Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

(wystarczy spojrzeć na te puste pola z drugiego zrzutu).

Puste pola bo zrzut z trailera robiony po zniwach, lemmingu

Dynamiczny i tetniacy zyciem swiat w Wiedzminie confirmed. Co to bedzie za giera :obama:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Moje 2 ulubione porownania:

JjyfctD.png

gQybtzD.png

Powiekszcie sobie koniecznie gorny obrazek i zerknijcie na te kompresje, po hudzie najlepiej widac. Drugi tez pieknie pokazuje screenshot z jutuba vs pobrany material zrodlowy. Byl jeszcze jeden gdzie ktos w photoshopie zblurowal specjalnie obrazek 2015 i narzucil sharpen na ten z 2013.

Downgrade byl, ale ku*wa te porownania sa przekomiczne. No i w przeciwienstwie do ubi nigdy nie pokazali ciaglego gameplayu i mowili ze to na zwyo wszystko lata, jedyne co zrobili to jakies urywki na trailerach w dodatku zanim dowiedzieli sie o specyfikacji konsol nowej generacji, piekna musieli miec wtedy mine jak zobaczyli bebechy ps4 i xo, "whoops".

Od dluzszego czasu pokazuja jak gra wyglada wiec dla mnie sie tym zrehabilitowali troszke, ale niesmak lekki pozostanie.

Beka Ciebie, mini Bossie i resztek tej Wieśniakowej zarazy broniącej tego raka. Downgrade jeszcze większy niż przy sraj psach ale chu.j z tym, bo boski wieśmin. Trailer z VGA 2013 i następny z maja 2014 mija taki sam styl graficzny, więc dawało to co niekórym nadzieję, że gra faktycznie tak będzie wyglądała. Tymczasem pokaz z E3 tego samego roku, rozwiał wszystkie wątpliwości. O wyglądzie gry na PC za 5 kafli, nawet nie warto wspominać. Brońcie dalej takich praktyk, to w przyszłości będziecie mieli kompletnie inne gry niż na trailerach. Chociaż Guwnoszoko z 2013 i tak to nie przebije( pokaz z 2011, przypominam prawilnie, zawierał kompletnie inną mechanikę niż finalna wersja gry :reggie:). Święta krowa, (pipi)a wasza kać.

Opublikowano

Mimo wszytko troche beka, ze od paru dni jest Racer, jakiego konsole jeszcze nie widzialy, a Ci na Forze 6 czekaja...

ja rozumiem że na szrota4 nie było dobrego racera przez 1,5roku do premiery PC i się rzuciliście jak szczerbaty na suchary (bo nie ma w co grać) ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Sam czekam na E3 i prezentacje FM6, jeśli będzie słabo kupuje PC  :)

Opublikowano

Brońcie dalej takich praktyk

A gdzie dokladnie bronie tej praktyki? Mowiac ze downgrade jest obecny? Majac beke ze specjalnie pogarszanych w photoshopie porownan obecnej wersji dla zmaksymalizowania bolu dupy ludzi takich jak ty?

chu.j z tym

Guwnoszoko 

Święta krowa, (pipi)a wasza kać.

:reggie:

Opublikowano

No ja wciąż nie mogę uwierzyć, że dalej są ludzie którzy naprawdę biorą na serio "gameplaye" z trailerów. 

Opublikowano

Moje 2 ulubione porownania:

Powiekszcie sobie koniecznie gorny obrazek i zerknijcie na te kompresje, po hudzie najlepiej widac. Drugi tez pieknie pokazuje screenshot z jutuba vs pobrany material zrodlowy. Byl jeszcze jeden gdzie ktos w photoshopie zblurowal specjalnie obrazek 2015 i narzucil sharpen na ten z 2013.

Downgrade byl, ale ku*wa te porownania sa przekomiczne. No i w przeciwienstwie do ubi nigdy nie pokazali ciaglego gameplayu i mowili ze to na zwyo wszystko lata, jedyne co zrobili to jakies urywki na trailerach w dodatku zanim dowiedzieli sie o specyfikacji konsol nowej generacji, piekna musieli miec wtedy mine jak zobaczyli bebechy ps4 i xo, "whoops".

Od dluzszego czasu pokazuja jak gra wyglada wiec dla mnie sie tym zrehabilitowali troszke, ale niesmak lekki pozostanie.

