Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nintendo zapowiedzialo nowa konsole, NX "for smart devices", lul.

28lrsudw.jpg

Opublikowano

obstawiam że to będzie nakładka na smartfony i tablety z gierkami nintendo, z racji jak to wszystkie firmy robią fuzję to nintendo nie może pozostac w tyle

Opublikowano

Expert jaki wyluzowany, rzeklbym true casual. Tylko szkoda ze odpisuje na kazdy post i jeszcze sobie minusy za glupote tlumaczy. Co te klapy ;/

*jaki z ciebie nietryb do tego ze wszystko ci trzeba tlumaczyc, true casual odnosilo sie do twego niby stylu, hej wszystko mnie je.bie ale i tak odpisze na kazdy post ;>

N4SDt0d.gif

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

Jak pomyśle, że gdybym jednak zamiast Xbąka zdecydował się na zakup czwartego plastikowego gófna i teraz byłobym takim np. Exactem, tylko z nieco większym doświadczeniem w grach. Przyszłoby mi grać w wyścigi, które nigdy nie były dla mnie ważnym gatunkiem gier. W oczekiwaniu na nowe DS, których fanem nigdy nie byłem.... A moimi argumentami utwierdzającymi w błędnym wyborze, którego dokonałem, miałyby być:

1. Trochę lepsza grafika w multiplatformach, na którą nigdy nie zwracałem większej uwagi,

2. Perspektywa wyjścia gier pokroju Uncharted czy jakiś Killzone, które nigdy nie były dla mnie dealbreakerami....

3. Zaufanie do wieloletniego doświadczenia Sony, które zostało złamane po PS2 i teraz miałbym na siłę doszukiwać się zalet i perspektyw, jak czyni to 90% Klapów.

Czułbym, że przegrałem gamingowe życie tym wyborem. Dusiłbym się i zapewne zupełnie przestał grać, lub po prostu stałbym się kolejnym niedzielnym graczem januszem.

Posiadanie jednocześnie obu platform niestety w moim przypadku jest niemożliwe, choćby we względu na finanse.

Bierze mnie na gejmingowe wymioty, gdy pomyślę, że miałbym się znaleźć po tamtej stronie barykady.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Tyle minusików w ostatnich postach o PC, dziękuje ze doceniacie moja prace :banderas:

Trzeba przyznać ze juz teraz czuć ujednolicenie platformy PC i Xbox, kiedys minusy byłyby od blacharzy, teraz sa tez od botów.

Choćbym nie wiem jak bym danego klapa nie lubił to za obrażanie blachy nigdy nie dostanie ode mnie minusa. Może dostać tylko plusa. Blacharnia to nowotwór branży zawsze i na wieki wieków...
Opublikowano

Nie, Amigę.

Opublikowano

Expert jaki wyluzowany, rzeklbym true casual. Tylko szkoda ze odpisuje na kazdy post i jeszcze sobie minusy za glupote tlumaczy. Co te klapy ;/

N4SDt0d.gif

Mowi o mnie True Casual a nie moze sobie poradzić z levelem w kolorowance XD.
Opublikowano

No ale od bardzo dawna wybor konsoli do gier to sprawa indywidualna podejmowana z uwagi na wlasne preferencje i gusta growe - dla niektorych dealbreaker to seria halo, dla innych uncharted a dla innych jakas japonska gra o dewiacjach, tylko w CW sie bedziemy klocic, ktora z tych gier bardziej obiektywnie na to zasluguje.

Porzadnie argumentujesz zakup xone - masz prawo bo masz wlasny gust, no ale chyba nie bedziesz hejtowac, ze ktos kupil ps4 bo jednak np jara go uncharted, soulsy i chcialby pyknac w dc, ktore tobie zwisaja - tak to sie od zarania dziejow dzieje w przypadku gdy do wyboru mamy tylko jeden sprzet grajacy z uwagi na zyciowe ograniczenia

Opublikowano

Wystarczy porównać gry startowe, jak można było wybrać konsolę SONY z czymś takim ? no jak ? 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nie, Amigę.

Pytam powaznie, bo jesli masz Xboxa One to jestem ciekaw w co grasz na nim skoro jedyne dobre gry to Forza 5 i Forza Horizon, nie mów mi ze SO to deal breaker.

Tyle minusików w ostatnich postach o PC, dziękuje ze doceniacie moja prace :banderas:

Trzeba przyznać ze juz teraz czuć ujednolicenie platformy PC i Xbox, kiedys minusy byłyby od blacharzy, teraz sa tez od botów.

