Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

hehe kochany ms i soby. Karmią was remasterami kto z was mam 2 albo 3 kopie tej samej gry w kolekcji tylko z dopiskiem hd?

Proszę abyś nie zmieniał tematu drogi Blantmanie :hi:  Tylko odpowiedział sensownym argumentem. 

Zapomniałbym poprawić Twoją wypowiedź

Kto z was ma 2 albo 3 kopie tej samej karty graficznej tylko z dopiskiem X lub TI?

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Generalnie to czy ktos woli pudelka od cyfry zalezy od tego:

1. ile ma kasy i ile chce z niej przeznaczyc na gierki

2. czy lubi zbierac gierki

3. w ile gierek gra 

zamykam, posmiejmy sie z maciusia albo eksperta.

Zarzuci ktos linkiem do "hehe, taaaa"?

edit: w sumie to jest tak samo bez sensu jak console wars

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Ale wy wszyscy pierdolicie. :yao:

Dla mnie to jest jeden chuj czy pudełka czy cyfra, przechodzę i do gry raczej nie wracam, nie jestem kolekcjonerem(kiedyś byłem). Ważne jest dla mnie pograć w grę, przejść ją i tyle. 

I tak ma pewnie większość z was. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Tu nie chodzi o to co kto woli, Starhowi chodzi o prawo wlasnosci. Gra kupiona na steamie nie jest Twoja, gra kupione w sklepie na konsole teoretycznie jest Twoja i mozesz z nia zrobic co chcesz, ale to jest zbyt rozlegly temat.

Jest wiele roznych czynników, jak to czy i w jaki sposob steam moze odebrac licencje (zakladajac ze kupione w sklepie, nie ukradziona karta, nie lamalo sie regulaminu online), co sie stanie gdy steam padnie (chociaz na to teoretycznie znamy odpowiedz)

4sa1Ln6.jpg

Jezeli ceną tego ze nie musze instalowac gier kilka godzin, przewijac plytami na prawo i lewo, nie martwic sie o patche ani compatybility, miec cala bilbioteke gierek przy sobie i placic naprawde niskie ceny za gierki, jest tylko to ze kupuje "licencje", ktora odkad steam istnieje dziala BEZ PROBLEMÓW to mi na PC taki układ pasuje. Ale tyczy sie to tylko PC, ze wgledu na pozytywne aspekty wspomniane przed chwila. Na konsoli granie jest bez problemowe w wiekszosci przypadkow wiec tutaj preferuje fizyczny nośnik.

Aha jeszcze odnosnie posiadania gry na wlasnosc i robienia z nia co sie chce - warto rowniez dodac ze na przykladzie takiego Destiny, co mi po tym ze gra jest moja wlasnoscia i  skoro nie mozna grac offline bez polaczenia internetowego? Co jezeli w przyszlosci bedzie wiecej takich praktyk?

Opublikowano

Dla mnie to jest jeden chuj czy pudełka czy cyfra, przechodzę i do gry raczej nie wracam, nie jestem kolekcjonerem(kiedyś byłem). Ważne jest dla mnie pograć w grę, przejść ją i tyle. 

Też tak mam i dlatego cenie sobie pudełka, bo kupa kasy zostaje w kieszeni przez sprzedaż/wymiany.

Kolekcjonowanie jest świetne jak ma się kupę wolnej kasy, bo zawsze można z dumą popatrzeć na półkę z grami. Najgorszy jest ten moment jak z kasą krucho i patrząc na półkę z grami widzisz tylko znaczki $ :kaz::frog:

Opublikowano

Kolekcjonowanie jest świetne jak ma się kupę wolnej kasy, bo zawsze można z dumą popatrzeć na półkę z grami. Najgorszy jest ten moment jak z kasą krucho i patrząc na półkę z grami widzisz tylko znaczki $ :kaz::frog:

Miałem tak, dlatego już kolekcjonerem nie jestem. :kaz:

Velius, ale przecież to logiczne, że jak coś jest online to jak to padnie to zostajesz z chujem w ręce. Ratują Cię tylko gry konsolowe i gry bez drm na PC. 

Opublikowano

szybciej sony upadnie i wszystkie gry dlc z playstation network wam poznikają niż steam padnie czy ms :D  MS nie z powodu konsoli a z powodu okienka w każdym domu :D

Żeby nie było że jestem anty sony. Skończyłem dziś Yakuze 4 i mam na płycie tą grę (kupiłem 2 lata temu ale jakoś zabrać się nie mogłem). Teraz nie wiem co z tą płytka zrobić. Sprzedać się nie opłąca bo za ile sprzedam ?  10-20 zł a trzymać też nie wiem po co bo ponownie nie zagram :)  Może na zlot wezmę wszystkie szroty z kolekcji i ktoś ode mnie zabierze za czteropak dobrego piwka ?

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Zbieram gry - tylko pudełka i tu w ogóle nie ma tematu, przechodzę i nie wracam - tylko pudełka, bo lepiej sprzedać niż kolekcjonować wpisy w wirtualnej wypożyczalni Gabena. Naprawdę musiałbym się mocno wysilić, żeby jakiekolwiek plusy cyfry znaleźć :scratch_one-s_head:

Opublikowano

Niby gry na PC tanie, tylko czy wszyscy blacharze kupują na STEAMie w cenie premierowej czy czekają pół roku na wyprzedaż, jeszcze nie dawno bo w kwietniu był płacz, że chcąc mieć GTA V podpięte pod STEAM trzeba było wybecelować 220zł

Opublikowano

Gry kupione w sklepie za 99zl na premiere mozna przypisac do steam

Opublikowano

No, czasami zdarzaja sie wyjatki od reguły, akurat cena mocno przesadzona, ale to Rockstar.

