Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Za ile chcesz się pozbyć tego konia ping ?

Nie jestem sezonowcem, niech leży. A nuż wypuszczą coś co mnie zainteresuje.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A super Mario 3D World grałeś? Mi tam wygląda to na genialną gierkę i szczerze mówiąc wziąłbym dla niej WiiU

Opublikowano

A super Mario 3D World grałeś? Mi tam wygląda to na genialną gierkę i szczerze mówiąc wziąłbym dla niej WiiU

Mega giera. Klapony nie znajo.

Opublikowano

Cieszę się, że Sony takie dobre i maksymalnie ułatwiło wybór prawdziwym graczą. Sony wypuściło konsolę dużo mocniejszą z lepszą ofertą gier, o niebo lepszym wykonaniu, z lepszym kontrolerem, lepszymi usługami sieciowymi, mowa o plusie. Ogólnie na PS4 wszystko jest lepsze. Dlatego to też jest nadkonsola. Nie wiem jak można brać pod uwagę szrota, gdzie nigdy nie wyjdzie nic ambitnego, tylko ogłupiające gierki dla gimbusów.

Fajnie, że skopiowałeś moją moje bomby prawdy na temat twojej podkonsoli, ale przykro mi, rzeczywistości nie pokonasz. 

Ten Mantis fajną mantre powtarza i mysli, że będzie to powtarzał tak długo aż stanie się to prawdą. Przykro mi, ale niestety nie.

Ogólnie na PS4 wszystko jest lepsze.

XDDDDDDDDD

Mantis powiedz mi co to takiego ambitna gra kolejne uncharted czy może god of war 8?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Mam na 3DSie, a wersja Wii U to chyba takie carbon copy tyle że z lepszą grafą i stacjonarnie. Przyjemna giereczka (przynajmniej wersja na przenośną konsolę), ale jakoś nie mam ochoty do niej wracać i masterować, nawet nie dałem rady jej przejsć. Odbiłem się.

Zawsze tak mam z Marianem. Pierwsza godzina - totalne zajaranie. Wow! Ale to konsolowe! Ale oldskulowe rozwiązania! Ale fajna, kolorowa gierka, nie jakieś tam pif pafy robione przez amerykanów!

Potem wyłączam, żeby sobie zrobić przerwę, mija trochę czasu, włażę do gameroomu, patrzę na 'dorosłe' gry i jednak mówię sobie "nah, hydraulik poczeka". Super Mario Galaxy od 2007 roku przechodzę - jestem już w drugiej galaktyce czy co tam było.

Opublikowano

Ja chyba jestem jakis inny, ale nie kupilbym konsoli dla 1 czy 2 gier za 1k zl :P

Nintendo dalej liczy, ze exami sprzeda wii u po tej mocno zawyzonej cenie(ile oni zarabiaja na jednej konsoli, z polowe?), mogliby w koncu obnizyc cene.

Opublikowano

Ja chyba jestem jakis inny, ale nie kupilbym konsoli dla 1 czy 2 gier za 1k zl :P

Wii U ma dużo więcej dobrych gier :)

Opublikowano

Sam padlet winduje ciut koszta w górę, bo trzeba wsadzić sporych rozmiarów ekranik plus kilka elektronicznych śmieci. Wątpię żeby zarabiali połowę, strzelałbym, że bardziej 1/4. W każdym razie w krajach liczących się ich konsole jako tako się sprzedają, wiec cen raczej nie obniżą. Gierki na to również trzymają cenę (protip dla Wyścigowców - możecie dłużej pograć w grę, zanim straci 10zł na wartości).

Moim zdaniem nie powinno się patrzeć na zakup w taki sposób (kupno konsoli za 1k dla dwóch gier). Zawsze podchodziłem do tego tak, że biorę wszystkie konsole dla komfortu. Żeby mieć pewność, że gdy wyjdzie jakaś gra, będe mógł ją kupić i zagrać, a nie pluć jadem na forumku na posiadaczy innej platformy wmawiając im, że moja jest najlepsza (a gdy nikt nie patrzy tasuje się do trailerów jakiejśtam gierki na ich konsolę).

