczem konsolowym uzywajacym pc do internetu

Mazzeo magii japonskiej szkoly robienia gier niestety nigdy nie doswiadczyl dlatego jest smutny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.