Opublikowano

boty tak na serio z tym, ze wiedzmin3 na xone niby dziala super plynnie? przeciez to bedzie ich masakracja jak ktos analize zrobi xD

Opublikowano

Patrzę na blaszane preordery w Ultimie i co widzę? Asasynek 140, Heroesy VII 160, BlOps III 140, Battlefront 170, R6 Siege, Deus Ex i F1 po 160, Dead Island 2 150, Batmanek 130. Gry na premierę w sklepie za 99 złotych :yao: Chyba, kurna, Symulator Farmy.

Opublikowano

znam takich co kupili gta 2 razy na past genie i next genie. Ja kupiłem raz na x360 przeszedłem i nie jestem frajerem co by kupował ponownie na ps4 czy pc :D Przeszedłem z przyjemnością raz. 

Jest jeden remaster który bym kupił na ps4 czy pc. Jest tylko jedna taka gra . Warta zakupu nawet co roku. Red Dead Redemption i nic poza tym. 

P.s. Wróć znam takiego co kupił na ps3 , ps4 i pc :D Nie będę mówił kto ale na pewno nie ma co z pieniędzmi zrobić.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Ultima to jeden z drozszych sklepów obecnie w PL z gierkami, juz dawno tam nic nie zamawiam. Zaginiecie Ethana Cartera 69zl, w Saturnie 29zl....

Ale mniejsza z tym. Przyznam sie szczerze ze z gier ktore tutaj wypisales poza herosami nic mnie nie interesuje a wiekszosci nawet nie wiem co to. Mówie z wlasnego doswiadczenia, przewaznie za rpgi i strategie na premiere place miedzy 69zl za 99zl, czasami gierki jak titanfall byly za 119zl. Ultima to chyba najgorsze zrodlo jakie mozna wkleic, jest duzo wiecej sklepów, nie raz lepiej skoczyc do media markt albo saturna po gierke.

Project Cars dla kontrastu w jednym sklepie na mokotowie - 125zl pudelko z plyta. W Carrefour na Bemowie juz 179zl. Dyzonans jest ogromny, ale wystarczy polukac oferty i wybrac sobie najtansza.

edit:

Wow patrze na te mainstreamowe gierki i widze ze ceny powoli zaczynaja wzrastac, ciekawe dlaczego. Mnie przewaznie interesuja niszowe gry ktore sa w korzystnych cenach.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Pillars of Eternity kosztowało mnie 119 zł a wydanie takie jak wasze kolekcjonerki za 300 zł lub więcej. Teraz kupiłem dungeons 2 edycja limitowana na wypasie za 79 zł !  Naprawdę drogie te gry :D  LEmonka nie oceniaj innych swoim gustem growym nie każdy czeka na assasyna czy battlefronty. Z tych co wymieniłeś to mnie herołsy interesują ale znam sklepy gdzie 50 zł taniej :)

Opublikowano

warto rowniez dodac ze na przykladzie takiego Destiny, co mi po tym ze gra jest moja wlasnoscia i  skoro nie mozna grac offline bez polaczenia internetowego? Co jezeli w przyszlosci bedzie wiecej takich praktyk?

MAG_%28video_game%29.jpg

Opublikowano

No tak, tanie gry na blasze - indyki i gry z kickstartera :yao:

Ok, jestem w stanie sprzymierzyć się z xbotami, żeby wspólnie rozdeptywać blacharzy, bo dyskutować z nimi bynajmniej nie ma sensu.

Opublikowano

Ok, jestem w stanie sprzymierzyć się z xbotami, żeby wspólnie rozdeptywać blacharzy, bo dyskutować z nimi bynajmniej nie ma sensu.

No niestety, ale ceny na Steamie są trochę popierdzielone, jak oni sobie dyktują 60 euro za grę. 

Oczywiście, że da się znaleźć to wszystko (dużo) taniej, ale gdyby swoje źródła opierać wyłącznie na Ultimie, Steamie, Carrefourze czy Realu, to PC nie byłby wcale tańszy od konsol.

Na szczęście są takie serwisy jak np. łowcygier, wystarczy z nich korzystać by nie gadać takich bzdur jak Lem, ale Ty jak rozumiem, bardzo lubisz marnować pieniądze.

Opublikowano

I tak oto z gier zrobiły się indyki, a z "na premierę w sklepie za 99 złotych" promocje na łowcach gier. Nieźle, nieźle.

BTW najpierw fapowanie do graficzki:

Ultra ustawienia graficzne, 60 fps, hair works, high quality ambient occlusion, physx, wyższy Anty-Aliasing

a potem w temacie pojawiają się takie argumenty:

Teraz kupiłem dungeons 2 edycja limitowana na wypasie za 79 zł !

Dungeon-2-2.jpg

Edytowane przez Lem

Opublikowano

csMefQa.gif

Opublikowano

I tak oto z gier zrobiły się indyki, a z "na premierę w sklepie za 99 złotych" promocje na łowcach gier. Nieźle, nieźle.

iDuECIc3JZg5E.gif

Opublikowano

hehe powiedział fan playstation na którym pojawiają się gry z androida ostatnio albo gry z pc z opóźnieniem 1-3 letnim :D  This is too funny :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.