Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze czytam? Nowy PES na kompjuter będzie wersją "pomiedzy last genami a current genami"? Konkretną beczunia z władców taboretów.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kto normalny gra w PES-a gdy jest FIFA?

Beczunia z Figaro.

PES skończył się na 6.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Vita Kinectem Sony - dyskutujmy

PES skończył się na trójce.

spadaj do japonskich kolorowych gierek skoro sie nie znasz - PES5 krol!!!!!!!!!!! no i winning eleven6 final evolution z patchem ang

Opublikowano

A podobno to klapki jarają się gifami. A tu widzę spusty nad paroma skrzynkami latającymi w powietrzu, czyli czegoś, co było dostępne już w Max Payne 2 w 2003 i HL2 w 2004... Czyli 10( słownie DZIEŚIĘĆ) lat temu. XD. Ba, w HL2 nie dość, ze można było rozwali szafę w drobny mak, to jeszcze jej części użyć jako broni przeciwko słabszym rywalom. O pecetowym Crysisie, gdzie w interakcji po wybuchu granatu brały udział dziesiątki elementów, rozwalających płot i część budynku nie wspominając. W obu grach fizyka wpływa na Gameplay.

Fizyka nowej generacji powinna wyglądać tak: jest drewniana szafa a właściwie mini warsztat a na niej kilkadziestąt elementów, jak młotki, przecinki, kombinerki. Leci granat. Leży obok szafy. Następuje wybuch w wyniku czego nasz mini warsztat rozwala sie na 11 części, one wchodzą w interakcję z innymi elementami na planszy, tak samo tak i młotki i inne rzeczy, które były na warsztacie. Najwieksza część rozwalonej szafy leci w okono, rozwalając szybę, jak w pecetowej Mafii 2. Wszystkie te elementy zostają po wybuchu i nie znikają. Żeby było śmieszniej, HL2 który jest i dziś imponujący pod względem fizyki...wyszedł też na hanhelda. XD.

Opublikowano

gaben potwierdzi hl3 to będzie nowa generacja.

Opublikowano

fizyka gry nie sprzeda, wyje.bana w kosmos grafa juz tak

Opublikowano

Ja bym tam wolał żeby devi celowali w fizykę kosztem grafy. Już nudzi betonowe otoczenie i brak chociażby takich ficzerów jakie były w Girsie 2, że jak się strzelało w worki z piaskiem to wysypywał się piasek albo z kolumn odłupywał się tynk gdy się do nich strzelało. Remedy poszło w dobrym kierunku.

Opublikowano

O pecetowym Crysisie, gdzie w interakcji po wybuchu granatu brały udział dziesiątki elementów, rozwalających płot i część budynku nie wspominając.

Ale seria musiała stać się multiplatformowa i zostało tylko muh graphix ;/

>konsole

Opublikowano

Skrypty = Fizyka takie cuda tylko w Console Wars.

Jak widać nie masz pojęcia ani o skryptach ani o fizyce :)

kolejny dzień, kolejna beka z naszego eXp3rta :whistling:

Opublikowano

Vita Kinectem Sony - dyskutujmy

PES skończył się na trójce.

spadaj do japonskich kolorowych gierek skoro sie nie znasz - PES5 krol!!!!!!!!!!! no i winning eleven6 final evolution z patchem ang

Po trójce zbytnio ich ciągnęło w realizm. Dzisiejsze piłki to tragedia, takie to wolne, że ciężko wytrzymać. Brakuje mi bardziej arkejdowego/szybszego podejścia do tematu. Może odrodzenie Sensible Soccer?

Albo inny pomysł - LittleBigFootball? Byś tworzył dwunastkę swoich sackboyow, tworzył stadiony i gra byłaby totalnie nastawiona na fun, nie realizm.

Opublikowano

O pecetowym Crysisie, gdzie w interakcji po wybuchu granatu brały udział dziesiątki elementów, rozwalających płot i część budynku nie wspominając.

Ale seria musiała stać się multiplatformowa i zostało tylko muh graphix ;/

>konsole

Ale anyway jedynka to był nudny crap. Far Cry też tak skończył, jedynka oferowała swobodę i kosmiczną grafikę (bo crytek przygotowywalo patche na bieżąco dla nowych kart graficznych np. jak Shader 2,0 się ukazał) a na konsole wyszedł korytarz pod tytułem Predator.

_vyrp14_683instinct4.jpg

Opublikowano

fizyka gry nie sprzeda, wyje.bana w kosmos grafa juz tak

Oczywiście. A potwierdza to sytuacja, w której nowe gry AAA mają zerową fizykę. Nawet niezależni deweloperzy są o klasę wyżej. Inna sprawa, w 14-letnim Severance: Blade of Darnkess, można było zrobić system, w którym szlachtowało się rywali na części, krew z nich zostawała na podłodze, wróciłeś się i to wszystko było na miejscu. Nic nie znikało. Robione na szprzęcie kilkadziestąt razy słabszym niż obecne systemy.

Opublikowano

Zremasterowane Metro 2033 i LL to idealny przykład, że jak się kce umie to można bez problemu osiągnąć 1080p/60, nie idąc na kompromis z grafiką. Trzeba się będzie pokusić. 

Opublikowano

20 miljonów do końca roku zrobią z palcem w du.pie.

edge-253.jpg

E266.jpg

Poza tym Maetro ładniejsze na PS4, blacharstwo dostaje gorszą wersje PES, od rana same dobre wieści dla baronów.

giphy.gif

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Pierwsze Red Faction > dzisiejszw gry jezeli chodzi o fizyke. No I jest jeszcze HL2 <3.

Opublikowano

Remaster szczelanki z PS3 sprzedaje się najlepiej na JanuszStation 4 - bez kitu chyba trzeba znaleźć sobie nowe hobby typu rwanie du,peczek czy coś, bo "branża" schodzi totalnie na psy

Opublikowano

Nawrócone xboty nadrabiaja zaleglosci.

Opublikowano

Remaster szczelanki

118444.gif

Opublikowano

Remaster szczelanki z PS3 sprzedaje się najlepiej na JanuszStation 4 - bez kitu chyba trzeba znaleźć sobie nowe hobby typu rwanie du,peczek czy coś, bo "branża" schodzi totalnie na psy

Nie ma co sie dziwic. Obok Transistor jedyna gra na PS4 warta uwagi.

Opublikowano

Chodziło mi raczej o to, że to nie do końca szczelanka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.