Na Wii U na pewno będę chciał w przyszłości sprawdzić Xenoblade nowe. Bayonetta jak stanieje, bo o ile fajnie się strzelało, tak ten design mnie odrzuca.

Opublikowano

Wii U ma dużo więcej dobrych gier :)

Ma, ale niestety nie dla mnie. Nie jestem fanem platformowek, a wasaty hydraulik wydajacy dziwne odglosy strasznie mnie drazni.

DS byl super, pelno jrpg i nowych serii, typu Laytony, ktore uwielbiam.

3ds dawal na początku nadzieje, swietny fire emblem i nowe pokemony, ale nintendo skupilo sie teraz na wii u i to na grach, ktore mi nie leza.

Dla Bayonetty 2 i nowego Xenoblade nie kupie konsoli za kafla i tyle.

Opublikowano

Po co gadać o wii u jak

Opublikowano

@koper

a zeldy? Po ograniu po latach Okami HD, Wind waker hd, twillight princes i najnowsza, zapowiadana odsłona mnie kuszą.

Opublikowano

Po co gadać o wii u jak

Goddamn-right.gif

Opublikowano

Z zeldami popelnilem okrutny blad i zaczalem od phantom hourglass, po ktorej sie strasznie zrazilem. Potem przeszedlem ocarine na 3dsie i byla 100x lepsza, takze mam w planach zapoznanie sie z innymi czesciami, ale jest ich tyle, ze nie musze poki co kupowac wii u, bo wii mam.

Aczkolwiek okami podobalo mi sie bardziej od ocariny.

Opublikowano

w szczególności awarie usługi sieciowej są lepsze.

Opublikowano

Wszystko jest lepsze. Ps4 leczy raka i robi loda lepiej niż twoja dziewczyna.

Opublikowano

No Okami ogółem stawiane jest w jednym szeregu z taką Ocariną. Na wii u dojdzie jeszcze Xenoblade X i następny Metroid, więc już widzę dla siebie co najmniej 7 gjerek.

Opublikowano

Cieszę się, że Sony takie dobre i maksymalnie ułatwiło wybór prawdziwym graczą. Sony wypuściło konsolę dużo mocniejszą z lepszą ofertą gier, o niebo lepszym wykonaniu, z lepszym kontrolerem, lepszymi usługami sieciowymi, mowa o plusie. Ogólnie na PS4 wszystko jest lepsze. Dlatego to też jest nadkonsola. Nie wiem jak można brać pod uwagę szrota, gdzie nigdy nie wyjdzie nic ambitnego, tylko ogłupiające gierki dla gimbusów.

Fajnie, że skopiowałeś moją moje bomby prawdy na temat twojej podkonsoli, ale przykro mi, rzeczywistości nie pokonasz. 

Ten Mantis fajną mantre powtarza i mysli, że będzie to powtarzał tak długo aż stanie się to prawdą. Przykro mi, ale niestety nie.

XDDDDDDDDD

Mantis powiedz mi co to takiego ambitna gra kolejne uncharted czy może god of war 8?

Sorki, ale ja Waszej polityki nie wyznaję i nie muszę zaklinać rzeczywistości. Ogólnie dla mnie dziwna sprawa, że ktoś teraz może wybierać szrota. Ale kto co woli.

Co do God of War, czy Uncharted. Zdecydowanie są to bardziej ambitne gry niż kolejne gyrosy, czy halo. Przynajmniej przy God of War poznać można mitologię - mnie prawie 10 lat temu przy ogrywaniu pierwszej części zachęciło do dokładnego poznania mitologii Greckiej. Tak się w to wciągnąłem, że obecnie jedną z moich pasji jest właśnie poznawanie starożytnych mitologii. Zaś w Uncharted za każdym razem przeżywa się świetną przygodę podróżując po bardzo ciekawych zakątkach świata. I sorki ale są to gry bardziej kreujące i pobudzające naszą wyobraźnię, nie to co jakieś durne strzelanie do kosmitów. Choć oczywiście i na takie gry jest miejsce i świetnie potrafią one bawić. Ale czasami z wielką radością człowiek chce przyjąć coś bardziej ambitnego, kreatywnego, dojrzałego, czegoś co nigdy konsole Microsoftu nie oferowały i oferować nie będą.

Opublikowano

ps4 - uczy i bawi.

