Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jak się gra na starym monitorze ze śmiesznie niską rozdzielczością albo crt to być może. Trzeba mieć nieźle porobione, żeby poświęcić jakość i ostrość grafiki dla 60 fps w czymkolwiek poza bijatykami, strzelankami multi, grami sportowymi i wyścigami.

To co pozostaje? RPG? Bo wymieniłeś właśnie wszystkie gatunki, na których opiera się branża przez ostatnie lata. 

Kiedy możesz mieć i ostrość grafiki i wysoką jakość i dodatkowo 60 klatek, to logiczne, że będzie to lepszym rozwiązaniem od 30.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Macio, po co kupowałem W3 na xone, czyli najgorsza wersję tej gry, skoro możesz odpali to na swoim pc w lepszej jakości?

Opublikowano

Macio, po co kupowałem W3 na xone, czyli najgorsza wersję tej gry, skoro możesz odpali to na swoim pc w lepszej jakości?

Czekaj jsk to było

Dla Community!

Zeby mozna było grać z ziomkami online w wiedźmina!

Oh wait.....

Opublikowano

Jakiej garstki, suteq chce pisac listę osob zasługujących na niego w friend liście.

Ile obecnie aktywnych osob na forum ma X1?

3?4?

Opublikowano

Zamówiłem kolekcjonerkę na Xone na samym początku, później nie mogłem już tego zmienić (ale wyszło dobrze, bo to najbogatsza edycja :kaz:)

Dlatego samo pudełeczko z grą sprzedaję znajomemu, a sobie kupiłem edycję na PC ;)

Opublikowano

A co, sprzedales X1? Maciu?

Po prostu na PC zagram w to w lepszej jakości ;) 

Tym bardziej, że Wiedźmina uwielbiam i kupuję wszystko co z nim związane.

Opublikowano

Jak pamietam miałeś wieże multiplatform na XOne ktore mogłeś ograć w 2x lepszej jakości na PC a nie przeszkadzało Ci to.

Opublikowano

To co pozostaje? RPG? Bo wymieniłeś właśnie wszystkie gatunki, na których opiera się branża przez ostatnie lata. 

Wszystkie? Nawet nie połowę. Przypadkiem zapomniałeś o całej masie gier akcji - action-adventure z perspektywy trzeciej osoby po sandboxy, skradanki, horrory, etc.? Absolutna większość najlepszych gier poprzednich generacji należy do gatunków, które kompletnie nie potrzebują 60 fpsów, a zyskują na pięknej, klimatycznej oprawie.

Kiedy możesz mieć i ostrość grafiki i wysoką jakość i dodatkowo 60 klatek, to logiczne, że będzie to lepszym rozwiązaniem od 30.

I zapłacić za to na przestrzeni generacji równowartość pięciu konsol. Super opcja, podziękuję.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Jak pamietam miałeś wieże multiplatform na XOne ktore mogłeś ograć w 2x lepszej jakości na PC a nie przeszkadzało Ci to.

Nie miałem wtedy tak mocnego komputera ;) 

@Lem

W przypadku każdej gry z gatunków przez Ciebie wymienionych nastąpiłaby poprawa komfortu zabawy dzięki 60 klatkom. W takim Uncharted dałoby to bardzo wiele, taki Condemned, czy Silent Hill też tylko by na tym zyskał. 

Gry w 60 klatkach są lepsze, ale zgodzę się, że czasem warto je poświęcić dla lepszej oprawy ;)

Opublikowano

Teraz będziecie to 60 fps powtarzać jak mantrę, jakby to był deal breaker w grze rpg? W poprzedniej generacji przynajmniej 1080p mieliście, a teraz w kółko tylko "60 fps! 60 fps!" :yao: Ciekawe czy ci to przynajmniej w 60 fps pójdzie...

Wystarczy, że gierka na PS4 chodzi średnio w 5 k/s więcej niż na XO i już mamy "kupuje sprzęt na którym multiplatformy pierdu pierdu..."

Opublikowano

Wystarczy, że gierka na PS4 chodzi średnio w 5 k/s więcej niż na XO i już mamy "kupuje sprzęt na którym multiplatformy pierdu pierdu..."

Bo boner gry wyświetla gorzej od PS4, a kosztuje tyle samo. Czujesz różnicę? Sądzisz, że gdyby blaszak do 1080/60 w ultra kosztował 1500 i nie wymagał upgrade'u co dwa lata, to grałbym na konsoli? :yao:

60 fps , ultra ustawienia grafiki :)

I może jeszcze z GameWorks? W takim razie po premierze liczę na jakiś gameplay z frapsa.

Opublikowano

a w co to grasz na tym ps4 - pochwalisz sie?

Opublikowano

gdzies ty widzial ps4 za 1700zl? we wrzesniu moje biale ps4 kosztowalo 1599zl i jeszcze mialem destiny w zestawie, od dawna bez problemu ps4 bez gierki dostaniesz w przedziale 1400-1500zl

Opublikowano

@Lem

Nie kosztuje tyle samo. W Polandii Xbone to koszt ok 1400zł, a PS4 to jakieś 1700. Tak samo za granicą ceny Xbone zaczynają się od 299 funtów, a PS4 od 350. 

Opublikowano

Przebijam Xbonem od iziego za tysiaka.

Opublikowano

a PS4 to jakieś 1700.

CHYBA W BUNDLU Z TRZEMA GRAMI :dynia: :dynia: :dynia:

Wszystkie duże sklepy za 1600 opychają teraz bundla z Wiedźminem, a goła konsola za 1400 z małym hakiem lata.

Opublikowano

jak porownam na swoim przykladzie to u mnie zestaw  JAKO TAKO BY MI ODPOWIADAL XONE jest bezcenny bo jeszcze gra jaka by mnie przekonala do zakupu tej konsoli nie wyszla

no nie oszukujmy sie  :shieeet:

Opublikowano

Na Ultimie chociażby sama konsola to faktycznie koszt 1500zł, ale w bundlu to już 1650zł+. 

No, a nie oszukujmy się, raczej większość kupuje jakieś bundle, żeby mieć jedną gierkę lub dwie od razu do pogrania. 

Jak porównywałem na swoim przykładzie to za Xbone zapłacę 1450zł z Wieśkiem gdzie za zestaw, który by mi JAKO TAKO odpowiadał na PS4 1750zł. 300zł różnicy to całkiem sporo. :shieeet:

@Lemonka

Bundle z Wieśkiem to 1450zł, a nie 1600zł. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ty wstrętny klapie. :dog:

Opublikowano

mortala mam na konsoli odpalonego i gram wlasnie po sieci wiec probuj dalej

Opublikowano

Dzisiaj wieczorem odpale Drivecluba o ile znow nie bedzie mi sie sciagalo 200kb/s z psnu paczy, sprawdzimy tego waszego mesjasza :lapka:

Transistor bardzo spoko, ale Ori lepszy, reszta gierek z plusa smiech na sali :reggie:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

z plusa Valiant Hearts, Never Alone, Abe, Infamous FL

PSN Status  https://status.playstation.com/en-us/

w nocy były problemy tak gdzieś o 1.30, ale teraz jest ok

Edytowane przez Fanek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.