Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dark Souls na konsolach zagrało 10 000 000 xD
Tak (pipi)a. 10 milionów. 
3 miliony wersje pudełkowe.
GwG 6,5 miliona.
0,5 miliona wersja cyfrowa(nie jest potwierdzone, to mój strzał)

Na PC 1.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Chłopaki, właśnie się dowiedzieliśmy, że posiadanie 11-12cm (nawet te Twoje 1,6mln z czapki na 2,7mln na konsole to 60%) siusiaka jest "prawie tak dobre" jak posiadanie 20cm. Może urośnie.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Sprawdzić to nie sprawdzi bo przecież za dużo roboty. Trzeba na tacy podać rozwiązanie.

http://arstechnica.com/gaming/2014/04/steam-gauge-addressing-your-questions-and-concerns/2/

Fajna rzecz, szkoda ze pokazuje tylko top 100.

@Zdunek

Na PC 90% ukradlo tak jak kazda inna gre, pamietaj. Koper udowodnil obliczeniami matematycznymi.

@Koper

No sory ale dopoki ps3 i x360 nie stykna sie tymi siusiakami to zostajesz z dwoma 10 centymetrowcami. <legit logic>

Ale serio, biorac pod uwage fakt ze PC staje w szranki z 2ma (czasem 4ema) platformami, radzi sobie nienajgorzej.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dark Souls było również w Plusie - kolejne kilka baniek. I gdzie jest teraz pecet z marnym 1.6kk? 8)

Opublikowano
  • Autor

Tak. Biorąc pod uwagę, że PS3 ma dla siebie cały jeden region (gdzie inne wersje się po prostu nie liczą) to uważam, że wynik jest świetny. Mierzenie kutasów zostawiam tobie.

Opublikowano

Dark Souls było również w Plusie - kolejne kilka baniek. I gdzie jest teraz pecet z marnym 1.6kk? 8)

Taki klapek a nie wie, że nie było Darka tylko Demon.

Opublikowano

Sprawdzić to nie sprawdzi bo przecież za dużo roboty. Trzeba na tacy podać rozwiązanie.

http://arstechnica.com/gaming/2014/04/steam-gauge-addressing-your-questions-and-concerns/2/

Fajna rzecz, szkoda ze pokazuje tylko top 100.

@Zdunek

Na PC 90% ukradlo tak jak kazda inna gre, pamietaj. Koper udowodnil obliczeniami matematycznymi.

@Koper

No sory ale dopoki ps3 i x360 nie stykna sie tymi siusiakami to zostajesz z dwoma 10 centymetrowcami. <legit logic>

Ale serio, biorac pod uwage fakt ze PC staje w szranki z 2ma (czasem 4ema) platformami, radzi sobie nienajgorzej.

jetmiouoeyha_t.jpg

Pozdro dla kumatych.

Opublikowano

Troszeczkę bekowy jest ten temat.

Z jednej strony wykłócamy się o jakieś cyfry które nic w nas nie zmienią,
a z drugiej zaś strony wracamy do gier o których się nawet nie licytowaliśmy.

Opublikowano

Ups, no cóż - pomyłka. Dobre gry kupuję na premierę w pudełkach, więc czasem nie do końca znam ofertę Plusa.

Tak czy siak z niusa o sprzedaży DS2 na stronie forbesa:

original Dark Souls, which sold 1.5 million units in its first month

A na blasze święto, bo dobijają do takiego wyniku po ośmiu miesiącach, promocjach za $5 i rozdawaniu gry za darmo.

Opublikowano

Troszeczkę bekowy jest ten temat.

Z jednej strony wykłócamy się o jakieś cyfry które nic w nas nie zmienią,

a z drugiej zaś strony wracamy do gier o których się nawet nie licytowaliśmy.

"The world calls for Console Wars, and we answer! No greater good... No just cause!"

Opublikowano

A na blasze święto, bo dobijają do takiego wyniku po ośmiu miesiącach, promocjach za $5 i rozdawaniu gry za darmo.

Za darmo W cenie abonamentu gold byl na x360.

