Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tez jestem takiego zdania, ale sam nienawidzę grac na PC, no i nadal to na bank nie będą wszystkie gry, wiele multiplatform nawet omija Pecety. Humulin - (pipi)enie - najlepsze singlowe tytuly były na PS3, granie tez po latach może powodować, ze ich odbior jest zupełnie inny, niż przy premierze. Bardzo dużo tytulow nie nie przetrwalo proby czasu.

No ale rozumiem, ze wszytsko zależy od funduszy, jedni kupuja konsole czasami dla jednego tytułu, z którym spedzaja 200h, innych nawet 20 exow nie przekona i będą marudzić, ze się nie oplaca.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Polaczenie PC i XO w jeden ekosystem ma sens. Konsole beda dalej krolowaly w USA i UK, PCty w reszcie Europy. Dzieki wydawaniu gier na PC Micro takze targetuje takich graczy ktorzy XO w zyciu by nie kupili, a blache traktuja jako ziemie niczyja.

Do tego dochodza jeszcze mniejsze gry na telefony i tablety dzieki ktorym MS urwie troche branzy mobilnej.

Jak myslicie czemu MS obnizyl cene Xboxa tylko w USA, a jedynym rynkiem w Europie o ktory walczy to UK? Bo dla reszty panstw maja inny produkt - PC. W Niemczech, Hiszpanii czy Fracnji moze PS4 i sprzedaje sie kosmicznie ale tam granie na PC ciagle jest bardzo popularne i Micro chce na tym skorzystac.

Na XO zostana 3 marki - Halo, Gearsy i Forza aby nie zabic Xboxa w USA i UK. Reszta bedzie ''Xbox One & PC only''.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

które gry z ps3 nie przetrwały próby czasu? piszesz o tytułach sprzed 7-8 lat jak o jakiejś prehistorii...

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Tez jestem takiego zdania, ale sam nienawidzę grac na PC, no i nadal to na bank nie będą wszystkie gry, wiele multiplatform nawet omija Pecety. Humulin - (pipi)enie - najlepsze singlowe tytuly były na PS3, granie tez po latach może powodować, ze ich odbior jest zupełnie inny, niż przy premierze. Bardzo dużo tytulow nie nie przetrwalo proby czasu.

No ale rozumiem, ze wszytsko zależy od funduszy, jedni kupuja konsole czasami dla jednego tytułu, z którym spedzaja 200h, innych nawet 20 exow nie przekona i będą marudzić, ze się nie oplaca.

Fundusze i czas. Choć doznania z exami i nie tylko na 360 w zupełności zaspokajały mój głód obcowania z grami. Wątpię, by w przypadku obecnej generacji miało się coś zmienić. Pod koniec poprzedniej dokupiłem Wii 'by ograć exy' + 'bo Żonka uwielbia Zeldy i Okami' i tylko się utwierdziłem w przekonaniu, że nie mam czasu ani kasy na więcej niż jedną konsolę na generację. Zelda Skyward Sword i Marian Galaxy 2 do tej pory czekają na dokończenie.

A jak już włączam Wii, to nie żeby nadrabiać zaległości, ale żeby grać w Wind Wakera z GC, bo nie potrafię się od tej gry oderwać. Pod względem grafiki i gameplayu ta gra w ogóle się nie zestarzała.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Czemu jeszcze nie ma beki z tego ze wyprzedaz na ps konczy sie 21 stycznia, a obiecany kod znizkowy zostanie udostepniony 23 stycznia na cale TRZY DNI?

Opublikowano

pisalem przeciez w statusach o tym ;)

Opublikowano

Siedze na mobilce. Odczep sie Ficek. :frog:

Opublikowano

najlepsze singlowe tytuly były na PS3, granie tez po latach może powodować, ze ich odbior jest zupełnie inny, niż przy premierze. Bardzo dużo tytulow nie nie przetrwalo proby czasu.

Mocne :teehee:

Opublikowano

tym bardziej ze gry na obecna generacje gameplayowo to jest to samo co na poprzedniej albo nawet czesciej jeszcze gorzej i bardziej uposledzenie i jedynie grafa i rozdzielczosc sie zmienila :D

Opublikowano

W co tam botki teraz gracie?

próbowałem pograć w te wasze gify ale nie ogarniam sterowania ;f

Opublikowano

tym bardziej ze gry na obecna generacje gameplayowo to jest to samo co na poprzedniej albo nawet czesciej jeszcze gorzej i bardziej uposledzenie i jedynie grafa i rozdzielczosc sie zmienila :D

Nic dodać,nic ując.

Opublikowano

Czemu jeszcze nie ma beki z tego ze wyprzedaz na ps konczy sie 21 stycznia, a obiecany kod znizkowy zostanie udostepniony 23 stycznia na cale TRZY DNI?

#sonytakiedobre

xDDDDDDD

Opublikowano

Humulin to zabawny bot. Trochę jak ins na sterydach. Insowi czasami zdarzała się iskra refleksji, a Humulinowi zieleń zalała oczy. No i obaj uważają, że wybiera się konsolę z lepszymi multiplatformami. W poprzedniej generacji uważali za takową X360 (kij z tym, że możnaby z tym polemnizować), a gdy w tej generacji widać czarno na białym że PS4 góruje w multiplatformach, oni wybierają Xboxa One. LOL.

