Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

nie jutro tylko za 20 lat tak napisal ex4ct xD

Kinect

Pamiętamy [*]

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Będą w bundlu z Mass Effect 4 - kupisz gogle za 600$, ME4 gratis ;)

Opublikowano

Kinect, Move, 3D - wszystko to idzie o kant dupy rozbic, podejrzewam ze w tym przypadku bedzie podobnie, fajny bajer, ale nie jestem pewien co do jego zastosowania przy grach, podobnie z VR, testowalem oculusa i jakos tego nie widze, siedziec kilka godzin z tym na czerepie, tymbardziej ze efekt VR tez papy z dachu nie zrywa, na papierze wygladalo spoko, marzylem o Skyrimie w VR, ale jak juz sprobowalem to ... nie, nie w tej formie i takim wykonaniu.

Opublikowano

ale przeciez xone sie zesra pod siebie jak bedzie musial cokolwiek wygenerowac przez te okulary, to jest spiew przyszlosci zeby te okularki znalazly zastosowanie w grach, nie liczac jakis mini gierek i innych bzdetow z oteksturowaniem obiektow rodem z c64

Opublikowano

nie jutro tylko za 20 lat tak napisal ex4ct xD

Kinect

Pamiętamy [*]

ale ze co ? kinect nie istnieje, nie dziala ? czy dopiero za 20 lat bedzie smigal ?

kontrolery ruchowe to zlo, tak samo jak wirtualne gogle czy granie bez przyciskow fizycznych

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Te ficzery z PCtowej apki Xboxa to nic szczególnego. Nagrywanie na takiej zasadzie jak Shadowplay od Nvidii, in-home streaming ze Steama ale sam system zapowiada się super:

Wzrost wydajności w grach za sprawą DX12  :banderas:

Możliwość pogrania z Xbotami w multiplatformy :banderas:

Funkcjonalność i przystępność :banderas:

HoloLens  :banderas:

Nie wiem też czy dobrze usłyszałem ale wydawało mi się, że Spencer zapowiedział powiększanie biblioteki gier MSu grami na PC a więcej info na GDC? Jeśli tak to szykuje się dobra impreza, na GDC swoją obecność też zapowiedział też wszechmogący Gaben  :obama:

Opublikowano

ale przeciez xone sie zesra pod siebie jak bedzie musial cokolwiek wygenerowac przez te okulary, to jest spiew przyszlosci zeby te okularki znalazly zastosowanie w grach, nie liczac jakis mini gierek i innych bzdetow z oteksturowaniem obiektow rodem z c64

Te okularki w sobie maja GPU, CPU i procek do liczenia hologramow.

Opublikowano

Moc. Bociarnia się jara, że:

- NIEKTÓRE gry z XO powędrowały na PC, tracąc ekskluzywność

- ewentualnie pograją sobie w te gry z kimś z PC

- z dużego TV w pokoju puszczą sobie streaming takiego Quantum Break na telefon (wygoda jak chooj, nie ma co

Boty na kolanach z pełnymi... bez głowy :kaz:

akebwx.gif

Jest zbyt śmiesznie, co ja tu czytam, boty jarają się jakimiś okularami, które będą kosztować jak 3 xbony, a które nie mają nic wspólnego z tym złomem bez gier na przyszłe pół roku. Fable wędruje na pc, żydboks traci kolejnego eksa, ciekawe czy to początek emigracji gier? Pewnie tak, microsoft widząc wyniki sprzedaży takiego SO czy FH2 załamuje ręce i nie chce powtórzyć błędu, wydając kolejny raz grę na konsole, która nikogo nie obchodzi.

Opublikowano

Te okulary mają CPU, GPU i osobny procesor do generowania hologramów. Wszystko jest generowane przez nie.

Ale w grach to nie znajdzie zastosowania bo podobnie jak wszelkie podobne zabawki - będzie za drogie przez najbliższe 5-7 lat.

Opublikowano

Nie wiem też czy dobrze usłyszałem ale wydawało mi się, że Spencer zapowiedział powiększanie biblioteki gier MSu grami na PC a więcej info na GDC?

Też na to czekam :kaz:

Opublikowano

Nie wiem też czy dobrze usłyszałem ale wydawało mi się, że Spencer zapowiedział powiększanie biblioteki gier MSu grami na PC a więcej info na GDC? 

Powiedział, że na GDC będzie więcej o Windows 10 na Xone.

Opublikowano

Te okulary są kosmiczne do innych rzeczy, dziesiątek innych rzeczy, ale nie do gier. W ich kontekście w ogóle nie myślę tu o grach...

