Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Heh klapeczki się czepili QB, że cinematic expiriens z tym, że nad tym IP pracuje Remedy a oni słabego gameplayu nie robią. Gorzej jak cinematic ikspiriens jest poprzeplatany dramatycznie słabym gameplejem jak w Heavy Rain.

Robią nudne gameplay jak choćby w Alan wake. Wiec jeszcze bym się ak nie podniecal.

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu. alan wake gra generacji na x360 i jedną z najlepszych ogranych u mnie przez 7 generacje. lepsze trząchanie soku w heavy rainie lub AIDEN POMUSZ w beyondzie.

Współczuje kiepskiego gustu. Alan ma świetny klimat i historie reszta to piach. Druga najnudniejsza gra ostatnich lat obok pierwszego Crisis'a. Idziemy podświetlamy typka strzelamy i tak do końca gry, zero urozmaiceń. Na dodatek walimy kapiszonami. Zgadzam się ze wszystkim co napisął pajgi.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nowy wiedźmin platforma wiadaca PC

Nowy fc4 platforma wiadaca PC

Watch dogs platforma wiadaca PC

Przypadeg?

No w sumie to dosyć dziwne, bo dotychczas to konsole musiały mieć poświęcane więcej uwagi, tak jak niepełnosprawnym dzeciom też poświęca się więcej uwagi bo wymagają więcej troski. PC sobie radziły z czymkolwiek im się rzuciło i to jeszcze z 2x lepszym rezultatem (wyższa rozdzielczość i więcej klatek na sekundę).

Opublikowano

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu.

Gameplay w TLOU:

- rozbudowa umiejętności postaci

- skradanie,

-pływanie i nurkowanie

- ciche zabójstwa (duszenie/ podżynanie gardła)

- strzelaniny

- sekwencje uciecze

- walka wręcz i bronią białą

- eksploracja zapasów i crafting przedmiotów, oraz broni

- noszenie desek drabin, drabin, przepychanie wózków, szukanie kodów do sejfów, uruchamianie generatorów

A jako bonus:

Polowanie na jelenia, jazda konna, zabawa w snajpera, obrona domu rodem Nocy Zywych trupów, odkkrywanie meandrów uniwersum w stylu Fallout 3 i Bioshock1, rozbudowana pchychologia podtaci i jedno z najoryginalniejszych zakończeń w grach video

AW leży i kwiczy. [*]

XDDDDDDDDDDDDDDDD nie zniese tego

uwaga spoiler dotyczący gry alan wake i dwa najbardziej epickie momenty w grach wideo ostatnich lat.

https://www.youtube.com/watch?v=yh4q3rzUr50

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Za 2-3 lata, na PC odpalimy na luzie gierki w 4K, przy 60 klatkach, mając wypchanego Steama od gier po 5$ i ciężko będzie konsolom z tym konkurować. Zostaną wyłącznie gry na wyłączność ;)

Chociaż z drugiej strony, patrząc jak wygląda takie Uncharted... Cholera, to w zasadzie dopiero początek generacji, ciekaw jestem co będzie można osiągnąć na tych konsolach za pięć lat.

Opublikowano

@Soul

Ale ja pisałem o TLOU. Swoją drogą ładny wrzut.

Ps Zapomniałem o stealth killach przy użyciu łuku, oraz multi aka multi generacji.

Opublikowano

Heh klapeczki się czepili QB, że cinematic expiriens z tym, że nad tym IP pracuje Remedy a oni słabego gameplayu nie robią. Gorzej jak cinematic ikspiriens jest poprzeplatany dramatycznie słabym gameplejem jak w Heavy Rain.

Robią nudne gameplay jak choćby w Alan wake. Wiec jeszcze bym się ak nie podniecal.

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu. alan wake gra generacji na x360 i jedną z najlepszych ogranych u mnie przez 7 generacje. lepsze trząchanie soku w heavy rainie lub AIDEN POMUSZ w beyondzie.