Beka Ciebie, mini Bossie i resztek tej Wieśniakowej zarazy broniącej tego raka. Downgrade jeszcze większy niż przy sraj psach ale chu.j z tym, bo boski wieśmin. Trailer z VGA 2013 i następny z maja 2014 mija taki sam styl graficzny, więc dawało to co niekórym nadzieję, że gra faktycznie tak będzie wyglądała. Tymczasem pokaz z E3 tego samego roku, rozwiał wszystkie wątpliwości. O wyglądzie gry na PC za 5 kafli, nawet nie warto wspominać. Brońcie dalej takich praktyk, to w przyszłości będziecie mieli kompletnie inne gry niż na trailerach. Chociaż Guwnoszoko z 2013 i tak to nie przebije( pokaz z 2011, przypominam prawilnie, zawierał kompletnie inną mechanikę niż finalna wersja gry :reggie:). Święta krowa, (pipi) wasza kać.

Dokładnie,  niech idą stąd i wychędożą się sami :kaz:

Opublikowano

Mam wrażenie, że gdzieś kiedyś czytałem wywiad z kimś z Red-ów, i tam wypowiadał się właśnie o cięciach graficznych, i że wynikają one z progresu który przechodzi gra w trakcie produkcji. Na początku gdy gra jest we wczesnej fazie produkcji, można sobie pofolgować graficznie. Potem jednak dochodzą kolejne możliwości, opcje, detale - i gra zaczyna się rozjeżdżać, zaczyna gubić klatki, przestaje być spójna - bo nie można zrobić nagle mega-ładnego korytarza który przechodzi w brzydką otwartą przestrzeń.  O ile od Ubi można oczekiwać politycznego downgrade'u, o tyle CDPR raczej był jeszcze za pan brat z PC-tami, toteż downgrade musi po prostu wynikać z ograniczeń technicznych i możliwości optymalizacji...

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog. Nie mają też ogromnego zaplecza, jak first party, czy wielcy wydawcy, którzy mogą dywersyfikować zasoby ludzkie na dziesiątki sposobów. Powinniście być i tak wdzięczni, że będziemy mieli przynajmniej pewnie jednego nominowanego do GOTY na gali nagród TGA.
Opublikowano

ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Widać przespałem moment gdy na PS4 wyszły Forzy :frog:

Opublikowano

Jeszcze tak uzupelniajac moja szydere ze specjalnie dobieranych screenow w (pipi)owej jakosci, mozna sie tak zabawic w druga strone:

uyRJ1vQ.jpg

t4IdcVF.jpg

Tak jak mowilem, downgrade byl, niesmak jest, ale takie porownania maja na celu jedynie wylonienie bolu dupy takich napinaczy jak Marian, ch*j z tym ze porownujemy source ze screenem jutubowym w niskiej jakosci, potem jeszcze narzucamy blur i sharpen dla uwydatnienia efektu, ma byc bol dupy januszy. :reggie:

Wyjdzie gra, beda materialy w porzadnej jakosci z PC na ultra i wtedy sie porzadnie oceni jak bardzo w czlona polecieli.

Opublikowano

No już, już GSR, broń świętej krowy :kaz:

Ależ ciebie boli dupa, że mimo oczywistego downgradu gra i tak będzie świetna, czego kompletnie nie można powiedzieć o pacz psach. 

CDRP to nie Naughty Dog.

A co niby ND takiego zrobiło skoro multiplatformowe GTA V z otwartym światem wyglądało lepiej niż TLOU? 

A może to, że przy remasterze Rockstar kolejny raz pokazał tej firemce jak należy robić prawdziwe remastery, a nie tylko podbicie rozdziałki i 60fps z poszarpanymi cieniami? 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No i znów się zaczęło porównywanie sandoxa do korytarza - sandboxa który nawet w zremasterowanej wersji nie osiągnął stałych 30 fps.  :teehee: Pod względem wykonania postaci, wrogów, lokacji żaden sandbox nie będzie się nigdy równał z korytarzówką na sprzęcie o zamkniętej architekturze. Ta druga w kwestiach technicznych z sandboxami. Odpuście takie porównania. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Nie

:buziak:

Opublikowano

No i znów się zaczęło porównywanie sandoxa do korytarza - sandboxa który nawet w zremasterowanej wersji nie osiągnął stałych 30 fps.  :teehee: Pod względem wykonania postaci, wrogów, lokacji żaden sandbox nie będzie się nigdy równał z korytarzówką na sprzęcie o zamkniętej architekturze. Ta druga w kwestiach technicznych z sandboxami. Odpuście takie porównania. 

Spoko, na gafie ktos wczoraj powiedzial ze Order odstawia Wiedzmina lata swietlne w kwestii oprawy i w ogole nie robi nic na nim wrazenia, juz myslalem ze to forum nie moze nizej upasc ale na szczescie inni userzy go z blotem zmieszali za porownanie 5 godzinnego korytarza do open worlda.