Choćbym nie wiem jak bym danego klapa nie lubił to za obrażanie blachy nigdy nie dostanie ode mnie minusa. Może dostać tylko plusa. Blacharnia to nowotwór branży zawsze i na wieki wieków...
Dziękuje za solidarność w tych smutnych dla gamingu czasach.
Opublikowano

ryse, lococycle, streamride, project spark - same system selery

oczywiscie jakbym na tym zdaniu zakonczyl to zaraz boty by zaczely wscieklosc macicy - no ale ps4 ma ordera, lbp3 czy knacka , dlatego spiesze z odpowiedzia - wiem, ze ma i zrozumcie wreszcie, ze wlasnie dlatego obie konsole jesli chodzi o aktualne exy to totalna beka i tragedia, a te wielkie mityczne exy na xone, ktorych jest tyle to raptem dwie pozycje

Opublikowano

Ficek nie hejtuje, jedynie staram się postawić w sytuacji bycia po Waszej stronie nie czuję się wtedy dobrze:)

Exact SO po prostu przeszedłem, świetna gra, ale po zrobieniu tam wszystkiego już nie bardzo jest do czego wracać. F5 mam - nie gram. FH2 - miałem, nie przeszedłem. Nie jestem fanem wyścigów, nudzą mnie. Swego rodzaju dealbreakiem była w moim przypadku kolekcja Szefa, perspektywa kontynuacji Halo i Gyrosów.

Byłem także bardzo ciekawy Ori i się nie zawiodłem.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

To czekaj, dobrze rozumiem?

Podjarka Forzami a hejt na DC?

A ok, edytowałeś i juz rozumiem.

No to w co grasz?

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ficek nie hejtuje, jedynie staram się postawić w sytuacji bycia po Waszej stronie nie czuję się wtedy dobrze:)

Exact SO po prostu przeszedłem. F5 i FH2

ale ja mam to samo jakbym byl po waszej stronie :) SO i FH2 i pustka, dalej za malo by zmienic oboz :) oczywiscie jakby mnie bylo stac i mialbym czas to nawet dla tych dwoch gier juz dawno kupilbym xone ale tak nie jest wiec jeszcze sporo sporo interesujacych pozycji musialoby wyjsc + wsparcie japonszczyzny

Opublikowano

Póki co w zasadzie nadrabiałem zaległości z początku tej generacji. Obecnie kończę Ori, po czym zapewne wrócę do Halo. Przed Wieśkiem jeszcze może wrócę także do Diablo 3, które na 360 mocno katowałem i chętnie je sprawdzę w lepszej wersji.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

no to w sumie kupiles juz teraz xone dla remastera serii halo i zapowiedzi serii jakie cie jaraja, procz tej jednej gry ogrywasz multiplatformy, wpadlo ori, f5 i fh cie znudzilo, a so skonczyles i bez podniety, czyli caly mit niesamowitych gier na wylacznosc to w chwili obecnej u ciebie jedna pozycja bedaca remasterem :)

Opublikowano

Uważam, że ten mit jest trochę przesadzony, a wywołany jest chyba głównie indywidualnym przyznawaniem do danej marki. I dzieje się to w obu obozach. Tak czy siak jedziemy na podobnym wozie, droga jest dziurawa i nie bardzo wiadomo kiedy ją naprawią.

A co jeżeli cała te generacja to będzie takie waiting?

Opublikowano

To troszkę śmiesznie wyglądasz pisząc o PS4 jakie to guwno jest i jak złe skończyłbys kupując PS4 i ogrywając gre z komputera która pójdzie nawet na sutka kompie, kolekcje kucharki ktore dopiero ze dwa tygodnie temu stała sie grywalna w oczekiwaniu na gorszego Wiesława i myśląc o powrocie do Diablo ktore jest takie samo na PS4.

Opublikowano

to jest niestety podsumowanie naszego smutnego CW gdzie rycerze kawalkow tandetnego plastiku walcza na tysiace stron wmawiacjac sobie jakie to maja super sprzety w domu, jedyne sluszne, gdy tak na prawde wielu nie potrafi sobie wbic do glowy, ze tak zle jak teraz to jeszcze w gamingu konsolowym nie bylo i oba obozy jada na tym samym slepym i kalekim koniu

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz moje posty Exact i zastanów się, czy aby za bardzo się nie czepiasz.

Mam Ci na nowo argumentować wybór X'a? Mam na nowo wspominać co myślę o graniu na PC?

Na przykładzie Wieśka - posiadam PC, na którym będzie on wyglądać i chodzić lepiej niż na PS4, a i tak tą grę zamówiłem już na X'a.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ficek, ale dlaczego xbone mialby miec juz wsparcie japonszczyzny, jak ps4 tez go nie ma? Pierwsza japonska gra na ps4 Cie nie interesuje. Nastepna bedzie portem z ps3 i wyjdzie za rok, a trzecia z kolei to niezapowiedziana gra od lv5, ktora wyjdzie pewnie za 2lata.

To jest dla Ciebie wsparcie japonszczyzny? Jak tak to xone bedzie mial scalebound w przyszlym roku, wsparcie na podobnym poziomie.

Nie uwazasz, ze glupio jest kupic konsole "bo kiedys wyjda na nia interesujace mnie gry?".

Przeciez zawsze mozna sprzedac konsole. Dla mnie xone jest aktualnie duzo lepszym wyborem, zwlaszcza ze nie lubie grac na kompie jak i Ty.

Opublikowano
ryse, lococycle, streamride, project spark - same system seler

FM5 i DR3....

Panowie proszę was przypomnijcie sobie co miało PS3 w tym czasie co mają teraz te konsole.

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.