Zresztą współczuję botom, którzy w poprzedniej generacji nie kupili sobie PS3. Tyle hitów co miała, które biły rekordy i zdobywały nagrody. Do tego usługi, klasyki, eventy. Kurde, ja nie potrafię już mieć beki z ich smutnego przypadku. Jako graczowi jest mi ich po prostu żal. Co motywuje mnie do jeszcze bardziej wzmożonej walki o zapewnienie im lepszego środowiska. Nie wszystkich zapewne uda się uratować, ale jeśli taki easey czy bluber byli w stanie się zreflektować, to nie tracę nadziei...

Opublikowano

Eee, sprzedaż promocyjna trwa w PSN do 9.00 GMT 26.01.2015.

Na fejsie trąbią o tym.

Opublikowano

Nic dodać,nic ując.

ja rozumiem jeszcze gierki z czasów xkloca/ps2/gc: brak cover systemu, pasek zdrowia w miejsce regeneracji życia, ekran nie naje.bany wskaźnikami i nie wiadomo gdzie iść, levele co chwile nie wpadają nawet w strzelankach i nie trzeba bawić się z drzewkiem rozwoju żeby poprawić o 3 procent szanse na zadanie critical hitu, ale gry z ps3/xboks360? przecież obecna generacja oprócz podbitej rozdziałki (a to i tak nie zawsze) żadnej rewolucji nie wprowadziła i kontynuuje tylko trendy z poprzedniej.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Nic dodać,nic ując.
Już nie raz stwierdzono w tym temacie, że dawno nie wyszła żadna przełomowa gra... mam nadzieję, że przyjdzie jeszcze taki czas, gdzie otrzymamy gry pokroju pierwszego MGSa, Shenmue, Chrono Crossa, Zeldy OoT, Okami... poprzednia generacja takich gier nie miała. Nie zanosi się, by obecna coś miała zmienić. Większość patrzy na to, czy rozdzielczość i klatki animacji się zgadzają. Przełomowych gier nikt się chyba już nawet nie spodziewa znaleźć w branży.
Opublikowano

Spytał koleś, który gra tylko w jedną grę od premiery :teehee: Mendrek chcesz polemizować z tym, że multiplatformy wcale nie byly lepsze na 360? :facepalmz: radzę tego nie robić, ale dla ciebie bayonetta na ps3 była grywalna to już mnie nic nie zdziwi 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nic dodać,nic ując.

ja rozumiem jeszcze gierki z czasów xkloca/ps2/gc: brak cover systemu, pasek zdrowia w miejsce regeneracji życia, ekran nie naje.bany wskaźnikami i nie wiadomo gdzie iść, levele co chwile nie wpadają nawet w strzelankach i nie trzeba bawić się z drzewkiem rozwoju żeby poprawić o 3 procent szanse na zadanie critical hitu, ale gry z ps3/xboks360? przecież obecna generacja oprócz podbitej rozdziałki (a to i tak nie zawsze) żadnej rewolucji nie wprowadziła i kontynuuje tylko trendy z poprzedniej.

W wielu przypadkach również gry sa ogłupiane albo celowo sprowadzane do statusu inwalidztwa aby kazdy mogl to przejsc i bylo szeroko dostepne na czym cierpia gracze ktorzy w grach szukaja wyzwan, a nie klikania guzika i przed siebie zeby filmiki ogladac.

Opublikowano

Nie wracajmy chociaz do czasow 360/ps3, no kurde bez jaj.

Opublikowano

Nic dodać,nic ując.

W wielu przypadkach również gry sa ogłupiane albo celowo sprowadzane do statusu inwalidztwa aby kazdy mogl to przejsc i bylo szeroko dostepne na czym cierpia gracze ktorzy w grach szukaja wyzwan, a nie klikania guzika i przed siebie zeby filmiki ogladac.

to wszystko przez telltale !

IndigoProphecyCoverPS2.jpg

:kaz:

Opublikowano

próbowałem pograć w te wasze gify ale nie ogarniam sterowania ;f

Co ja Ci poradzę ze Xbox Cie tak Januszał

Spytał koleś, który gra tylko w jedną grę od premiery :teehee: Mendrek chcesz polemizować z tym, że multiplatformy wcale nie byly lepsze na 360? :facepalmz: radzę tego nie robić, ale dla ciebie bayonetta na ps3 była grywalna to już mnie nic nie zdziwi

Gra tak dobra ze mam wciąż nie ukończone Metro, Far Cry, dodatek do TLoU, GTA V, Infamous First Light :(
Opublikowano

gry do talletale graficznie zatrzymały się w czasach ps2 a gameplejowo to jest gorzej niż atari

Opublikowano

Ja wiem? Bruce lee na 65XE nadal daje rade.

Opublikowano

Branża do czasów PS2/GC/Xboxa na pewno nie wróci. Rozwijała się wtedy w tym kierunku w którym jest teraz. Przy okazji wygenerowała masę januszostwa i fanboystwa, którzy ją utrzymują, bezkrytycznie pochłaniając wszystko co tylko ich bóstwa wyplują do sklepów. Przy okazji po co się męczyć robiąc ambitną grę, która się nie sprzeda. Kilku już próbowało i większość była finansowym niewypałem.

Edytowane przez Humulin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.