ND na pewno w kwestii oprawy sa mistrzami, to co z konsoli wyciagaja jest godne pochwaly i raczej nikt tego nie moze podwazyc, U2 w czasie premiery przeciez wypalal galki oczne, az boje sie pomyslec jakby wygladal taki Wiedzmin gdyby byl exem na 1 platforme oraz mial budzet choc w polowie taki jaki ma Uncharted czy Halo :obama:

Opublikowano

Już nawet zbywając ND wątpię czy w GTA VI R* uda się osiągnąć poziom postaci zbliżony do ostatniej Lary bez drastycznych dropów framerate. Remaster V nie trzymający rock solid 30 fps poddał w wątpliwość moc tej generacji. :<

Opublikowano

Mimo wszytko troche beka, ze od paru dni jest Racer, jakiego konsole jeszcze nie widzialy, a Ci na Forze 6 czekaja...

ja rozumiem że na szrota4 nie było dobrego racera przez 1,5roku do premiery PC i się rzuciliście jak szczerbaty na suchary (bo nie ma w co grać) ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Sam czekam na E3 i prezentacje FM6, jeśli będzie słabo kupuje PC :)

Forza 5 przy PCars wyglada jak Call of Duty przy Armie.
Opublikowano

Już nawet zbywając ND wątpię czy w GTA VI R* uda się osiągnąć poziom postaci zbliżony do ostatniej Lary bez drastycznych dropów framerate. Remaster V nie trzymający rock solid 30 fps poddał w wątpliwość moc tej generacji. :<

Biorac pod uwage to co zrobili przy GTA V na PS3 i X360 jakos nie bede watpil w ich umiejetnosci, kto wie ile uwagi faktycznie przylozyli do tego remastera, wstrzymam sie z osadem dopoki nie pokaza czegos z VItki.

Opublikowano

Ale PS360 były mocniejsze swego czasu niż obecnie PS4/XBO. Myślę, że w tej generacji dojdziemy do pewnego poziomu, którego już nie polepszymy, na pewno nie w tej generacji. Być może to będzie poziom Wiedźmina albo RDR 2. Zobaczymy. 

Opublikowano

Jednak nie zmienia to faktu ze majac 512 ram potrafili zrobic tak olbrzymi, zywy i bogaty swiat w swietnej oprawie, teraz majac ok. 6-8gb ramu (nie wiem dokladnie ile te konsole tego maja) i jeszcze lepsze bebechy wierze w to ze jednak jeszcze nas zaskocza.

btw. RDR2 wyszedl na X360 i PS3, mowisz chyba o 3jce kolego :Coolface:

Opublikowano

Japa ryj tam koniu. :Coolface:

Obecne konsole do dyspozycji mają chyba po 5,5gb ramu. Wiadomo, że z czasem developerzy bardziej poznają architekturę, ale jak to się mówi "z gówna bata nie ukręcisz" dlatego ta generacja może być znacznie krótsza niż poprzednia, a wtedy przez kolejną generację znowu 2-3 lata będą wydawane remastery. xd

Opublikowano

No ale obecna architektura jest dla devów bardziej przejrzysta. Poziom skoku z U1 do 2 był ogromny, 3 i TR w kilku aspektach podniosły go jeszcze wyżej. To samo z GTA IV które w przypadku ps3 chodziło w zblurowanym 576p, w RDR - w 640p, a w V w natywnym 720p i co najlepsze z najlepszą oprawą i z najlepszym framerate. Teraz devi sami przewidują że szczyt nastąpi max w 2017. Mi to rybka może skupią się bardziej na ważniejszych kwestiach.

Opublikowano

No ja mam nadzieje ze nie beda ciagneli tej generacji cholera wie ile, maks 5-6 lat i wypad z takim sprzetem, bo to jest akurat fakt ze PS3 i X360 to byly dosc dobre i drogie maszyny jak startowaly.

Opublikowano

Japa ryj tam koniu. :Coolface:

Obecne konsole do dyspozycji mają chyba po 5,5gb ramu. Wiadomo, że z czasem developerzy bardziej poznają architekturę, ale jak to się mówi "z gówna bata nie ukręcisz" dlatego ta generacja może być znacznie krótsza niż poprzednia, a wtedy przez kolejną generację znowu 2-3 lata będą wydawane remastery. xd

Mozna pomysleć to samo znając specyfikacje past genów przed uruchomieniem GTA V.
Opublikowano

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog

C'nie Redzi przynajmniej trochę ambitnej podchodzą do tworzenia gier robiąc wielkiego rpg z otwartym światem a nie kolejną pif paf kapiszon 4 z lekką dozą swobody (możesz schować się w krzakach omfg, ale jarango :obama:), który pewnie nie będzie chodził w 60fpsach tak jak obiecywali. 

Opublikowano

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog

który pewnie nie będzie chodził w 60fpsach tak jak obiecywali. 

po co 60? przecież 30fps to jest najlepsze do gejmingu!

QvpAfM9.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.