Edit: Kruk pasuje? ;)

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Jak dostałbyś w gratisie bon na 1000l paliwa do nowego auta to byś dostał go za darmo, czy byś sobie to wyliczył z ceny auta i mówił, że za to zapłaciłeś?

Wcześniej gold też był płatny, w takiej samej cenie, teraz dostajesz gry, które są na stałe przypisane do Twojego konta - bardziej za darmo to można tylko w ryj dostać. 

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Nic nie ma za darmo.
Nawet ten twój przykład z paliwem, oczywiście to jest wliczone w cenę auta.
Tak samo jak dostajesz telefon w abonamencie, wtedy jego cena wpisana jest w rachunek w formie, np. mniej korzystnego pakietu, itd.

Opublikowano

Założyłem, że kupiłbyś to auto nawet bez tego bonu.

Można wziąć inny przykład, płacisz za kablówkę 30kanałów dajmy na to 50zł, jak Ci dorzucą 10 nowych kanałów w tej samej cenie to są za darmo, bo płacisz tyle samo, a masz więcej.

Jak ściągasz gry na pcta z torrentów to też musisz za internet zapłacić, więc nie są za darmo :/ Biedni pctowcy.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Nikt ci nie dorzuci tych kanałów.

Tak samo mogę powiedzieć że ktoś jutro pod drzwiami zostawi Ci nowe PS4.

Opublikowano

Nie, gry są wliczone w cenę. Zawartość pakietu zmienia się ze względu na zapotrzebowanie rynku oraz kroki konkurencji.

Opublikowano

Ale ja nie jestem rynkiem, tylko konsumentem.

Następnym razem kupię kilogram truskawek, za(pipi)ię dodatkowe pół kg i zostawię kartkę, że zawartość pakietu zmieniła się ze względu na kroki konkurencji, bo mieli taniej :(

down@ czym się

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Nie Ty(konsument) decydujesz o zawartości takiego pakietu.

Mimo wszystko życzę Ci Koperku i innym forumowiczom miłej nocy. Dobranoc :)

Opublikowano

Cena dark souls szybko spadla do 5$, nawet torrenta by mi sie nie chcialo odpalac.

Ciekawe ilu z tych co kupilo, to takie raveny co traktuja gry jak pokemony i musza miec je wszystkie, nawet ich nie odpalajac.

Opublikowano

Nikt ci nie dorzuci tych kanałów.

Trochę offtop ale (pipi)sz. Miałem upc, ileś tam kanałów plus 25mb/s neta za 120zl miesięcznie. Umowa mi sie niedlugo kończy, ja do babki, ze spadam od nich, bo zamierzałem uciec do n'ki. TO ta do mnie,ze jak u nich zostanę to zmniejsza mi abonament do 80zl, przyspiesza neta do 30mb/s i dorzuca kilkanaście kanałów. Wiec ostatecznie dorzucili kanałów, przyspieszyło neta i jeszcze mniej place.

A tak po za offtopem. Tylko SONY.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Cena dark souls szybko spadla do 5$, nawet torrenta by mi sie nie chcialo odpalac.

Ciekawe ilu z tych co kupilo, to takie raveny co traktuja gry jak pokemony i musza miec je wszystkie, nawet ich nie odpalajac.

No ciekawe, bo na konsolkach wcale nie ma sporej grupy osób, które szybciutko przechodzą grę i sprzedają czym prędzej, bo za dużo straci na wartości. Koneserzy i baronowie, tfu. Wystarczy sprawdzić jak wyglądają statystyki trofeów i achievementów, gdzie te najprostsze zazwyczaj ma 80-90% graczy, a te końcowe drastycznie gorsze staty mają. No ale tylko na PC ludzie tak mają, pewnie.

protip: na zachodzie $60 to jak dla nas 60 zł, do tego w takim UK na każdym rogu masz sklepy wypchane używanymi grami. "Ciekawe ile jest takich konseserów jak <tu wstaw dowolnego konsolomaniaka*>, co kupuje gierke, przejdzie w 6h na easy i goni dalej".

*np. Mendrek, TLOU kupione "od razu po premierze" czyli pół roku później i od razu po przejściu gierka ląduje na Pchlim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.