Współczuje kiepskiego gustu. Alan ma świetny klimat i historie reszta to piach. Druga najnudniejsza gra ostatnich lat obok pierwszego Crisis'a. Idziemy podświetlamy typka strzelamy i tak do końca gry, zero urozmaiceń. Na dodatek walimy kapiszonami. Zgadzam się ze wszystkim co napisął pajgi.

niestety pomyliłes sie nie mam kiepskiego gustu. nie wiesz co to nudny gameplay w takim wypadku.

@Soul

Ale ja pisałem o TLOU. Swoją drogą ładny wrzut.

Ps Zapomniałem o stealth killach przy użyciu łuku, oraz multi aka multi generacji.

uwaga, w gearsach też był łuk. a gearsy to multi generacji.

Opublikowano

Girsy miały łuk zanim to było modne ;)

Opublikowano

Nowy wiedźmin platforma wiadaca PC

Nowy fc4 platforma wiadaca PC

Watch dogs platforma wiadaca PC

Przypadeg?

Teraz wykresl tytuly spod skrzydla Lyingsoftu i masz rzeczywisty obraz gier ktorych wiodaca platforma jest PC :).

Bez takiego bulwersa - oczywiste, ze PC jest wiodącą platformą, mówię o wersjach konsolowych, zaraz znajdę newsa. Poza tym nawet przed targami E3 podkreślano, że Wiedźmin jeszcze nie przechodził przez finalny proces optymalizacji, więc po kiego trzęsiesz dupą?

Wciaz czekam na link do newsa gdzie jest napisane ze wiodaca konsola jest Xbone, bo oprocz wyopwiedzi Marcina Momota, ktory jest community managerem nie zadnym wlascicielem CDPR, nic takiego nie kojarze.

xnnkGSO.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

czasami odnosze wrażenie że ludzie na tym forum mają konsolę od 2010 roku i było to ps3 nie patrząc co było wookół i wcześniej :D i jeszcze raczą mówić ze nie mam gustu.

Opublikowano

uwaga spoiler dotyczący gry alan wake i dwa najbardziej epickie momenty w grach wideo ostatnich lat.https://www.youtube.com/watch?v=yh4q3rzUr50 https://www.youtube.com/watch?v=iiaElWRsaPQ

No są festyniarskie wybuchy, rock'n roll i inteligentne naświetlanie wrogów. W sam raz do degustowania się z paczķą Doritos w drugiej ręce. MEGA Epicko.

Opublikowano

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu.

Gameplay w TLOU:

- rozbudowa umiejętności postaci

- skradanie,

-pływanie i nurkowanie

- ciche zabójstwa (duszenie/ podżynanie gardła)

- strzelaniny

- sekwencje uciecze

- walka wręcz i bronią białą

- eksploracja zapasów i crafting przedmiotów, oraz broni

- noszenie desek drabin, drabin, przepychanie wózków, szukanie kodów do sejfów, uruchamianie generatorów

A jako bonus:

Polowanie na jelenia, jazda konna, zabawa w snajpera, obrona domu rodem Nocy Zywych trupów, odkkrywanie meandrów uniwersum w stylu Fallout 3 i Bioshock1, rozbudowana pchychologia podtaci i jedno z najoryginalniejszych zakończeń w grach video

AW leży i kwiczy. [*]

uwaga spoiler dotyczący gry alan wake i dwa najbardziej epickie momenty w grach wideo ostatnich lat.

https://www.youtube.com/watch?v=yh4q3rzUr50

Nuuuuuuda. Ta muza pasuje tutaj jak pięść do nosa.

Ja to czasami mam wrażenie, że PlayStation w ogóle urodziło się w 2013.

