Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Fabuła z TLOU to mega oklepany mariaż filmu drogi i filmu o zombie. Nie powinno się jej nawet wymieniać w jednym zdaniu z Wiedźminem 3. Inna sprawa, że trudno w tej materii porównywać zombi-szuterek z dopasionym RPG.

jak fabula kazdej z ostatnich gier naughty dog, ktora zawsze bardzo udanie kopiuje oklepane schematy z filmow - tlou = the road

:facepalmz:

droga to była najpierw książka, eh ficek ty chyba nie lubisz czytać co?

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie do pojęcia jak można bronić gry, która była tak dobra, że się ją szybko przeszło i opchnęło bez odpalenia multi żeby kodu nie zużyć. O ogrywaniu dodatku nawet nie wspominając.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

Zrzućmy się Fickowi na xboxa i niech w końcu przestanie srać do swojego naszego gniazda. Bloodborne go nie interesuje, wyżej od TLoU stawia side questy w Wiedźminie, to po co on się w ogóle męczy z PlayStation? :facepalmz:

Opublikowano

grom blizej do filmow niz do ksiazek jesli chodzi o forme przekazu, rezyserie, muzyke, wartwe video itp - slaby tryhard bulduper

Opublikowano

Nie do pojęcia jak można bronić gry, która była tak dobra, że się ją szybko przeszło i opchnęło bez odpalenia multi żeby kodu nie zużyć. O ogrywaniu dodatku nawet nie wspominając.

xd no tak, ogrywanie tlou bez dodatku bo już gierka do żyda wcześniej poszła

Opublikowano

Mendrek TLOU jest nikogo przy trzecim Wiedźminie.

Zrozumiesz, gdy zagrasz za 7 lat e.

Opublikowano

Najlepsze ex'y.

Najlepsza grafika.

Najlepszy abonament.

TLOU.

Najlepsze multiplatformy (za sprawą zawartości ekskluzywnej głównie)

Najlepsze wsparcie w Polsce.

Najlepsza współpraca z handheldami (PSP i PSV)

Najlepsza sprzedaż.

Najlepsza kompatybilność wsteczna.

oj karolek 

Najlepsze ex'y - jak to zmierzyleś? bo jesli metacritic to najlepiej oceniane gry były na wii (smg&smg 2 - 97)
Najlepsza grafika - wydaje mi sie, że na PC była lepsza
Najlepszy abonament - no tak dla polaka cebulaka najważniejsza rzecz
TLOU - to smieszne noszenie drabin? 
Najlepsze multiplatformy (za sprawą zawartości ekskluzywnej głównie) - behehhehe karolek w swoim świecie fantazji
Najlepsze wsparcie w Polsce - nie rozumiem 
Najlepsza współpraca z handheldami (PSP i PSV) - ahaha no tak bardzo przydatne jest psp jako lusterko wsteczne
Najlepsza sprzedaż - kolejny raz Wii jest wyżej, 
Najlepsza kompatybilność wsteczna - ale jaka kompatybilność wsteczna przecież wycieli to z ps3, żeby sprzedawać ci gry w podbitej rozdziałce 
Opublikowano

czepianie sie ze tlou inspirowane bylo roznymi utworami, gdzie wiesiek garsciami czerpie z ksiazek, mozg roz(pipi)any.

Opublikowano

Zrzućmy się Fickowi na xboxa i niech w końcu przestanie srać do swojego naszego gniazda. Bloodborne go nie interesuje, wyżej od TLoU stawia side questy w Wiedźminie, to po co on się w ogóle męczy z PlayStation? :facepalmz:

bo jak dotad konsola oferowala lepsze exy niz konkurencja jesli chodzi o moje gusta, do tego kazda liczaca multiplatforma zawsze wychodzila na ten sprzet

ps. mozecie sie skladac

Opublikowano

20zł stracić i zagrać w najlepiej ocenianą grę 2013 roku? karolek nie mógł tego odpuscić, a przecież potem kupił GTA V i do tej pory pluje sobie w brodę