Opublikowano

Mantis przyjal bardzp ofensywna taktyke, chce zebysmy dostali raka od jego postow.

Lepszy chyba już ten rak niż AIDS, które złapaliście w zeszłym roku, gdy Was ostro Microsoft wydymał.

Opublikowano

Pewnie w infamous na kazdym budynku jest napisane, ze od noszenia rurek mozna stac sie bezplodnym. A w... jakie sa jeszcze te exy na ps4?

Opublikowano

XDDDDDDDDD

Sorki, ale ja Waszej polityki nie wyznaję i nie muszę zaklinać rzeczywistości. Ogólnie dla mnie dziwna sprawa, że ktoś teraz może wybierać szrota. Ale kto co woli.

Co do God of War, czy Uncharted. Zdecydowanie są to bardziej ambitne gry niż kolejne gyrosy, czy halo. Przynajmniej przy God of War poznać można mitologię - mnie prawie 10 lat temu przy ogrywaniu pierwszej części zachęciło do dokładnego poznania mitologii Greckiej. Tak się w to wciągnąłem, że obecnie jedną z moich pasji jest właśnie poznawanie starożytnych mitologii. Zaś w Uncharted za każdym razem przeżywa się świetną przygodę podróżując po bardzo ciekawych zakątkach świata. I sorki ale są to gry bardziej kreujące i pobudzające naszą wyobraźnię, nie to co jakieś durne strzelanie do kosmitów. Choć oczywiście i na takie gry jest miejsce i świetnie potrafią one bawić. Ale czasami z wielką radością człowiek chce przyjąć coś bardziej ambitnego, kreatywnego, dojrzałego, czegoś co nigdy konsole Microsoftu nie oferowały i oferować nie będą.

Spoko, niedługo na Xbone wychodzi Chaos;Child. Poprzednie odsłony tej gry traktowały o Morzu Diraca oraz szerszym pojęciu materii i antymaterii. Jest to bardziej ambitne studium nauk ścisłych, niż chodzenie brodatym staruchem z małolatą po opuszczonych budynkach w TLoU.

A tak na poważnie, czy Ty myślisz, że dla jakiegoś Mirka liczy się to, że wypruwa flaki wrogom w mitologicznym settingu? Równie dobrze może czerpać fun z mielenia lucudta gnasherem. Jeśli szukasz kultury wyższej w grach wideo i to jest dla Ciebie kryterium, dla którego PS4 jest lepsze, to powiem tyle: podziwiam. Ja tam w gierkach skupiam się na zabawie, gdy mam ochotę na ambitniejszą rozrywkę, wolę zapoznać się z doskonałą literaturą, pójść do opery, czy zapoznać się z repertuarem pobliskiego teatru.

Edytowane przez ping

Opublikowano

XDDDDDDDDD

Spoko, niedługo na Xbone wychodzi Chaos;Child. Poprzednie odsłony tej gry traktowały o Morzu Diraca oraz szerszym pojęciu materii i antymaterii. Jest to bardziej ambitne studium nauk ścisłych, niż chodzenie brodatym staruchem z małolatą po opuszczonych budynkach w TLoU.

A tak na poważnie, czy Ty myślisz, że dla jakiegoś Mirka liczy się to, że wypruwa flaki wrogom w mitologicznym settingu? Równie dobrze może czerpać fun z mielenia lucudta gnasherem. Jeśli szukasz kultury wyższej w grach wideo i to jest dla Ciebie kryterium, dla którego PS4 jest lepsze, to powiem tyle: podziwiam. Ja tam w gierkach skupiam się na zabawie, gdy mam ochotę na ambitniejszą rozrywkę, wolę zapoznać się z doskonałą literaturą, pójść do opery, czy zapoznać się z repertuarem pobliskiego teatru.

Ja po prostu kocham gry i życzę im najlepiej. Dlatego też doceniam gry, które starają się poza świetną rozgrywką dostarczyć coś więcej. Wiem doskonale jak daleka jest do tego droga. Na grach się wychowałem i są bardzo bliskie mojemu sercu. Smutno mi się robi kiedy czytam posty, artykuły podobne do twojego. Nie ma co developerom odpuszczać i trzeba od nich wymagać więcej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.