Nie dziwię ci się jak masz 20-22 lata i ominęła sie era wielkich gier na PSX i PS2.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

uwaga spoiler dotyczący gry alan wake i dwa najbardziej epickie momenty w grach wideo ostatnich lat.https://www.youtube.com/watch?v=yh4q3rzUr50 https://www.youtube.com/watch?v=iiaElWRsaPQ

No są festyniarskie wybuchy, rock'n roll i inteligentne naświetlanie wrogów. W sam raz do degustowania się z paczķą Doritos w drugiej ręce. MEGA Epicko.

polowanie na jelenia w the last of us tez pewnie mega epickie XD i ten crafting na 3 czy tam 4 itemy, i te niezapomniane przygody z drabinami i paltami ach... znasz powiedzonko ze lepiej jeść tort z znajomymi niż (pipi) w samotności?

Opublikowano

Nie dziwię ci się jak masz 20-22 lata i ominęła sie era wielkich gier na PSX i PS2.

ty pewnie 26 lat na karku i wiek robi swoje czo ;/

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No poza TLOU to dla mnie 2009> 2013 jeśli chodzi o udany okres. Tuż za nimi 2011. Także przez pryzmat multiplatform.

Opublikowano

Co do steama to tak będzie wyglądał od czwartku:

Opublikowano

Mam wystarczająca ilośc lat aby mieć za sobą lata ograne na PSX, PS2, N64 czy GC

Opublikowano

@ Orzeszek zwracam honor. Czajenie się z łukiem w lesie nad dziką zwierzyną, czy pomykanie po podtopionych piwnicach pod nosem zainfekowanych ślepców jest dużo mniej epickie od rozwałki w rytmach rock n'roll.

Padłem z Epickosci.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ciesze sie bardzo za przyznanie racji, coraz mniej poważnych userów na tym forumku.

Opublikowano

Mam wystarczająca ilośc lat aby mieć za sobą lata ograne na PSX, PS2, N64 czy GC

I to czyni cię lepszym w jakiś sposób?

Opublikowano

oczywiście, szczególnie w kwestii rozmowy o złomach, które mają mniej niż rok i z jego młodością mają wspólną tylko nazwę i kraj pochodzenia

Opublikowano

@ Orzeszek

Człowieku AW to powinien być (pipi)a survival horror w stylu Silent Hill 2, Forbidden Siren i Fatal Frame 2, ale z wiekszą eksploracją, a nie strzelanie do kombajnów i świecenie duchom po oczach.

Dobry survival horror i "epickość" w jednym zdaniu. Co te boty to ja...

Opublikowano

I to czyni cię lepszym w jakiś sposób?

W żadnym wypadku.

oczywiście, szczególnie w kwestii rozmowy o złomach, które mają mniej niż rok i z jego młodością mają wspólną tylko nazwę i kraj pochodzenia

Pomyłka mordeczko, ten złom XO nie ma z moją młodością ani wspólnej nazwy ani kraju pochodzenia.

Opublikowano

@ Orzeszek

Człowieku AW to powinien być (pipi)a survival horror w stylu Silent Hill 2, Forbidden Siren i Fatal Frame 2, ale z wiekszą eksploracją, a nie strzelanie do kombajnów i świecenie duchom po oczach.

alan wake nie jest survival horrorem, ktoś Cie oszukał, to ze Ty spodziewałes sie czegoś takiego no to Twoja sprawa, to tak jak byś miał pretensje go gta 5 ze model jazdy nie jest taki jak w gran turismo 5.

nie wymagaj czegoś od gry czym nie jest. błedem AW była długi proces produkcji i finalnie była czym innym niż zapowiadano na początku.

kup sobie za grosze alana teraz jest w jakimś sidiakszyn za 15zł i obadaj.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano
@ Orzeszek

No a jest Max Payne w lesie jakiś problem z tym masz ?

I kto tu jest botem ile razy było już wałkowane, że AW koncepcje zmieniło parę razy i na E3 2009r w końcu ją zaprezentowali jaką formę przybrała 

a ten się obudził w 2014 r, że to nie jest survival horror, tylko survival Max Payne w lesie. 

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.