Opublikowano

Mendrek ma na imię Karol? Grubo. :yao:

Opublikowano

Ja tak postępuję z grami. Przechodzę - kasuję z dysku/puszczam w obieg. Nie kolekcjonuję. Jak mogę opchnąć, to chyba nic złego, że chcę mieć kasę w portfelu, niż mieć na półce ładny obrazek z okładki. Trochę może i tego DLC żałuję, bo nie spodziewałem się wtedy, że będzie aż tak dobrze odebrany. Wiecie, zwykle DLC-ki to były naciągacze kasy w poprzedniej generacji. A co do multi, to nie zamierzałem wówczas uczyć się jeszcze jednego online. Wyznaję zasadę, by nie przesadzać z siecią. Albo jesteś dobry w 1-2 gry, albo nie jesteś dobry w żadną.

Także sorry, bolące tyłki. Try harder. Nie zmieniliście faktu, że TLOU wymiata.

Opublikowano

ale nikt nie pisze, ze tlou nagle stal sie slaby, to dalej swietna gra przeciez

Opublikowano

ale nikt nie pisze, ze tlou nagle stal sie slaby, to dalej swietny film przeciez

fix'd

Opublikowano

oj karolek 

Najlepsze ex'y - jak to zmierzyleś? bo jesli metacritic to najlepiej oceniane gry były na wii (smg&smg 2 - 97)
Najlepsza grafika - wydaje mi sie, że na PC była lepsza
Najlepszy abonament - no tak dla polaka cebulaka najważniejsza rzecz
TLOU - to smieszne noszenie drabin? 
Najlepsze multiplatformy (za sprawą zawartości ekskluzywnej głównie) - behehhehe karolek w swoim świecie fantazji
Najlepsze wsparcie w Polsce - nie rozumiem 
Najlepsza współpraca z handheldami (PSP i PSV) - ahaha no tak bardzo przydatne jest psp jako lusterko wsteczne
Najlepsza sprzedaż - kolejny raz Wii jest wyżej, 
Najlepsza kompatybilność wsteczna - ale jaka kompatybilność wsteczna przecież wycieli to z ps3, żeby sprzedawać ci gry w podbitej rozdziałce 

Wii to nie była poprzednia generacja.

Najwięcej nagród za grafikę roku na Spike VGA otrzymały ex'y z PS3.

Tak, bardzo przydaje się taki abonament w polskich warunkach.

Żadna fantazja, wystarczy sobie porównać, a wiadomo że godzina dłużej gry, albo dodatkowe misje, są więcej warte niż większa ilość trawy.

Eventy, social media, konkursy, lokalizacje gier, czego tu nie rozumieć?

Ad Hoc Party, cross-buy, cross-play, ect.

Kolejny raz wyjaśniam, że Wii to nie poprzednia generacja, a poza tym sprzedawała się głównie wśród casuali skaczących do Wii Fit.

Można było sobie kupić wiele klasyków z PSX i PS2, a nawet odpalać bezpośrednio gry z PSX-a.

Przykro mi Bartoszu, ale choćbyś nie wiem jak pi*rdział, to na mięsie się nie znasz. Tym kulinarnym, jak i na tym growym...

Opublikowano

Albo jesteś dobry w 1-2 gry, albo nie jesteś dobry w żadną.

:obama:

Ale jak to, czy ktoś z tutaj zebranych ma wątpliwości, że W3 na PC wygląda o wiele lepiej niż na konsolach? To tak jak porównywać TLoU na PS3 do TLoU na PS4  :reggie:

Opublikowano

Ale może wrzucajmy jakieś rzetelne porównania jakości a nie jakiś candyland (co to w ogóle jest?)

Ten dalszy plan na PS4  :dynia:

Nie wiem po co klapy próbują walczyć w ogóle, macie najgorszą wersje gry która jest słabym PCtowym portem i nie dość że chodzi miejscami w 15 fpsach to jeszcze nie wygląda wcale tak dobrze jak się klaperstwo spodziewało.