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Moc. Bociarnia się jara, że:

- NIEKTÓRE gry z XO powędrowały na PC, tracąc ekskluzywność

- ewentualnie pograją sobie w te gry z kimś z PC

- z dużego TV w pokoju puszczą sobie streaming takiego Quantum Break na telefon (wygoda jak chooj, nie ma co

Boty na kolanach z pełnymi... bez głowy :kaz:

akebwx.gif

Jest zbyt śmiesznie, co ja tu czytam, boty jarają się jakimiś okularami, które będą kosztować jak 3 xbony, a które nie mają nic wspólnego z tym złomem bez gier na przyszłe pół roku. Fable wędruje na pc, żydboks traci kolejnego eksa, ciekawe czy to początek emigracji gier? Pewnie tak, microsoft widząc wyniki sprzedaży takiego SO czy FH2 załamuje ręce i nie chce powtórzyć błędu, wydając kolejny raz grę na konsole, która nikogo nie obchodzi.

Czym mają się jarać? Żadnych gier nie dostaną przez najbliższe miesiące.

Opublikowano

no to czym sie jaracie jak sami przyznajecie ze to nie ma nic wspolnego z xone i w ogole z grami?

Opublikowano

Te okulary mają CPU, GPU i osobny procesor do generowania hologramów. Wszystko jest generowane przez nie.

Ale w grach to nie znajdzie zastosowania bo podobnie jak wszelkie podobne zabawki - będzie za drogie przez najbliższe 5-7 lat.

Też tak myślę ale z drugiej strony jak sobie wyobrażę coś jak P.T tylko, że w moim mieszkaniu to kur.va :D

Opublikowano

no to czym sie jaracie jak sami przyznajecie ze to nie ma nic wspolnego z xone i w ogole z grami?

The Order też nie ma zbyt wiele wspólnego z grami, a tasowanko takie że ho ho.

Opublikowano

tylko ze ordera odpale na ps4, a te okularki na xone w grze mozliwe ze nigdy

Opublikowano

Tak bardzo nie ma to nic wspolnego z grami ze dzisiejsza widownia na sali ma na tych okularkach grac w Minecrafta  :reggie:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Też tak myślę ale z drugiej strony jak sobie wyobrażę coś jak P.T tylko, że w moim mieszkaniu to kur.va :D

Może źle się wyraziłem - nie znajdzie większego zastosowania w grach obecnej generacji. Z czasem takie bajery będą powszechne, ale nie gdy realna cena takiego peryferyjnego akcesorium może oscylować w granicach 600$.

Opublikowano

Mmm Kinga, ale bym ja...

zabral na spacer

Moze na ppe siedzi o pseudonimie Wiesława
Opublikowano

No w sumie, film bluray też można odpalić. Jaram się, że wychodzą nowe, będę miał co robić na tym swoim PS4 jak już kupie porządne słuchawki by zagłuszyć szum tej 'konsoli' z laptopowym GPU i unixowym systemem.

Jak chcę interaktywnego filmu to sobie już wolę odpalić grę od Telltale, porządną, fajnie zrobioną, a nie pifpafy gdzie twórca se pomyślał "o, a tu możesz tylko z szotgana", "o, a tam nie pójdziesz w lewo bo konsola nie wyrabia, pasy daliśmy czarne ale korytarz też musi być wąski", "chcesz rzucić granatem? musisz opłacać subskrypcje plus", "chcesz się przełączyć na karabin maszynowy? dobra, zapłać 5$ za freedom pack: weapons".

Edytowane przez ping

Opublikowano

Tak bardzo nie ma to nic wspolnego z grami ze dzisiejsza widownia na sali ma na tych okularkach grac w Minecrafta  :reggie:

no a na xone te okulary beda generowac cale holograficzne otoczenie w forzie i nowym halo - sprawdzone info

jaracie sie okularami, ktorych zadna powazna gra na xone nie obsluzy, juz oculus stricte do gier jest lepsze

jaracie sie remoteplay, ktore od dawna ma juz sony i nawet dziala przez neta a nie tylko lokalnie

jaracie sie crossplayem, ktore od dawna ma sony 

no witamy w erze, w ktorej niebieska szlachta jest juz od dawna, trzymam kciuki by na gdc spencer pokazal microsoftowy shareplay

Opublikowano

Ludzie mają też życie poza grami, pracują, robią różne rzeczy, projektują, montują, mają życie niezależne od gier, czaisz? ;)

Opublikowano

Ludzie mają też życie poza grami, pracują, robią różne rzeczy, projektują, montują, mają życie niezależne od gier, czaisz? ;)

czaje ale to forum o grach, konsolach, a nie o projektantach i montazach, czaisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.