Opublikowano

ale nikt nie pisze, ze tlou nagle stal sie slaby, to dalej swietny film przeciez

fix'd

akurat grania tam jest mega sporo jak na gatunek jaki reprezentuje - na 20h gry jest przeciez tylko kilka h filmikow

Opublikowano

Uwielbiam to pisanie, że wii to nie poprzednia generacja bo wtedy sony ostro dostaje po (pipi)e na każdym polu. Zakrzywianie rzeczywistości to signature move klapków

Opublikowano

Uwielbiam to pisanie, że wii to nie poprzednia generacja bo wtedy sony ostro dostaje po (pipi)e na każdym polu. Zakrzywianie rzeczywistości to signature move klapków

Mendrka nie klapow - wypraszam sobie

kazda stronka w necie, kazdy recenzet, redaktor (ci ktorych tak lubi przypominac mendrek jak nie gral w jakas gre ale sa przeciez opinie) - no kazdy uznaje wii na konsole zeszlej generacji, jeden na swiecie Mendrek, ze nie i uznaje to za fakt

Opublikowano

Beka z Karolka po raz kolejny.

Bartoszek pieknie zaoral tego boba. :banderas:

Opublikowano

no ale przecież WiiU to 8. generacja co wy bredzicie

Opublikowano

zostawcie mendrka juz no, jak ktos nie gral w mesjasza to nie zrozumie

dragon age 2 < dobre gry < bardzo dobre gry (tlou, rdr, gta) < wiedzmin 3

Opublikowano

Wiedzmin3 dla mnie staje sie z kazda przegrana godzina jedna z najlepszych gier w zyciu, na ps3 nie gralem w nic rownie dobrego i spokojnie stawiam ten tytul obok najwiekszych pozycji ery psx/ps2

tutaj jeden quest chyta za serce bardziej niz cala fabula tlou, wielkosc i zlozonosc zadan poraza, tak samo jak wielowatkowsc, decyzyjnosc - tu wszystko sie zazebia, mamy wplyw na rozwoj fabuly, na zakonczenie, nawet smieszne sidequesty maja lepsze tlo fabularne niz wiele gierek

perspektywa zagrania w to w 60fps w max detalach bez ubaw, ze jak spadnie deszcz to spadnie framerate jest niesamowicie kuszaca - ta gra na to zasluguje bo jest tak wykur.wiscie dobra, jak ktos brzydzi sie pc to niech aby trzyma kciuki by za pare lat gierka doczekala sie remastera na ps5/xdwa

mimo wszystsko jestem daleki od hejtow wersji na ps4 - jak pisalem, bylo sporo gorzej dzialajacych gie rczy to rdr,gta4,gta5, skyrim na ps3 i wtedy takich hejtow nie bylo, jeszcze nie spotkalem sie z takimi dropami gigantycznymi jak niektorzy tutaj pisza

Pięknie napisane, kiedyś jak człowiek grał to miał w (pipi)e czy gra mu chrupnie czy nie, był wstanie powiedzieć sobie skoro tak musi być, to musi jedziemy dalej! Wiedźmin ta gra na którą czekałem bardzo długo, dla mnie to 10/10. bugi i problemy technicznie totalnie mnie (pipi)ą, po prostu jadę dalej i zadaje sobie pytanie, to ja taki kawałek mapy pokonywałem 3 godziny jest już 1 w nocy i muszę iść spać ?  :whyyy:

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ja nie jestem poprawny politycznie. To, że jakaś konsola wychodzi w danym okresie, nie oznacza że przynależy do generacji z tego okresu. Inaczej bazarowe klony NES-a też należałoby tam wliczać.

Candyland to serwis wspierany przez niemiecki Gamestar, i zajmuje się właśnie porównaniami graficznymi w grach...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.